Avukat Maaşları Ne Kadar?

Avukat maaşları ne kadar? Avukat, kanun namına kişinin haklarını savunan meslek erbabıdır. Bir kişi, kurum adalete ihtiyaç duyduğunda, kanunları iyi bilmediği için doğal olarak hangi konularda kendini nasıl savunabileceğini bilmez. Fakat belirli bir konu üzerinde uzmanlaşmış olan avukatlar, (örn: boşanma avukatlığı) o konudaki kanunları çok iyi bildiği için, kişiyi çok güzel bir şekilde savunabilmektedir. Bu savunma hali sonucunda, suçlu kişi daha az ceza alabilirken, suçlu olmayan kişiler ise, ceza almaktan kurtulur. Çünkü kanunda kişiye verilmiş olan imtiyazlar, kişinin savunmasında önem teşkil eder.

Avukat Maaşları

Bundan 30 yıl önce avukat olmak oldukça zordu ve maaşlar yüksekti. Hatta yeni başlayan bir avukatın 2-3 asgari ücret kadar maaş aldığı söylenmektedir. Fakat ülkemizde her yere üniversite açıldığı için ne yazık ki, yeterince uzmanlaşamamış, mesleğini yeterince iyi bilmeyen avukatlar mezun olmuştur. Bu avukatlar, iyi eğitim almadıkları için, eğer iş bulabilirlerse, kendilerini geliştirmeleri gerekecektir. Fakat yine de ülkemizde kendini geliştirmiş olan avukatlar elbette yüksek gelir elde edebilirler.

Yeni Mezun Avukat Maaşı

Şu anda yeni mezun olmuş bir avukat 4250 tl maaş almaktadır. İyi bir eğitim görmüş ve dil bilen bir avukat ise, 5000-6000 tl alabilmektedir.

Bir yıl deneyimli avukat maaşı

Bir yıl deneyimli avukat maaşı 5000-6000 tl arasında değişmektedir. Avukatın eğitim derecesine göre 7000tl’ye kadar çıkabilir.

Beş yıl deneyimli avukat maaşı

Beş yıl deneyim sahibi bir avukat, 8000-10,000 tl arasında maaş alabilir.

On yıl deneyimli avukat maaşı

Bu deneyim süresinde maaşlar 10 bin TL ile 15 bin TL arasında değişkenlik gösterir.

Kamuda Avukat Maaşı

Kamuda avukat maaşları yüksektir. ¼ derecesinde avukat 10,845 lira maaş alır. Yeni başlayanlarda bu skala 8000-8500 tl arasındadır.

En iyi Hukuk Fakülteleri

Avukat olmak için, hukuk fakültesi bitirmelisiniz. İşte en iyi hukuk fakülteleri;

İyi Bir Avukat Olmak İçin Gerekenler

Her şeyinden önce etik gereklidir. İyi bir avukat, ahlaklı olmalıdır, taraf tutmamalıdır. Kamuda çalışmak için çırpınan bir avukat asla iyi bir avukat olamaz. Kendinizi özel sektörde ve kendi büronuzda geliştirin. Çünkü kamuda, yeteneğe göre ödeme yapılmaz, herkes eşittir ve herkes aynı parayı kazanır. Eğer yetenekli bir insansanız, kariyer yapamaz, yükselemez ve dünyaya bir şeyler veremezsiniz. Kamu avukatı, sulanmayan bir çiçek gibidir ve kısa sürede sönecektir. Kendinizi geliştirmek için özel sektör en iyi alandır.

Exit mobile version