Bioenerji Nedir?

İnsanların daha huzurlu ve mutlu yaşama arzuları her alanda olduğu gibi sağlık konusunda da farklı arayışlara girmelerine neden olmaktadır. Çeşitli uygarlıklar, dinler ve ülkeler, geçmişten günümüze kadar süregelen, kendi yaşam tarzlarına ve inançlarına özgü farklı yöntemler uygulamışlardır. Bunlardan pek çoğu akım halinde, nesilden nesile aktarılırken, bazı uygulamalar da çağın gereklerine göre sonradan ortaya çıkmıştır. Enerjiyle şifa uygulamaları pek çok ülkede özellikle uzak doğu ülkelerinde benimsenip, hatta yaşam tarzı haline gelse de ülkemizde henüz gelişme aşamasındadır. Yasal düzenlemeler bile yakın bir tarihte kısıtlı bir çerçeveyle yürürlüğe girmiştir. Enerji tıbbının en bilinen ve çok kullanılan yöntemlerinden biri olan Bioenerji 1975 yılında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kabul edilmiştir.

Bioenerji Nedir?

Tüm evrende var olan yaşam enerjisidir. Yaşayan bütün canlılarda vardır. Amaç kozmik enerjiyi, şifa vermek için, kanal olarak kullanmaktadır. Enerji eller aracılığıyla, uygulama yapılan kişinin enerji bedenine ve 7 çakrasına aktarılır. İnsan bedeninde 7 ana çakra vardır. Yaşadığımız stres ve günlük sıkıntılar buralardaki enerji akışında aksamalara ve blokelere neden olabilir. O zaman bedendeki enerji sağlıklı bir şekilde hareket edemez ve her çakranın kontrol ettiği organ ve duygularda problemler oluşmaya başlar. Bioenerji uygulamasıyla vücuttaki enerji akışı tekrar sağlıklı hale getirilir ve oluşabilecek hastalıkların önüne geçilmiş olur.

Krilian fotoğrafçılığı denilen yöntemle, enerjinin resmi çekilerek bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

Bioenerji, pek çok ülke üniversitelerinde ders olarak okutulmakta ve hastanelerde modern tıpla kombine bir şekilde hastalara uygulanmaktadır.

Bionerji tecrübeli ellerle uygulandığında mucize sonuçlar ortaya çıkabilir. Fiziksel, ruhsal ve psikolojik pek çok sorunda etkilidir. Problemin büyüklüğüne ve derinliğine göre 4-8 seans arası uygulanabilir. Hiçbir yan etkisi ya da zararı olmayan sadece saf, temiz enerjiyle şifa amaçlayan bir yöntemdir. Vücudun duygusal, düşünsel, zihinsel enerji aylarının, yapılmasıdır.

Bioenerjinin Faydaları Nelerdir?

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Suistimale açık bir konu olduğu için, uygulama yaptırmadan önce tabii ki gerekli belge ve izinler araştırılmalıdır. Uygulama yapacak olan kişinin uzmanlığı ve tecrübesi önemlidir. Doktor gözetiminde devam eden bir tedavi ve kullanılan ilaçlar varsa kesinlikle bunlar aksatılmamalı, bioenerji destekleyici yöntem olarak uygulanmalıdır.

Kalp pili olanlar, şizofren ve epilepsi hastalarına, hamilelere uygulanması önerilmez.

Alternatif ve tamamlayıcı tıpta kullanılan yöntemlerinden bazıları;

Kişisel Gelişim Uzmanı Arzu Kızak

Exit mobile version