Bağırsak Tembelliği İçin 9 Şifalı Bitki

Bağırsak tembelliği halk arasında en çok görülen sindirim problemlerinden biridir. Çeşitli sebeplerden dolayı bireylerde görülen bağırsak tembelliği, kabızlık olarak da bilinmektedir. Kabızlık problemi yaşayan bireyler bir süre sonra ciddi rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilir. Günlük yaşamın kısıtlanması, rahat hareket edememe, yemek yiyememe, karın ağrısı gibi çeşitli sonuçlar ortaya çıkar. Bireylerde kabızlık görülmesinin başlıca iki sebebi hareketsizlik ve beslenme bozukluğudur. Peki bağırsak tembelliği için şifalı bitkiler nelerdir?

Bağırsak Tembelliği Nedir?

Bağırsak tembelliği yani kabızlık, bireylerin büyük tuvaletini yapamama durumudur. Çocuklarda ve yetişkinlerde yaygın olarak görülmektedir. Bağırsak hareketleri her bireyde farklıdır. Bazı insanlar gün içinde 3 kez tuvalete giderken bazı insanlar ise iki günde bir gidebilir. Eğer bireyler hafta içinde en fazla 3 kez tuvalete gidiyorsa bu kabızlık olarak adlandırılabilir. Kabızlık problemi yaşayan bireyler karın ağrısı yaşayacaktır. Bağırsak hareketi olmadığı zaman bireyler bunu hisseder. Kabızlık çok ciddi bir rahatsızlık değildir fakat insanların konforlu yaşamını kısıtladığı için sorun haline gelmiştir. Her insan hayatının bir noktasında bu süreci atlatmıştır. Fakat bazı insanlarda sık sık bağırsak tembelliği görülür. Bu gibi durumlarda uzun süreli ilaç kullanmayı çoğu insan tercih etmez. Bağırsak tembelliği için şifalı bitkiler her zaman göz önündedir. Kabızlık problemi yaşayan bireyler bu bitkileri düzenli ve doğru kullandığı sürece faydalarını görür.

Kabızlığa İyi Gelen ve Bağırsak Tembelliği İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir?

Kabızlık problemi yaşayan bireyler bu süreci en kısa sürede atlatmak için çeşitli yollara başvurur. Bu yollardan biri de şifalı bitkilerdir. Bağırsak tembelliği için şifalı bitkiler kullanılmaktadır. İnsanlar, bu bitkiler sayesinde yaşadığı sorunu rahatlıkla atlatmaktadır. Peki, kabızlığa iyi gelen bitkiler nelerdir?

Kabızlık problemi yaşayan bireyler yukarıda yer alan besinleri tüketerek soruna çözüm bulabilir. Yeşil nane tüketerek bağırsak tembelliğini hafifletebilirsiniz. Aynı zamanda nane çayını tüketmek sizin için daha faydalı olacaktır. Nane çayı, sindirim sistemini rahatlatacak ve mideye ferahlık verecektir. Rezene, içerisindeki maddeler sayesinde bağırsaklar için oldukça faydalı. Eğer kabızlık problemi yaşıyorsanız ve bu süreç sizin için zor geçiyorsa rezene çayı tüketebilirsiniz. Rezene çayı sayesinde bağırsaklar yumuşatılır ve bireyin daha rahat bir şekilde tuvalete gitmesi sağlanır. Tıpkı rezene çayı gibi kuşburnundan yapılan çay da bağırsaklar için faydalı. Kabızlık problemiyle birlikte yemeklerden sonra şişkinlik yaşanıyorsa kuşburnu çayı tüketilebilir.

Kuşburnu, bağırsakların rahatlamasını sağlar ve şişkinliği giderir. Rezene ve kuşburnu çayının yemeklerden sonra tüketilmesi önerilmektedir. Keskin ve acı tadıyla bilinen zencefil, mide ve bağırsak dostudur. Sindirim sistemi problemlerinde oldukça etkili bir bitki olan zencefil, çay olarak tüketilmektedir. Zencefil çayı sayesinde mide ve bağırsak rahatlatılır. Elma da sindirim sistemi için faydalıdır. Daha çok yeşil elma kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan lif ve besin değerleri sayesinde sindirim sistemini rahatlatan elma, çay olarak da tüketilebilir. Yemeklerden önce veya sonra yenilen bir elma ya da içilen bir fincan elma çayı sizin için faydalı olacaktır.

Kayısı tüketimi sayesinde sindirim sistemi iyi çalışmaktadır. Kabızlık problemi yaşayanlarla birlikte diyet yapan bireyler de düzenli olarak kayısı tüketmektedir. Kayısı, bağırsak hareketlerini arttırır ve düzenler. Bu sayede birey sık sık tuvalete gidecektir. Kayısıdan sonra en çok fayda sağlayan besinlerden bir diğeri ise kabaktır. İçindeki yoğun lif oranından dolayı kabızlık için etkili bir besindir. Kavun ve dut ise bağırsak tembelliğine iyi gelen meyvelerdendir. Bağırsak tembelliği için şifalı bitkiler arasında kavun ve dut yaygın olarak tüketilmektedir. Hassas bünyeye sahip bireylerde daha kısa sürede etki eden kavun ve dut, uzun süreli kabızlık problemi yaşayan bireylerde birkaç gün üst üste tüketilmelidir.

Kabızlığın Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak tembelliği için şifalı bitkiler kullanılır. Öncelikle bireyler sorunu net olarak algılamalıdır. Kabızlığa neden olan etkenler ise şu şekildedir;

Bireylerde kabızlık görülmesinin farklı birçok nedeni vardır. Kullanılan ilaçlar ve hormonsal rahatsızlıklar da bağırsak tembelliğine neden olmaktadır. Bağırsak tembelliği için şifalı bitkiler kullanıldığı zaman doğal ve etkili bir çözüm yolu elde edilir. Peki, bağırsak tembelliğinin belirtileri nelerdir?

Kabızlık problemi yaşayan bireylerde en çok şişkinlik ve tuvalete gidememe görülür. Tuvalete gidemeyen bireylerde mide bulantısı, mide ağrısı, bel ve böbrek ağrısı görülür. Bu belirtiler çok ciddi değildir fakat bireyin yaşam standartlarını etkilemektedir. Bağırsak tembelliği için şifalı bitkiler tüketildiği zaman bireyler kısa sürede iyileşecektir. Bu bitkiler düzenli ve doğru tüketilmelidir. Aynı zamanda bireyler düzenli olarak hareket etmeli, yeteri kadar sıvı tüketmelidir. Lifli gıdaların tüketilmesi de hem sağlık açısından hem de bağırsaklar için faydalıdır. Bağırsak tembelliği için ilaç kullanmadan önce bitkilerden yardım almak daha doğru olacaktır.

Exit mobile version