Ayak Tırnağında Morarma 9 Hastalık Belirtisi Olabilir!

Ayak tırnağında morarma tıbbi alanda siyanoz olarak adlandırılmaktadır. Görüntü bütünlüğünü bozan bu problem renk değişiminin yanı sıra kalınlaşma, sertleşme gibi sorunları da beraberinde getirir.

Ayak Tırnak Morarması Neden Olur?

Ayak tırnağı morarması şu nedenlere bağlı olarak oluşabilmektedir:

Bahsi geçen bu nedenler fiziksel bir temas, gözle görülebilen bir etkidir. Oysa siyanoz pek çok hastalığın habercisi, göz ile göremediğiniz içsel rahatsızlıkların belirtisi olabilmektedir.

Ayak Tırnağında Morarma Neyin Belirtisi?

Ayak tırnak morarması bazı hastalıkların belirtileri olabilmektedir;

Tüm bu sebeplerin yanı sıra tırnak morarmalarına tırnak altındaki tümörler de neden olabilmektedir. Tıbbi yardım alınması gereken bir durumdur.

Ayak Tırnağında Morarma Nasıl Geçer?

Kişinin ayağında görüntü bozukluğu oluşturan, çeşitli rahatsızlıkların habercisi olabilen siyanoz çoğu kişi tarafından zamana bırakılır ve iyileşmesi beklenir. Fiziksel bir darbe sebebi ile oluşan morarmalar tırnağın uzaması ile yerini sağlıklı tırnağa bırakacaktır. Tıbbi müdahale uygulandığında bu tırnak morarmasının altında daha önemli hastalıklar mevcuttur. Ayak tırnak morarması tedavi yöntemleri şu şekildedir:

Tedavi yöntemleri bu şekilde sıralanan siyanoz fiziksel boyutundan kendinizi koruyabileceğiniz bir rahatsızlıktır. Şu önlemler sizi morarmalara karşı korur:

Hangi Durumlarda Doktora Gidilmeli?

Tırnaklarda oluşan morarmaların tıbbi adlandırılmasına karşılık gelen siyanoz pek çok sebepten ötürü oluşabilir. Gün içerisinde acele ile hareket ederken çarpılan ayak parmakları, iş kazasında ayak tırnakları üzerine alınan darbeler, kullanılan yanlış ayakkabılar, ayak tırnaklarının uzun olarak kullanılmasında alınan darbeler gibi pek çok durum basit morarma sebepleridir. Sıkışmaya, cisim düşmesi gibi darbelere maruz kalınan tırnaklarda hemen soğuk uygulama yapılması gerekmektedir. Bu tür durumlarda soğuk uygulama oluşacak ağrıyı hafifletir. Morarmaların zaman içerisinde yok olmasına yardımcı olur ve doktora başvurmaya gerek kalmaz. Siyanoz tedavisi için şu durumlarda doktora başvurmak gerekmektedir:

Exit mobile version