Çaydanlık Nasıl Parlatılır? (3 Pratik Yöntem)

Çay tüm dünyada en çok tercih edilen içeceklerden bir tanesidir. Fakat ülkemiz söz konusu olduğunda çayın anlam ve önemi daha da artıyor. Yediden yetmişe hepimiz çay içmeyi seviyoruz. Ancak mutfakta kimi zaman istenmeyen kazalar meydana gelebiliyor. Ocakta unuttuğumuz çaydanlıkların suyu biterek yanabiliyor. Bu noktada yanmış çaydanlık nasıl temizlenir ve parlatılır sorusu ortaya çıkıyor.

Bunun için adım adım şu işlemleri uygulamanızda fayda var:

Demlikteki Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Demlikteki çay lekesi çoğu kişinin kabusudur. Zamanla demliğiniz çayın rengini alır ve adeta kapkara geçer. Oysa bundan kurtulmanız oldukça kolay ve zaman zaman uygulayabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Bir kabın içerisine bir yemek kaşığı karbonat ilave edin. Sonrasında yarın limonu karbonata batırın. Ardından da karbonatlı limon ile ürününüzün içindeki çay lekeli yerleri ovun. Kullanacağınız limonun suyu olduğu taktirde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır. İşlemi yaptıktan sonra mutlaka bol suyla durulama yapın.

Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

Günümüzde kullanılan çaydanlıkların büyük çoğunluğu çeliktir. Şıklığı ve sağlamlığı nedeniyle tercih edilen bu ürünler maalesef kimi zaman yanma nedeniyle parlaklığını kaybeder. Kimi zaman da kullanıma bağlı olarak zaman içinde parlaklıkları yok olur. Bu da hiç hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına, adeta eski bir ürün görünümü oluşmasına neden olur. Peki çaydanlık nasıl parlatılır?

Bunun için kimyasallar kullanabilirsiniz. Fakat sonrasında kimyasalların tamamen ürününüzden çıktığından emin olmanız gerekir. Evde doğal yöntemler kullanarak aynı sonuca ulaşmak çok daha avantajlıdır. Bunun için şunları kullanabilirsiniz:

Yanmış Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

Ocak üzerinde unutulan çaydanlıklarda en sık karşılaşılan sorun yanmadır. Yanan ürünler daha yeni dahi olsa eski, mat, kararmış, kahverengi bir görünüm kazandıracaktır. Bu da pek hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkarır.

Yanmış çaydanlık parlatma işlemleri için en ideal malzeme cif olacaktır. Cif, son derece etkili olup doğru kullanıldığında temizlikte mucizevi etki oluşturabilir. Uygulamayı yaparken öncelikle sünger üzerine bir miktar cif dökün ve bununla ürününüzü ovalayın. Ovma işlemi bittikten sonra süngerinizin tırtıklı yüzeyi ile ovalayarak durulayın.

Ayrıca sirke ile karbonat karışımını burada da kullanabilirsiniz. Yanık lekeleri üzerinde bu karışımla ovma işlemini yapabilir, sonrasında da durulayabilirsiniz. Ürününüzün içini parlatmak için de su, sirke ve karbonat karışımını bir saat boyunca kaynatabilir, ardından durulama yapabilirsiniz.

Limon tuzu da yapı itibariyle yanan ürünlerde etkili olmaktadır. Islak bir sünger üzerine limon tuzu dökerek ürününüzün dışını ovalayarak parlatabilirsiniz.

Çelik Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

Çelik çaydanlık parlatma işlemi için kesinlikle tel ile ürününüzü sürtmekten kaçının. Aksi taktirde çizilecek ve zarar görecektir. Bunun yerine sirke ve tuzdan istifade edebilirsiniz. Bir kap içerisine sirke ile tuzu karıştırıp sünger ya da bez yardımıyla ovalayın. Ardından da su ile durulayıp kurulayın. Bütün işlemlerde çizmeden güçlü şekilde ovalama yapmanız başarı oranınızı arttıracaktır.

Exit mobile version