2020 Sonbahar Ekinoksu

22 Eylül 2020 Sonbahar Ekinoksu - Denge Sınavları - Astroloji Uzmanı İnci GÜCEN

Merhaba yeryüzü sakinleri, 22 Eylül 2020 tarihinde başlayacak Ekinoks Döngüsü ile 6 ay sürecek yeni bir döneme başlıyoruz. Gün ve gece ekinoks zamanları eşitlenir. Burada aydınlık ve karanlığın eşitlenmesi ile denge ve zıtlık bir aradadır. Artık karanlığın, gecenin büyeyeceği zamandır. Karanlıkta nasıl ki yolumuzu bulamıyorsak, bu süreçte de içimizdeki tecrübelere ve ışığa odaklanmak bizim ilk rehberimiz olacaktır. Sonbahar ekinoksu başlarken İlkbahar Ekinoksu’ndan bu yana neler öğrendiğimizi fark edecek ve hasatımızı toplamaya başlayacağız.

Güneş bundan böyle artık düşük olduğu burçta ilerliyor, bu süreçte ‘ben’ olgusu değil ‘biz’ olgusu önemlidir. Ekinoks haritasında da yükselen burcun Kova olması da, bütünlük bilinci içinde hareket etmenin önemini vurguluyor. Artık işimize yaramayan durum ve kişiler tıpkı dökülen yapraklar gibi yaşamımızdan çıkarak, bizi dengeye davet ediyor. Bu denge, aynı zamanda mevsimin kışa hazırlandığı, yaşam ve ölümün dengesidir.

Ekinoks Geçiş Haritası

Ekinoks geçiş haritası Güneş’in 00′ derece Terazi burcuna geldiği an ile ilgilidir ve yaşayacağımız ana temalar 21 Aralık Gündönümü’ne kadar devam eder. Dünya üzerinde güçlü ışıklar alan bölge artık Güney Yarım Küre’dir. Bu ekinoks ile 21 Haziran 2020 Güneş Tutulması tetikleniyor!

Ekinoks haritasına baktığımızda; Arcturus Yıldızı ile kavuşumda olan bir Merkür, karşısında sert bir Mars Koç Retrosu ve onlara kare açı yapan Satürn – Plüto ve Jupiter’i görmekteyiz. Bu süreç yeryüzünde savaş enerjisini aktive etmektedir. Vega Yıldızı karizmatik liderlere işaret ederken, bu süreçte aldığı sert açılardan dolayı güçlü liderlerin de kazançlı çıkamayabileceğini gösteriyor. Ay’ın bulunduğu Antares Yıldızı da bizlere; dürtüsel davranan liderin kendi kendine zarar verebileceğini, sakin kalanların kazançlı çıkabileceğini gösteriyor.

Ülkemizin doğum haritası ve ekinoks geçiş anı karşılaştırıldığında diplomatik ilişkilerde uzlaşmanın zorlu olduğunu, Akdeniz için masaya birkaç defa gidileceğini, hatta iki yıl boyunca diğer ülkeler ile ilişkilerde sıcak gelişmeler olabileceğini vurgularken, alternatif ortaklıklar için de olumlu görünüyor.

Merkür’ün retro yapacağı 14 Ekim – 3 Kasım tarih aralıkları da geri adım atmayacağımız bir sürece işaret ediyor. Bu süreç tüm ülkeler için uzlaşmanın daha zorlu olacağı bir dönemi gösteriyor. İlerleyen dönemdeki dünya haritası ve ülkelerin geleceği için bu süreçte yaşanabilecek kadersel etkileri de içinde barındırıyor.

14 Aralık tutulmasından sonra ise askeri gücümüz artabilir ve donanmaya daha fazla yatırım yapmaya başlayabiliriz. Askeri gücümüz, sağlık, medya, tutuklamalar, sağlıkla ilgili yeni dönem ön plana çıkabilir. Aynı zamanda Neptün’ün ülkemiz doğum haritasına yaptığı etkiye baktığımızda petrol, gaz ve deniz gücü konusu ilerleyen yıllarda daha fazla gündemimizde olabilir. Bunun için yapılacak yatırımlar ve araştırmalar ülkemiz açısından ilerleyen yıllarda güzel gelişmeleri Akdeniz dolaylarında da getirebilir.

Ülkemiz 8. evini de etkileyen sonbahar ekinoksu süreci, ekonomik anlamda teknoloji ve yapay zekaya yatırım yapmanın önemini vurguluyor. 2024’ten sonra rahatlayacak olan ekonomik süreç için şimdi yeni yapılanmalar söz konusu olabilir. Bankalar, giderler, dış borçlar, sigortacılık konusunda sınırlı ve riskli dönemleri işaret ediyor.

İlişkiler ve Dişil Enerji

Dişil enerji deyince aklınıza yalnızca kadınlar gelmesin. Dişil enerji; beslemek, korumak, alıcı olmakla ilgilidir. ‘Tabiat Ana’ dır. Güneş ve Venüs gökyüzünde birbirini ağırlarken ve Lilith Mars ile buluşmuşken, burada dişil enerjinin güçlenmesine ve isyanına şahit olacağız. Burada önemli olan; abartılı duygusal tepkiler vermemek, içe kapanmamak, ilişkilerimizde doğru iletişim kurmak olacaktır. Dişil enerjiye sahip meslek grupları da sonbahar ekinoksunda daha çok gündeme gelebilir.

İçimizdeki insiyatif alma, başlatıcı olma, sorumluluk alma enerjisini temsil eden eril enerji, 9 Eylül’den beri kendine dönmeye çalışıyor. Ekinoks ise ilişkileri; cesaret, tutku, sıcaklık ve aşk için dengeye davet ediyor. Bizi kısıtlayan korkularımızla, bilinçaltı kalıplarımızla bu süreçte yüzleşebilir, arınabiliriz. Böylece daha sağlıklı bağlar kurabiliriz.

Sağlık

Covit 19 açısından oldukça riskli dönemleri içinde barındıran sonbahar ekinoksu sürecinde sağlığımıza ekstra dikkat etmemiz gerekiyor. 21 Haziran tutulmasının da tetiklenmesiyle sağlık konusunda yeni kararlar alınabilir. Eğitim ve çalışanlar açısından pek çok önemli açıklamayı duyabiliriz. Mevsimsel hastalıkların da artışı ile bağışıklık sistemimizi korumak için hijyenimize çok dikkat etmeliyiz.

Spica kavuşumlu 16 Ekim Yeniay’ı ünlü ve güçlü kişiler açısından sağlık sorunlarının daha sert yaşanabileceğini vurguluyor. Bu süreçte kırmızı renkli; salça, reçel, domates, elma, nar gibi ürünler tüketilebilir.

Yeniden doğuş ve dönüşüme davet eden bu dönemde, yaşamınızda ruhunuzun ve bedeninizin dengesini bozan her şeyden adım adım arınmak, doğayla buluşmak, şükür enerjisinde olmak çok önemli. Kış gelip doğa sessizliğe büründüğünde hayatın getireceği ‘yeni’ye gebeyiz ve doğa ananın doğumu için sonbahar hazırlıklarınızı yapmayı unutmayın.

Sevgiyle!

Uzman Astrolog İnci Gücen

Exit mobile version