Acı Elma Yağı Faydaları (26 Farklı Özellik)

Adaçayı ismi ile de bilinmekte olan ve insanlık tarihinde köklü bir geçmişe sahip acı elma, Akdeniz yöresine ait bir bitkidir. Tedavi yönteminde kullanılmak istendiğinde acı elma yağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Elmaya benzer meyvelerinin yanında koyu yeşil renge sahip olması nedeniyle elma yağı veya acı elma yağı ismini almaktadır. Şifası ve doğal nitelikleri sebebiyle ilaçlardan uzaklaşma isteği doğurmaktadır. Yoğun olarak kullanılması insan sağlığı üzerinde oluşturduğu önemli etkileri sayesindedir. Biz de bu yazımızda acı elma yağı faydaları ve elde etme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Acı elma yağı, yağ veriminin epey yüksek olduğu ve baklagillerden bir adaçayı türü olan salvia officinalis isimli bitki değerlendirilerek üretilmektedir. Bütünüyle bitkisel olan bu yağın içinde piren, barneol, tüyon ve sincol gibi pek çok bileşen bulunmaktadır.

Acı Elma Yağı Elde Etme Yöntemleri

Tüm bitkilerin kendine özgü ayrıştırılma, işlenme, parçalanma, kurutulma ve benzeri pek çok yöntemi vardır. Acı elma da bunlardan bir tanesidir. İçeriğindeki bazı madde veya ögelerin saflaştırılması ve kullanıma hazır hale getirilebilmesi için yöntemlerin düzgün bir biçimde uygulanması önem taşımaktadır.

Öge bakımından bahsettiğimiz üzere, etken madde kapsamında piren, barneol, tüyon ve sincol var olmaktadır. Oran bakımından en fazla sineol iken, bilinen adıyla okaliptüs yağıdır. Böyle üretilen acı elma yağının, keskin bir kokusu bulunurken uçucu yağ özelliğine sahiptir. Karakter olarak yakıcı keskinliği vardır. Barındırdıkları sebebiyle günden güne daha da merak edilen bir konuma gelmektedir.

Acı Elma Yağı Faydaları Nelerdir?

Hastalıklarda, yaralarda, ciltteki yağda ve cilt bakımında, saç bakımında kısacası ekleyebileceğimiz daha fazla unsurda acı elma yağı faydaları rol oynayabilmektedir. Acı elma yağının faydalarını kategorize edip sırasıyla inceleyelim.

Sağlığa Faydaları

Acı Elma Yağı Cilde Faydaları

Ağız ve Diş Sağlığına Faydaları

Saç Bakımındaki Etkisi

Exit mobile version