Aşçılık İle İlgili Bilinmesi Gereken 5 Zorluk

Şu günlerde aşçılarımızın lezzetli dokunuşları evlerimize geliyor. Normal zamanlarda çok yoğun çalışan bu meslek grubu, hizmet sektörünün en çok bahsedilen yüzleri olmaya başladı. Hem sektörünün verdiği zorluklar hem de zamanın bize getirdiği engellerle yüz yüzeyiz. Pekte yabancı olmadığınız bu gerçeklere aşçılığın zorlukları konusuna hep beraber göz atalım.

Aşçılığın 5 Başlıkta Zorlukları

Uzun Çalışma Saatleri

Aşçılığın zorlukları şüphesiz uzun çalışma saatleri diyebiliriz. Bu gerçek ile staj yaparken değil tam zamanlı çalışmaya başladığınızda neredeyse daha ilk günden başlıyorsunuz. Staj günlerinin rahatlığını özlemeye başlayacaksanız kendinize sorular sormaya başlasanız iyi edersiniz.

Özel Hayata Vakit Ayıramama

Peki, aşçılığın zorlukları olarak özel hayata vakit ayıramama diyebilir miyiz? Çevrenizde aşçı yada şef eşiniz dostunuz bir tanıdığınız varsa mutlaka çok yoğun çalıştıklarını bilirsiniz. Hatta bunu televizyonlardan internetten de görüp duymuşsunuzdur.

Sağlık Sorunları

Öğretmenlik yapanlar veya uzun süre ayakta çalışan meslek gruplarının şuan akıllarına ilk gelen bacaklarındaki  ağrılar olmuştur diye düşünüyorum.

Dengesiz Beslenme

Aşçı dediğimiz de dengesiz beslenme de ne ki diyebilirsiniz. Ancak ciddi bir sorun olabilir. Çalışma saatlerinin değişkenliği de yoğunluğu da sizi etkileyen faktörler. Çoğu zaman işten çıktığınızda aç olursunuz ama canınız bir şey yemek istemez.

Cinsiyet Eşitsizliği

Her ne kadar kadınlara mutfakta çok yer veriyoruz denilse de tercihler daha çok fiziksel kuvvetten yana. Tercihler konusunda çok hassas davranan işletmeler var elbette.

Daha çok ayrıntıdan bahsedilebilir ancak genel hatlarıyla konu kendini özetliyor.

Aşçılığın Zorlukları Sonuç Olarak;

Pek iyi şeylerden bahsetmedik ama sorunlar herkeste olacak yada hepsi birden olacak diye bir şey yoktur. Çünkü herkesin bünyesi farklıdır. Fiziksel yükünüzü atacağınız günlerde gelecektir. Ama kısa ama uzun sürer bunu zaman size gösterecektir. Fakat sorumluluğun getirdiği yüklerde hafif olmayacaktır. Her mesleğin zorlukları vardır. Bu da öncelikle bu işi gerçekten çok sevmek ona bağlı hissetmekten geçiyor. Hatta sevmekten daha fazlasına bile ihtiyacınız var. Bu şekilde hissettiğiniz de zorlukların üstünden gelecek yollar buluyoruz. Sadece para kazanmak için yapılabilecek bir iş olarak düşünürseniz çok kısa sürede bunun tam tersini yaşayacaksınız. Strese karşı da tecrübelendikçe daha rahat başa çıkmayı öğrenebiliriz. Bu biraz da kişinin yapısına bağlı. Ancak bu mesleği yapan herkesin kendisine çok özen göstermesi gerekir. Yolun daha uzun olduğunu düşünürsek devam edecek enerji kaynağına ihtiyacınız olacak.

Gastronomi Usta Öğreticisi Ceren Aksoylu

Exit mobile version