Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri (10 Renk Detayı)

Doğal taşların insanlar üzerindeki etkileri son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri. Milyonlarca insanın dünyanın heryerinde şifalanmak için kullandığı doğal taşların bilimsel dayanağı yok. Daha çok spiritüel bir enerji olarak bizleri ele geçiren doğal taşların faydaları saymakla bitmiyor. Bilim adamları, taşların faydalarına placebo etkisi tanısını koydular. İster insan beyninin inancı sayesinde olsun ister taşların kendi enerjileri sayesinde olsun çok işe yaradıkları bir gerçek. Biz bu taşlardan en önemli olan renkli akik taşlarını sizin için inceledik. Adını İtalya’nın Sicilya şehrinde ki Achates nehrinden alır. Birbirinden farklı faydaları ve renkleriyle dünyanın heryerinde en çok talep gören taş türüdür. Renklerine göre akik taşı faydaları ve özellikleri konusunda detaylı bir içerik hazırladık.

Akik Taşı Nedir, Ne İşe Yarar?

Doğada bulunan en sert taşlardan biri akik taşıdır. Şifa enerjisi yaydığı düşünülerek yüzyıllardır insanlar tarafından çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Müslümanlar için en bilinen özelliği ise Hz. Muhammed(sav) tarafından akik taşının yüzük olarak kullanılmasıdır. Kullanılmaya başladığı ilk zamanlarda eski insanlar tarafından ölümsüzlük taşı olarak nitelendirilmiştir. Kimilerine göre ise meşhur olduğu yemenden adını almış ‘Yemen taşı’ denmektedir. İlginç özelliklerinden biri de taşın serinletme özelliğidir. Özellikle çöl coğrafyasında susuz kalan insanlar bu taşı ağızlarında tutarak susuzluk hissini giderirlermiş. Araştırmalar akik taşının tükürük bezlerini uyardığı, fazlaca tükürük salgılattığı için susuzluğu önlendiği yönünde.

Neolitik çağlarda keşfedilen ve kullanılmaya başlanan bu taş astrolojik olarak da önemlidir. Astrolojide 12 burcun her birine farklı doğal taşlar önerilmektedir. Burçlar da yaydıkları enerji farklarıyla bazı taşlarla bütünleşirler. Hangi doğal taşı kullanmamız gerektiği doğduğumuz gün ve saate göre değişebilirken, ihtiyaçlarımıza göre de değişebilir. Ayrıca doğum haritamızdaki gezegenler ve 12 birbirinden farklı ev içinde diğer burçları da barındırır. Yani her insan birden fazla burç enerjisi taşımaktadır. Doğum haritasına bakılarak hangi taşları kullanmanız gerektiği bulunabilir. Bunun yanı sıra neye ihtiyacınız olduğunu düşünerek de istediğiniz taşları kullanabilirsiniz. Akik taşı da faydalarıyla aslında bütün burçların dönem dönem kullanması gereken en önemli taştır. Astrolojide boğa burcunun taşıdır fakat enerjisi bütün burçlar için geçerlidir.

Akik taşlarının çoğunlukla faydaları ve özellikleri benzerdir. Renklerine göre az sayıda farklılık gösterirler. 

Yeşil Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Akik taşı türlerinden biri olan yeşil akik taşı, görüntüsüyle de görenleri büyülemektedir. Opak, yarı saydam görüntüsü olan bu taş, yosunlu akikten farklıdır. Damarlı ve damarsız olmak üzere iki türü bulunmaktadır. Aynı enerjiye sahiplerdir. Bütün akikler gibi sert bir taştır. Akik taşları arasında en temel olanı yeşil akik taşıdır. Bütün renkleri yeşilin özelliklerini kendisinde taşır. Ona ek olarak farklı faydalar gösterirler. Etkileri gözle görünür olan yeşil akik taşı faydaları şu şekildedir:

Siyah Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Siyah, kuşkusuz çoğu insanın en sevdiği renklerden biri. Hem aksesuar olarak kullanım rahatlığından, hem de faydalarından siyah akik taşı da çok tercih edilmektedir. Saydam ve yarı saydam olan siyah akik taşı faydaları şu şekildedir:

Kırmızı Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Göz alıcı renklerden olan kırmızı akik taşı, kadınların favorisi doğal taşlardandır. Aynı siyah gibi saydam veya yarı saydam özelliktedir. Sertlik derecesi yüksek olanlardan biridir. Diğer akik taşları gibi birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Kırmızı akik taşı faydaları şu şekildedir:

Mavi Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

En değerli ve özel olanı mavi akik taşıdır. İçinde çok fazla enerji barındırır. Diğer renklerden daha fazla faydası bulunmaktadır. Mavi akik taşının faydaları bütün akik taşlarının özelliklerinin tek bir taşta toplanması gibidir. 7 den 70 e her insanın kullanması gereken doğal taşlardan biridir. Mavi akik taşı faydaları şu şekildedir:

Pembe Akik Taşı (Pembe Kuvars) Faydaları ve Özellikleri

Halk arasında en çok bilinen taşlardan biridir. Venüs burcu terazinin taşıdır. Aşk taşı olarak bilinmekle beraber; en çok sevgisizlik hissi için kullanılmaktadır. Doğada nadir bulunan bir kuvars taşı türüdür. Bütün akik taşları kuvars türü olmakla beraber pembe akik daha çok pembe kuvars olarak bilinmektedir. Pembe akik taşı faydaları şu şekildedir:

Sarı Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Sarı akik diğer türlerinden farklı olarak genelde tespih yapımında kullanılır. Yarı saydam ve saydam bir yapıya sahip olduğu söylenmektedir. Süs eşya yapımında diğer taşlardan daha fazla kullanılarak bir adım öne çıkmaktadır. Sarı akik taşı faydaları da diğer akik taşlarıyla benzerlik gösterir.

