Bacaktaki Yara İzleri Nasıl Geçer? (Doğal Yöntemler)

Yıllar boyunca çeşitli dış etmenlerden dolayı vücudumuz zarar görebilmektedir. Kazalar, ameliyatlar ve dermatolojik hastalıklardan dolayı cilt dokumuz da bazı yaralar oluşabilmektedir. Bu yaraların iyileşme sürecinden sonra deri hemen eski haline gelmez. Derin yarık ve doku kaybı gibi durumlarda eski haline dönmesi zaten imkansızdır. Doku nakli yapılsa bile deformasyon geçmeyecektir. Ufak, derin olmayan, sıyrık gibi yaralarda veya ciltte oluşan sivilce gibi problemlerin bıraktığı izlerin ise tedavisi mümkündür. Piyasada bunun için bir çok krem mevcuttur. Dermatologların önerdiği kremlerin amacı, üst katmandaki ölü deriyi soyup alttan yeni, pürüzsüz ve lekesiz cildi çıkarmaktır. Mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Bacaktaki yara izleri nasıl geçer? Sorusu ise bu noktada en çok sorulanlardan biri.

Bu yazımızda sizlere ciltteki yara izlerinden kurtulmanın yollarından bahsedeceğiz. Özellikle çocuk, genç, yaşlı demeden en çok yara izi taşıdığımız yer bacak bölgesidir. Bacaklarımız gün boyu hareket halinde olduğumuz için ya da spor yararken en aktif bölgemiz olduğundan, dış etmenlere en açık yerdir. Oluşan yara izleri bacaklarda daha uzun süre kalabilmektedir. Doğal yöntemlerle bacaktaki yara izleri nasıl geçer?  Evde yara izleri için uygulayabileceğiniz 5 yöntem belirledik.

Doğal Yöntemlerle Bacaktaki Yara İzleri Nasıl Geçer?

Öncelikle yara izlerinin tamamen geçmesini beklemek gerçekçi değildir. Amacımız görünürlüğünü azaltmak, daha silik haline getirmektir. Var olan yara izinin oluştuğu zaman, derinliği oldukça önemlidir. İşte size önerebileceğimiz doğal yöntemler…

E Vitamini Yağı

Eczanelerden kolaylıkla bulabileceğiniz e vitamini, vücudumuzda oluşan çatlakların üzerine sürülmesiyle meşhurdur. Bir çok kadın hamilelikten önce ve sonra çatlakların üzerine e vitamini kullanır. İçindeki antioksidanlarla cilt yüzeyini yeniler. İzlerin daha kolay geçmesini sağlar.

Kakao Yağı

Kakao yağı da nemlendirme ve cilt yenileme özelliğine sahiptir. Direkt bulunan bölgeye düzenli bir şekilde uygulayabileceği gibi, kakao yağı içeren bir losyonda kullanabilirsiniz. Kakao yağı, üzerinden uzun zaman geçmiş yara izleri için değildir. Yeni oluşmuş yaraların iyileştikten sonra kalan izlerinde etkilidir.

Bacaktaki Yara İzleri için Aloe vera

Aloe vera bitkisinin öz suyu cilt bakımında oldukça önemlidir. Aynı diğer yağlar gibi nemlendirme özelliği yüksektir. Cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. Antibakteriyel özelliği sayesinde taze yaralarda çok etkilidir. Açık yaraların üzerine uygulanmaması gerekir.

Zeytinyağı

Zeytinyağı hayatımızın her alanında bulunan, faydaları saymakla bitmeyen besinlerden biri. İçindeki vitamin ve mineraller sayesinde yara izleri konusunda da oldukça iddialı. Saf zeytinyağını bir pamuğa döküp yara izine sürebilirsiniz. Ayrıca sizin için çok etkili bir kür hazırladık.

Malzemeler

Uygulanışı

  1. Zeytinyağı ve karbonatı metal olmayan tabakta, metal olmayan kaşıkla karıştıralım.
  2. Macun kıvamında peeling elde edeceğiz.
  3. Yara izlerinin üzerine sürüp 20 dakika bekleyelim.
  4. Ilık suyla yıkayalım.
  5. Üzerine mutlaka nemlendirici sürelim.

Limon Kürü

Limon kürü daha çok eski yara izlerinde kullanılmaktadır. Çok işe yaradığına inanılan bu kürü, sürdüğümüz bölgenin güneşe direkt temasından kaçınılması gerekmektedir. Eğer güneşe çıkılacaksa da mutlaka yüksek spf güneş kremi sürülmelidir.

Malzemeler

Uygulanışı

  1. Limonun suyunu sıkalım.
  2. Karbonatla karıştırıp macun kıvamı elde edelim.
  3. Oluşan bu macunu yara izinin üzerine sürelim.
  4. Elimizle ovarak peeling yapalım.
  5. 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayalım.
  6. Üzerine nemlendirici sürmeyi unutmayalım.

Doğal yöntemlerle bacaktaki yara izlerinin geçmesi için en önemli konu sabırdır. Uzun vadede, düzenli kullanımla izlerdeki azalmayı göreceksiniz. Yöntemlerimizi deneyenlerin yorumlarını bekliyoruz.

Exit mobile version