51 Nasıl Oynanır? (Öğrenme Garantisi)

Kart oyunları, çok uzun yıllardır insanların hayatında yer edinmektedir. Pek çok farklı ortam içerisinde de en çok oynanan masa oyunları arasında yer almaktadır. Pek çok farklı çeşidi olan söz konusu kart oyunları, dünyanın pek çok farklı noktasında olduğu gibi ülkemiz olan Türkiye’de de büyük oranda tercih edilmektedir. En popüler kart oyunlarından bir tanesi olan 51 Oyunu, oldukça zengin ve geniş içerikli bir oynanış sürecine de sahip olması ile bilinmektedir. Günümüzde en popüler kart oyunlarından bir tanesi olarak öne çıkmakta olan Elli Bir Oyunu, pek çok farklı teknik kuralı da bünyesinde ihtiva etmektedir. Peki, 51 nasıl oynanır, oyun kuralları nelerdir? Puan hesaplama nasıl yapılır. Gelin tüm detayları birlikte öğrenelim.

51 Oyun Kuralları ile Nasıl Oynanır?

Temel olarak Elli Bir Oyununun oynanması için izlenmesi gerekli olan belli başlı adımlar izlenmelidir. Çağımızda en popüler iskambil oyunlarından bir tanesi olan 51 Oyunu, aşağıdaki adımlar izlenerek doğru bir şekilde oynanmalıdır. 51 oyunu kurallara göre nasıl oynanır;

51 Oyunu Nasıl Oynanır?

Genel olarak bir 51 Oyunu başlarken ilk olarak baraj sayısı; 51, 81 veya 101 olmak üzere belirlenmektedir. Eğer oyun için baraj 51 olarak belirlenmiş ise ve herhangi bir oyuncu 51 puanını geçerek el açtı ise, sonraki baraj sayısı söz konusu o oyuncunun açtığı sayı olarak kabul edilir. Kartları dağıtacak olan oyuncunun da belirlenmesinin ardından, oyun devam ettiği sürece dağıtıcı kişi sağ tarafa doğru sürekli olarak değişmelidir. Dağıtıcının desteyi karmasının ardından sol tarafta yer alan oyuncu da desteyi kesmelidir.

Desteyi kesen oyuncu, desteyi kestiği kağıdın altında joker kartı görürse de bu kartı almalıdır. Kartlar dağıtılırken sıra bu oyuncuya geldiği zaman, dağıtıcı bir adet eksik kart vermelidir. Bu kartın altında yer alan kart da joker kart çıkarsa desteyi kesen kişi bu kartı almalı ve kartlar dağıtıldığı esnada sıra bu kişiye geldiğinde dağıtıcı kart vermemelidir. Destenin kesildiği kart joker değil ise, kartın yüzü açık şekilde en alta konulmalıdır. Dağıtıcı sağdan sola doğru ilk oyuncuya bir kart fazla verir ve oyunculara totalde on dört adet kart dağıtılır. Oyun bir tur oynandığı zaman hiçbir oyuncu el açmaz ve yerde de hiç kart kalmaz ise, söz konusu o tur tekrarlanmalıdır. Ayrıca oyun da ilk oyuncunun elindeki ıskartayı atmasıyla başlar.

51 Oyunu Puan Hesaplama Sistemi

51 Oyunu içerisinde çeşitli kartların kullanımı için temel bir puanlandırma sistemi de yer almaktadır. Ceza puanı için oldukça büyük bir etkisi olan söz konusu bu oyun içeriğinde oldukça geniş ölçekli bir puanlandırma sistemi de mevcuttur. 51 Oyunu içerisinde kartların puanlandırılması da;

Ekstra Bilgiler

Mevzu bahis Elli Bir Oyunu gibi oyunlarda da jargon bir hayli önemlidir. Elli Bir Oyunu içerisinde sürekli olarak kullanılmakta olan iki temel kelime grubu vardır. Bunlar; ‘‘Farklı renklerde aynı sayılar’’ veya ‘‘Aynı renklerde ardışık sayılar’’ içeren kart topluluğu olarak bilinmektedir. Oyuncunun elinde bulunan ve işe yaramayan kartlara da jargon içerisinde ‘‘Ortaya atılan kartlar’’ olarak bilinmektedir. Söz konusu bu oyun jargonuna hakim olan oyuncular, oyunu çok daha rahat oynayabileceği gibi oyunun genel kurallarını bilen oyuncular da oldukça kolay bir şekilde oyunu oynayabilecektir. Eğer siz de elli bir oyununu ciddi olarak oynamak ve öğrenmek istiyorsanız; yukarıdaki kuralları dikkatlice inceleyerek oyun hakkında detaylı bilgi edinebilir ve arkadaşlarınızla bu oyunu oynarken oldukça zevkli vakitler geçirebilirsiniz.

Exit mobile version