11 Noktada Termiyenin Faydaları

termiye-nedir-1

Termiye, halk arasında çeşitli isimlerle de anılmaktadır. Tirmis, mısır baklası, kurt baklası ve delice baklası bu isimlerden bazılarıdır. Aynı zamanda acı bakla olarak da bilinmektedir. Termiye, dünya üzerinde Akdeniz bölgelerinde ve Kuzey Amerika yoğun olarak yetiştirilmektedir. Türkiye’de Konya, Isparta ve Antalya başta olmak üzere farklı şehirlerde üretiliyor. Termiyenin faydaları ile besin değerleri yüksek önem taşımaktadır.

Termiye, içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudu besleyici özelliğe sahiptir. Sağlıklı bir besin olan termiye, 100 gram içinde bulunan besin değerleri şu şekildedir;

100 gram termiyede bulunan değerler yukarıdaki gibidir. Termiye aynı zamanda çeşitli vitamin ve mineralleri de içinde barındırmaktadır. Bu sayede sağlıklı bir besin olarak geçmektedir. Düzenli ve doğru kullanıldığı sürece vücudu besler, birçok faydayı vücuda kazandırır.

Termiye Nasıl Tüketilir?

Termiye çok bilindik bir besin değildir. Termiyenin faydaları bilinmeye başlandıktan sonra nasıl kullanılacağı da araştırılmaya başlandı. Termiye nasıl tüketilir sorusunun cevabı ise oldukça basittir. Termiye toplandıktan sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yıkama işleminin ardından temiz suda bir gece bekletilir. Suda bekleme aşamasında termiyeler yumuşar ve kaynama öncesinde kendini toplar. Suda bekledikten sonra süzülür ve kaynama için tencereye alınır. Tencerede kaynayan termiyeler istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde suyunu süzerek soğuma için kenara alabilirsiniz.

Termiye, tat olarak nötr bir tattadır. Bu nedenle haşlama sonrasında istenildiği gibi tatlandırılır. Genellikle tuzlanarak yenilmektedir. Bununla birlikte haşlama sonrasında sosla ya da salata ile yenilebilir.

Termiyenin Faydaları Nelerdir?

Termiye, içinde bulunan maddeler sayesinde vücudu besler. Kalsiyum, magnezyum, C vitamini ve demir bakımından zengindir. Bu vitamin ve mineraller sayesinde vücudu besleyen termiyenin sağlığa faydaları ise şu şekildedir;

Termiye, içinde bulunan maddeler ile sağlıklı bir besindir. Termiye, vücudu besler ve vücuda direnç kazandırır. Vücuda enerji veren termiye, yorgunluk ve halsizlik gibi problemleri önlemektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede çeşitli rahatsızlıkların önüne geçilir. Grip, nezle ve soğuk algınlığı özellikle kış aylarında çok fazla görülür. Bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar daha kolay hasta olmaktadır. Termiye sayesinde insanların bağışıklık sistemi güçlenir ve bu gibi rahatsızlıklara karşı önlem alınır.

İçinde kalsiyum gibi çeşitli maddeleri barındıran termiye, kemik ve kas sağlığını olumlu etkilemektedir. Bağırsak hareketlerini düzenleyen termiye diyet yapan insanların bu sürecini kolaylaştırmaktadır. Çünkü uzun süre tokluk sağlar. Yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu düşürür. Aynı zamanda kolesterolü dengeler.

Termiyenin Sağlığa Zararı Var Mıdır?

Termiye, sağlıklı bir besin olarak tüketilmektedir. Termiyeye ulaşmak isteyenler kolaylıkla ulaşabilir. Manav ve marketlerde satılan termiye aynı zamanda internet üzerinden de satılmaktadır. Termiye, genellikle 1 kilogramlık paketler halinde satılır. Termiye aynı zamanda toz olarak da satılabilir. Güvendiğiniz, bildiğiniz firmalardan temin edeceğiniz termiyeyi rahatlıkla kullanabilir ve tüketebilirsiniz.

Termiyenin faydaları yıllardır bilinmektedir. Sağlığa olan faydaları ile bilinen termiye farklı şekillerde kullanılabilir. Genellikle haşlandıktan sonra tatlandırılır ve öyle tüketilir. Fakat haşlanan termiyeler salata ve yemeklerde de kullanılabilir. Kendine özgü bir tadı olmayan termiyenin mutlaka tatlandırılması gerekir. Farklı şekillerde hazırlanabilir ve tüketilebilir. Haşlanan termiyenin suyu da kullanılabilir.

Termiyenin faydaları oldukça etkilidir. İnsanlar, çeşitli rahatsızlıkların önüne geçmek ve sağlıklı beslenmek için termiye tüketmektedir. Peki, tüketilen termiyenin sağlığa zararı var mıdır? Termiye üzerinde yapılan araştırmalar termiyenin ciddi yan etkilerinin olmadığını vurgulamıştır. Besin içeriği incelendiği zaman aslında faydalı bir besin olarak geçmekte ve sağlığa bir zararı bulunmamaktadır. Fakat uzmanlar, termiyenin doğru ve düzenli kullanılması gerektiğini söylüyor. Termiye her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da doğru kullanılmadığı sürece sağlığa zarar verebilir. Bu zarar ciddi olmasa da sağlığı olumsuz etkileyecektir. Peki, termiyenin ne gibi bir zararı olur?

Termiye çok sık ve fazla tüketilirse gaz sıkışmasına neden olabilir. Aynı zamanda bağırsak hareketlerinin bozulmasına da neden olacaktır. Sindirim sisteminin bozulması nedeniyle çeşitli hafif rahatsızlıklar görülebilir. Termiyenin fazla tüketilmesi aynı zamanda mide yanması yapabilir.

Karaciğer ve tiroid bezi, insan sağlığı için önemli iki parçadır. Termiye fazla tüketildiği zaman karaciğeri yorabilir, tiroid bezlerinin çalışma düzenini bozabilir. Bu nedenle mutlaka abartılmadan kullanılmalıdır. Genellikle haşlanıp çeşitli baharatlarla tatlandırılan termiye, gün içinde fazla tüketildiğinde ve üst üste tüketildiğinde vücudun dengesinde bozulmalara neden olabilir. Karaciğerin yorulmaması, tiroid bezlerinin dengeli çalışmaya devam etmesi için tüketilen besinin doğru ve ölçülü tüketilmesi önemlidir. Kontrollü tüketim sayesinde herhangi bir sağlık problemi görülmez.

Exit mobile version