5 Pratik Erkek Yüz Maskesi Tavsiyesi

Cilt bakımı dendiğinde akla ilk olarak kadınlar gelir. Fakat erkeklerin de en az kadınlar kadar cilt bakımlarına ihtiyaçları vardır. Hatta daha fazla. Çünkü çoğu erkek düzenli olarak tıraş olur ve bu, cildin tahriş olmasına yol açar. Bu yüzden önlem alınmadığı taktirde bir süre sonra cilt, kendini tamir etmeyi pes eder. Oysa birbirinden etkili, pratik ve doğal erkek yüz maskesi tavsiyesi ile rahatlıkla cildinizin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Erkek Yüz Maskesierkek yüz maskesi tarifleri

Erkeklerin yüzleriyle alakalı en sık karşılaştıkları sorun, kuruluktur. Eğer cildiniz kuru ise vereceğimiz üç bileşenli doğal erkek yüz maskesi tam size göre. Cildiniz mat göründüğünde, özellikle de güneşte kaldıktan sonra ya da tıraştan sonra cildinizi yatıştırmak için, nemlendirmek amacıyla bu tarifimiz harika bir seçenek olacaktır. Bunun için malzemelerimiz:

Aloe vera jelini ve Hindistan cevizi yağını cam bir kâsede iyice karışacak şekilde çırpın. Ardından karışıma bir adet E vitamini tüpü kırıp yeniden karıştırın. Bütün karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika boyunca bekletin. Ardından ılık su ile durulayın. Cildinizi yumuşak bir havlu ile pres yaparak kurutun. Haftada iki kez bu tarifi uygulamak, yüzünüzün nemlenmesini sağlayacaktır.

Yaşlanma Karşıtı Doğal Erkek Yüz Maskesi

Erkekler için vereceğimiz bu tarif, rahatlıkla favorilerinizden olacaktır. Çünkü ekleyeceğiniz karışımlar sıkı bir yaşlanma karşıtı tarif oluşturuyor. Bilindiği gibi en iyi yaşlanma karşıtı besinlerden birisi muzdur. Bu tarifimizde bunu kullanıyor ve tamamen doğal bir erkek yüz maskesi elde ediyoruz. Cildinizde kırışıklıkların azalmasını, yavaşlamasını, nemlenmesini ve parlamasını tek tarifle sunuyoruz. Bunun için malzemelerimiz:

Öncelikle bir cam kâse içinde bir muzun yarısını pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin. Ardından 1 tatlı kaşığı balı ve yarım çay bardağı yoğurdu ilave edin. Tamamını çatalla çırpın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürüp 15 dakika boyunca bekleyin. Ardından ılık suyla yüzünüzü yıkayıp kurulayın. Haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Parlak Bir Yüz İçin Doğal Yüz Maskesi

Soluk bir cilt sadece kişinin görünüşünü etkilemez. Psikolojisi ve ruh hali hakkında da bilgi verebilir. Bu yüzden karşı tarafa olumlu, sağlıklı bir imaj verebilmek için yüzünüzün parlaması büyük önem taşır. Peki bunun sırrı nedir? Kahveli erkek yüz maskesi tam da bunu sağlıyor. Bu tarif, yüzünüzdeki ölü cilt hücrelerini arındırır, kızarıklık ve iltihabı azaltır, gözeneklerin küçülmesini sağlar ve cildinize tamamen tazelik, parlaklık verir. Bunun için malzemelerimiz:

Öncelikle 1 yumurtanın beyazını sarısından ayırın ve bir cam kâse içinde yumurta beyazını köpüklü kıvama gelinceye kadar çırpın. Ardından 1 çay bardağı granül filtre kahveyi kâseye ekleyin ve çırpmayı sürdürün. Sonra 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu, 1 yemek kaşığı balı ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı masaj yaparak bütün yüzünüze sürün. 15 dakika kadar bekleyin ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Yumuşak bir havlu ile kurulayın.

Sivilcelere Karşı Doğal Yüz Maskesi

Sivilce, erkekleri her zaman rahatsız eder. Yüzünüzdeki sivilcelerle mücadele etmek için bu doğal yüz maskesi tarifimiz işinize yarayacaktır. Aynı zamanda siyah noktalardan kurtulmanızı, gözeneklerin küçülmesini ve daha parlak bir hal almasını sağlayacaktır. Bunun için malzemelerimiz:

Öncelikle bir cam kâseye yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Yumurta beyazını 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu ile çırpın. Ardından 1 çay kaşığı balı karışıma ilave edin. Çırpmayı sürdürün.

Daha sonra gözeneklerinizi açmak için önce yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Havluyla kurulayın ve karışımı sürün. Bekletin. Bu esnada kâsede 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal ve bir yumurta beyazını karıştırın. Bu karışımı da cildinize sürün. 15 dakika boyunca bekleyin. Ilık suyla durulayın. Haftada bir kez bu tarifi uygulamanız yeterlidir.

Doğal Peeling Yüz Maskesi

Peeling kullanmak gerçekten iyi sonuçlar veriyor. Üstelik sadece üç malzeme ile doğal peeling yüz maskesi yapabilirsiniz. Ölü derilerinizi canlandırabilirsiniz. Yüzünüzü yatıştırabilir, lekelerle mücadele edebilirsiniz. Bunun için malzemelerimiz:

Öncelikle 2 yemek kaşığı kaynamış süt ile 1 yemek kaşığı jelatini cam bir kâsede pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. 1 yemek kaşığı balı ilave edin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Yeni tıraş olunmuş ve yıkanmış yüzünüze karışımı sürün. Tamamen kuruduktan sonra yukarı doğru çekerek soyun. Haftada bir kez bu tarifi yapmanız yeterlidir.

Exit mobile version