Beyaz Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Yoğun olarak Hindistan bölgesinden çıkarılan beyaz akik, bu taşların en doğal halidir. Kristalimsi beyaz akik taşı faydaları şu şekildedir:

Kahverengi Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Sarı akik taşı gibi kahverengi de tespih yapımında kullanılan bir diğer akik taşıdır. Opak bir taştır. Kolye ve bileklik taşı olarak da kullanılmaktadır. Diğer akik taşlarıyla yarışır faydalara sahiptir. Kahverengi akik taşı faydaları şu şekildedir:

Turuncu Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Gösterişli renklerden bir diğeri de turuncu akik taşıdır. Özellikleriyle de diğer renklere ek olarak turuncu akik taşı faydaları:

Mor Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Aynı mavi akik taşı gibi nazar için kullandığımız taşlardan biri de mor akik taşıdır. Diğer akik taşları gibi sert saydam yapıdadır. Renk skalasında spiritüel olarak da önemli yeri olan mor, akik taşları arasında da güzelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Mor akik taşı faydaları şu şekildedir:

Tibet Akik Taşı Faydaları ve Özellikleri

Kalsedon kuvarsının bir türü olan Tibet akik taşı, ülkemizde en çok karadeniz bölgesinden çıkmaktadır. Bütün akik taşlarıyla benzer faydalara sahiptir.

Bütün kullanılan akik taşlarının özelliklerine baktıktan sonra, gerçek akik taşı nasıl anlaşılır? Gelin bir de onu inceleyelim.

Gerçek Akik Taşı Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşların son yıllarda ön plana çıkmasıyla birlikte, sahteleri de fazlasıyla piyasada bulunmaktadır. Akik taşının gerçek olduğunu nasıl anlarız? Farklı renklerde boyanan ve doğal taşmış gibi piyasaya sürülen taşları anlamak çok zor değil. Akik taşı alırken önce aldığınız yerin sertifikalı taşlar verip vermediğini sormanız gerekmektedir. Eğer doğal taşları daha önceden kullandıysanız, aldığınız taşın hafifliği ve kalitesi kendini belli eder. Kullanmadıysanız da gerçek akik taşı olup olmadığını anlamanın yolları mevcut.

  1. Bir çakmak yardımıyla taşımızın küçük bir kısmını yakalım. Altından başka bir renk çıkarsa taşınız sahtedir. Aynı işlemi küçük bir kısmını kırarak da yapabilirsiniz.
  2. Kırdığınız kısmın altından başka renk çıkarsa o taş orjinal değildir.
  3. Akik taşlarının içi ve dışı tamamen aynı renktir. Üstten gördüğünüz renk boya değil taşın kendi rengi olmalıdır.

Akik Taşı Nerelerde Kullanılmıştır?

Renkli akik taşları, yüzyıllardan bu yana aksesuar olarak da şifa aracı olarak da kullanılmaktadır. İnsanlar tarafından şifa kaynağı olarak görülmüş ve medeniyetler boyunca kullanılmaya devam etmiştir.

Hz. Muhammed(sav)’in kullanmasıyla beraber müslümanlar nazara, kötü göze karşı kullanmaya başlamıştır. Babil toplumunda ise kötü ruhlara karşı koruyucu olarak kullanılmaktaydı. Çinliler hastalıklardan korunmak için tercih etmişlerdir. Persler ise doğal afetlerden korunmak için evlerindeki eşyalar üzerinde kullanırlarlarmış.

Günümüzde akik taşı bileklik, kolye, tespih olarak kullanılmaktadır. Üzerinizde taşıdığınız sürece faydalarından şifalanabilirsiniz. İhtiyacınız doğrultusunda herhangi bir rengini kullanabilirsiniz.

Akik Taşı Nasıl Temizlenir?

Bütün doğal taşların kullanıldıktan bir süre sonra temizlenmesi gerekmektedir. Taşları taşıdığımız süre boyunca çektikleri kötü enerjiden kurtarmamız gerekmektedir. Üzerimizde veya evimizde bulunduğu süre boyunca etraftaki bütün negatif enerjiyi içine çekmektedir. Doğal taşları temizlemenin bir kaç yöntemi bulunmaktadır. Akik taşı enerji temizliği nasıl yapılır? Bunlardan bazılarını sizin için araştırdık:

  1. Doğal taşı akan suyun altına tutmak.
  2. Deniz suyunda veya tuzlu suda yıkamak.
  3. Güneşin altında 2 saat bırakmak.
  4. Ay ışığında 24 saat bekletmek.
  5. Toprağa gömerek veya toprak üstüne koyarak da temizleyebilirsiniz.
Exit mobile version