8 Farklı Pirinç Unu Maskesi İle Cilt Güzelliği

Pirinç unu maskesi Asyalı kadınların uzun yıllardır kullanmakta oldukları bir uygulamadır. Son yıllarda popülaritesi çok daha fazla artmış, dünyanın her yerinde daha sağlıklı, daha estetik bir cilt hayal edenlerin tercihi olmuştur.

Sizler için 8 farklı pirinç unu maskesi tarifi derledik. Bunların her birinin etkisi ve hazırlanışı farklılık gösterebiliyor. İhtiyacınıza göre birisini seçebilir ve deneyimleyebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi bütün tariflerin ortak malzemesi pirinç unu veya kendisi olurken tarife göre çeşitli malzemeler karışımlara dahil olmaktadır. Malzemelerin hepsinin temini kolay olduğu için evinizde rahatça yapabilir, zahmetsizce sahip olabilirsiniz.

8 Çeşit Maske Tarifi

  1. İlk pirinç unu maskesi tarifi oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan malzemeler sadece biraz su ve 3-4 çay kaşığı pirinç unudur. Yarım çay kaşığı kadar suyu una ilave edin ve ardından iyice karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı sivilce ve leke alanlarınıza, yüzünüzün geri kalan her yerine yoğun şekilde sürün. Kuruması için bekleyin ve tamamen kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın. Ana malzeme olan unun cildi kurutma özelliği vardır. Bu yüzden yıkayıp kuruladıktan sonra nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

  1. ikinci tarifte malzemelerimiz biraz su, un ve ekstradan bal. Balı kullanım amacımız kurutucu etkiye karşı balın nemlendirici özelliğinden faydalanmaktır. Bu sayede cildiniz hem beyazlayacak hem de kuruluktan kurtulacaktır. 1 tatlı kaşığı kadar una 1.5 çay kaşığı bal ilave edin. Özellikle lekelerin bol olduğu yerlere daha yoğun olacak şekilde sürün. En az 15-20 dakika bekledikten sonra tamamen ılık su ile yıkayın.

  1. Üçüncü pirinç unu maskesi tarifimiz süt içeriyor. Bu tarif özellikle sürekli kuru ciltten mustarip olanlar için en iyi alternatiflerin başında gelir. 2-3 çay kaşığı pirinç ununu yoğun bir kıvama getirene kadar süt ekleyin ve iyice karıştırarak yoğun bir karışım elde edin. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürerek tamamen kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra bol su ile durulayın. Gördüğünüz gibi hazırlaması, malzemelerine ulaşması ve uygulaması oldukça basit. Buna karşın etkisini kısa sürede hissedeceksiniz.

  1. Dördüncü pirinç unu maskesi tarifimizde un yerine pirincin kendisini kullanacağız. 1-2 yemek kaşığı pirinci suda kaynatın ve daha sonra bir miktar süt ile taneleri yoğun bir krem haline gelene kadar ezin, karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürerek 15 dakika kadar bekletin. Ardından yüzünüzü bol ılık su ile durulayın.

  1. Bu tarif yüzünüzün yumuşamasına oldukça yardımcı olacaktır. Hem bal hem de pirinç en güçlü antioksidanlara sahiptir. Bu da cildinizdeki kırışıklıkların giderilmesine, cildin korunmasına yardımcı olur. Balın anti bakteriyel özelliği de ilave olduğunda cildinizde derinlemesine bir temizlik gerçekleşir. Bu tarifimizde 2 çay kaşığı söz konusu bitkinin unu, 2 çay kaşığı organik bal ihtiyacınız olacaktır. İki malzemeyi bir kaba alıp yoğun bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Ardından karışımı parmak uçlarınızla yüzünüze masaj yaparak nazik şekilde uygulayın. Yarım saat kadar yüzünüzde uygulamayı bekletin ve bol su ile iyice yıkayın. Ardından soğuk su ile yüzünüzü yıkayarak gözeneklerin küçülmesini sağlayın. Haftada bir kez bu tarifi uyguladığınız taktirde ciddi etkisini fark edeceksiniz.

  1. Altıncı tarif ile peeling etkisi ortaya çıkacak. Özellikle yağlı ciltlerin tercih ettiği bu tarif, siz de yağlı bir cilde sahipseniz düzenli olarak kullandığınız taktirde istediğiniz sonuçları rahatlıkla alabilirsiniz. Cildinizdeki kirler, ölü hücreler bu peeling ile arınacaktır. Çünkü gözenekler tıkandığında bakteriler buralara nüfuz eder ve ardından sivilceler oluşmaya başlar. Sadece sivilce oluşumuyla da sınırlı kalmaz. Aynı zamanda siyah noktalar oluşabilir.

Peeling etkisi oluşturacak tarif için 2 çay kaşığı bal, 2 çay kaşığı esmer toz şeker, 2 çay kaşığı pirinç ununa ihtiyacınız var. üç malzemeyi iyice karıştırarak yoğun bir form elde edin ve cildinize bastırmadan parmak uçlarınızla yüzünüze sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile temizleyin. Daha sonra gözeneklerin küçülmesi için buz presi uygulayabilir ya da soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

  1. Yedinci tarifimiz özellikle sivilce lekelerine karşı etkili olmaktadır. Çoğu kişi bilmez; fakat patates güçlü bir beyazlatıcı etkiye sahiptir. Patates suyu sayesinde sivilce lekelerinden kurtulabilir, sivilceden kaynaklı kızarıklıkları, tahrişleri önleyebilirsiniz. Yine patates suyu, kırışıklık oluşumunu da geciktirir. Tarif için ihtiyacınız olan 1 yemek kaşığı pirinç ununa 1 tane çiğ patates suyunu eklemelisiniz. Ardından iyice karıştırın. Cilde sürülmeye müsait kıvama geldiğinde karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekledikten sonra bol su ile durulayın. Haftada 2-3 kez düzenli olarak kullanarak etkili sonuç alabilirsiniz.

  1. Son tarif cilt bölgelerinize uygulayabileceğiniz bir karışımdır. Bunun için öncelikle iki çay kaşığı pirinç ununa iki çay kaşığı bal eklemelisiniz. Bunları iyice karıştırdıktan ve pelte kıvamına geldikten sonra sırtınıza, bacaklarınıza, kollarınıza ve diğer bölgelere uygulayabilirsiniz. 20 dakika kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. İsterseniz yarım çay bardağı kadar süt de ilave edebilirsiniz.

Pirinç Unu Maskesi Faydaları

Yukarda vermiş olduğumuz tarifler oldukça faydalı ve etkilidir. Bu tarifler sayesinde pirinç unu maskesi faydaları;

Kendiniz için en kolay kabul ettiğinizi seçerek düzenli biçimde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Exit mobile version