Bergamotlu Çay Nasıl Demlenir?

Bergamotlu Çay Nasıl Demlenir?

Bergamot, sedef otugiller familyasından gelen, çıkış noktası Batı Hindistan olan ve meyveleri armuda benzeyen bir bitki. Limona benzer bir kabuğa sahip olan bergamotun iç kısmının tadı ise oldukça ekşidir. Ülkemizde Doğu Akdeniz’de yetiştirilen bergamot reçelden parfüm üretimine birçok farkı alanda kullanılır. Ancak en yoğun kullanımına rastladığımız yer Earl Grey olarak tanıdığımız bergamotlu çay üretimidir. Hoş kokuş ve aroması ile çay tiryakilerin vazgeçilmezlerinden biri olan bergamotlu çay, doğru demleme teknikleri ile ideal lezzetine ulaşır. Harika bir tadı olan bergamotlu çayın özellikleri ve nasıl demlenmesi gerektiğiyle ilgili tüm püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz.

 

Bergamotlu Çay Demlemenin İnceliklerini Öğrenin!

Bergamotlu çay demlemek için öncelikle nasıl bir aroma istediğinize karar vermeniz gerekir. Sadece bergamot yapraklarını demleyerek çay hazırlayabileceğiniz gibi bu yaprakları siyah çay ile karıştırarak da bergamotlu çay demleyebilirsiniz. Piyasada hazır olarak satılan bergamotlu çaylardan alıp demleme yapabilir veya evde kendi karışımınızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Eğer sadece bergamot yaprakları ile çay demleyecekseniz şu adımları izleyebilirsiniz:

 

Eğer bergamotlu siyah çay hazırlamak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

Hazır toz karışım veya poşet çaylar ile bergamotlu çay yapacaksanız şu adımları izleyebilirsiniz:

Bergamotlu Çayın Faydaları

Bergamotlu çay, eşsiz kokusu ve aromasının yanında çeşitli faydalarıyla da bilinir. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir:

Bergamotlu çay demlemek için farklı özelliklere sahip çaycı modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Lezzetli ve hoş aromalı bir bergamot çayı içmek için Karaca’da satışa sunulan birbirinden kullanışlı çay makinesi modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Siz de Karaca’nın zengin ürün seçenekleri arasından ihtiyacınıza uygun bir çay makinesi modelini seçip, birbirinden lezzetli aromalı çaylar demleyebilirsiniz.

Exit mobile version