5 Dakikada Vejetaryen Pizza Yapın!

Pandemi dolayısıyla dışarda yemek yemeye ya da sipariş vermeye korktuğumuz şu günlerde eminim ki hepimiz pizzayı çok özledik. Aslında tek sebep pandemi değil, biliyoruz ki evde yapılan her şey dışarıdakinden çok daha sağlıklı! Dışarıda sipariş edilen yiyeceklerin içine konulan malzemelerden, pişirme yöntemlerinden bazen emin olamıyoruz ancak evde hepsinden eminiz ve bu da bize çok daha sağlıklı alternatifler sağlıyor! Pizzayı özleyip pizza hamuru ile uğraşmak, pişmesini uzun süre beklemek istemeyenler, pizzayı çok daha sağlıklı bir şekilde yemek isteyenler… 5 dakikada vejetaryen pizza nasıl yapılır? Bu tarif tam size göre!

Vejetaryen Pizza Tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  1. Üzerine fırın kağıdı koyduğumuz tepsiye lavaşı yerleştiriyoruz.
  2. Lavaşın üzerine 1 yemek kaşığı salça sürüyoruz.
  3. Salçanın üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş kırımızı ve yeşil biberi, orta kalınlıkta kesilmiş mantarları (çok ince kesilirse eriyorlar), çekirdeklerinden ayrılmış zeytinleri ekliyoruz.
  4. 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz (Bu süre fırından fırına değişiklik gösterebilir, bu nedenle arada bir kontrol etmekte fayda var).
  5. Pizza üzerindeki malzemeler piştikten sonra rendelenmiş kaşarı da ekleyip, kaşar eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz (maksimum 3 dakikada eriyor).
  6. AFİYET OLSUN!

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: Toplamda 12-13 dakika

Daha bol malzemeli seviyorsanız malzeme miktarını arttırabilirsiniz. Ayrıca ben üzerindeki malzemeleri diri sevdiğim için 10 dakikalık pişirme süresi benim için yeterli oldu. Siz daha çok pişmesini isterseniz süreyi arttırabilirsiniz.

DİYETİSYEN BİLGE SEVER

Exit mobile version