Besinleri Nasıl Hazırlamalı ve Muhafaza Etmeliyiz?

Besinleri Hazırlarken ve Muhafaza Ederken Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

besinleri nasıl muhafaza ederiz

Tüm canlılar yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebilmek için besin kaynaklarına ihtiyaç duyar. Sağlıklı bir yaşam için ise sağlıklı beslenmek zorundadır. Sağlıklı beslenme dengeli, düzenli ve yeterli beslenmektir. Vücudun ihtiyacı olan tüm besin ögeleri yeterli, dengeli ve düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Besinleri hazırlama ve muhafaza aşamasında yapılan bazı hatalar besin değeri, lezzet kaybına neden olur. Besin değeri kaybı sonrasında o besini tükettiğimizde yeterli besin ögesi alamayız. Şimdi besinleri nasıl muhafaza etmeliyiz inceleyelim mi? Okurken aaa ben onu şu şekilde saklıyordum yanlış mıymış demeye hazır olun. Başlıyoruz…

Besinleri Nasıl Muhafaza Etmeliyiz? İşte Öneriler…

Birkaç öneri ile başlayalım:

Domates: Domatesleri tam olgunlaşmadan satın alarak oda sıcaklığında muhafaza ettiğimizde lezzet kayıplarını engellemiş oluruz.

Elma, Armut, Turunçgiller: Dayanıklı meyvelerdir. Oda sıcaklığında muhafaza edilebilir.

Muz: Tam olgunlaşmamış şekilde alınmalı kabuğunda kararma olmaması için oda ısısında muhafaza edilmelidir.

Soğan, Patates: Kuru, serin, nemsiz alanda muhafaza edilmelidir. Ayrıca soğan ve patates ayrı ayrı yerlerde muhafaza edilmelidir. Filizlenmiş patates tüketilmemelidir.

Sarımsak: Serin ve kuru bir yerde oda ısısında saklanmalıdır. Buzdolabında muhafaza edilmemelidir.

Kahve: Ağzı kapalı bir şekilde serin ortamda muhafaza edilmelidir. Buzdolabında lezzet ve koku kaybı oluşabilir.

Ekmek: Ekmek israfını önlemek için tüketebileceğiniz kadar ekmek alınız. Eğer fazla aldıysanız buzlukta muhafaza ediniz. Tüketeceğiniz kadarını buzluktan çıkartıp ısıtarak tazeymiş gibi tüketebilirsiniz.

Avokado: Olgunlaşmamış avokadonuzu oda ısısında muhafaza etmelisiniz. Olgunlaşmış avokado ise buzdolabının çok soğuk olmayan raf kısımlarında muhafaza edilebilir.

Diyetisyen Esma EMRE

Exit mobile version