Boyun Düzleşmesi için 7 Tedavi Seçeneği

Boyun Düzleşmesi Nedir?

Boyun düzleşmesi kaba tabiriyle, boynun doğal kıvrımının azalıp düzleşmesidir. Tıpta servikal lordoz düzleşmesi olarak geçer. Omurga yapısı gereği boyun ve bel bölgesinde lordoz yani içe doğru çıkıntı gösterirken, sırt ve kuyruk sokumu bölgesi kifoz yani dışa doğru çıkıntı halindedir. Yanlış duruş, masa başında uzun çalışmalar, travma vb. sebeplerle boyun bölgesindeki içe doğru kıvrımlığın azalıp, düzleşme göstermesi de boyun düzleşmesi olarak isimlendirilir.

Boyun Düzleşmesi Belirtileri Nelerdir?

Omurgamız olması gerektiğinden farklı bir şekle kıvrıldığında doğal olarak çevresindeki kasları ve diğer yapıları da farklı yönlere doğru çekerek spazm ve ağrıya sebep olur.

Kişiden kişiye ve altta yatan sebeplere göre değişebileceği gibi ağrı omuzlara ya da tüm omurgaya yayılabilmektedir. Sinileri de sıkıştırabileceği için uyuşma ve karıncalanmaya, elektrik çarpar gibi giren ağrıya, baş ağrısı ve mide bulantısına sebep olabilmektedir.

Boynunuzdaki kıvrımın azaldığı, daha düşük çene ve başın öne doğru duruşu da belirtilerin arasında yer almaktadır. Fakat düşük derecelerde bunu kendimiz fark edemeyebiliriz. Mutlaka bir fizik tedavi hekimine gidip görüntüleme teknikleri yardımıyla teşhis edilmesi gerekmektedir.

Nedenleri Nelerdir?

Boyun düzleşmesinin en yaygın nedeni duruş bozukluğudur. Boyun düzleşmesi nedenleri olarak;

Boyun Düzleşmesi Tedavisi

Belirtilerinden zaten bahsetmiştik. Bu belirtileri kendinizde fark edip fizik tedavi hekimine gittikten sonraki süreçten bahsedelim biraz…

Öncelikle doktorunuz sizin tıbbi geçmişinizi ve fiziksel kontrolünüzü yaptıktan sonra röntgen, mr, tomografi gibi çeşitli görüntüleme tetkikleri isteyerek size tanıyı koyacaktır.

Boyun düzleşmesi tedavi yöntemleri;

Bol sağlıklı, huzurlu, mutlu haftalar dilerim… Görüşmek üzere!

Fizyoterapist Zeynep Ahsen GARAN

Exit mobile version