Bilinçaltının Sırları Nelerdir?

Bilinçaltı farkındalık olmadan devam eden, zihin aktivitelerinin bütünüdür. Biz farkında olmasan bile, bilincimiz dışında çalışan, beş duyu organımızla algıladığımız her şeyi tek tek kaydeden, beynimizin bir parçasıdır. Bir hard disk görevi görür. Buzdağının görünmeyen bölümüdür. Hayatımızı yönlendirir. Gerekli ya da gereksiz olduğuna bakmadan her şeyi kaydeder. Bilinçaltı insanın kişiliğini ve karakterini belirler. Peki, bilinçaltının sırları nelerdir?

Bilinçaltının Sırları

Yaşadığımız süre boyunca iyi ya da kötü yüzlerce olay yaşarız. Kimileri bizi mutlu ederken, bazıları endişe ve korku yaratır. Biz zaman geçtikçe bu olayları unuttuğumuzu düşünsek de, bilinçaltı unutmaz, kaydeder. Karakterimizi, kişiliğimizi, korku ve endişelerimizi oluşturur.

Büyüdüğümüz ortam, bilinçaltını etkileyen çok önemli bir etkendir. Çünkü, 5 yaşına kadar, temel özelliklerini tamamlamış olur. Bu süreçte yaşanan olaylar, önümüzdeki hayatımız boyunca bizi etkiler ve hayatımıza yön verir. Bilinçaltına hangi bilgi giderse, bizi ona ulaştırmak için elinden geleni yapar. Onun faydamıza ya da zararımıza olduğuna bakmaz. İnsanların çoğunda olan olumsuz ve kötü düşünme alışkanlığı, aslında farkında olmadan hayatını etkiler. Biz hayatımızda olmasını istemediğimiz şeyleri düşündükçe, bilinçaltına da, o yönde mesaj göndermiş oluyoruz. O da, isteklerimizi gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor.

“Bilinçaltının farkında olmayan kişi, başına her geleni kader zanneder.”

Yani, ne düşündüğümüze ve aklımızdan neler geçtiğine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Olmasını istemediğimiz şeyleri değil, olumlu olanı, faydamıza olacak konuları düşünmemiz lazım. Konuyla ilgili olumlu telkinler hazırlayarak, sürekli bunları tekrar ederek, bilinçaltı kayıtlarını değiştirebiliriz.

Bilinçaltı Hakkında Bilmemiz Gerekenler!

  1. Bir bir konuda aklımıza gelen ilk düşünce genelde doğrudur, çünkü bilinçaltından gelir.
  2. Birini düşünmeye başladığımızda telepatik bir köprü kurulmuş olabilir. O insan sizi arar ya da karşımıza çıkar.
  3. Bilinçaltını yönetirsen hayatını yönetirsin. Bilinçaltı mükemmel bir işidir. Onu doğru yönlendirmeyi öğrenmelisin.
  4. Davranışlarımızın temeli bilinçaltıdır. Kurtulmak istediğimiz alışkanlıkları, bilinçaltını doğru kullanarak bırakabiliriz.
  5. Bilinçaltı değişimden hoşlanmaz. Bir şeyi değiştirmeye çalıştığınızda genellikle önümüze engeller çıkar. Bu bilinçaltı kendini korumaya aldığı içindir.
  6. Bilinçaltı kendini rüyalarda düzenler. Sıkışmış enerjileri ortaya çıkararak kendini rahatlatır.
  7. Bilinçaltı, 5 yaşına kadar temel özelliklerini tamamlar. Bundan sonraki yaşlarda, kendine uygun verileri alarak kullanır.
  8. Bilinçaltının espri anlayışı yoktur. Söylenen her şeyi doğru kabul eder.
  9. Bilinçaltı asla dinlenmez, uyumaz, çalışmayı bırakmaz.
  10. Bilinçaltı, çok tekrar edilen duygu ya da düşünceleri kayıt eder. Bunlar davranışlarımız haline gelir.
  11. Bilinçaltının dili, 5 yaşındaki bir çocuğunki gibi yalın ve nettir, karmaşık ifadeler kullanmayın. Kaydetmek istediğiniz şeyleri açık ve net bir şekilde ifade edin.
  12. Bilinçaltının psişik yetenekleri vardır. Bir olayı önceden görebilir ve bizi uyarabilir.

Kişisel Gelişim Uzmanı Arzu Kızak

Exit mobile version