Cildiniz için Nar Çekirdeği Yağı Faydaları

Nar Çekirdeği Ne İşe Yarar?

nar çekirdeği ne işe yarar

Nar çekirdeği yağı faydaları, kullanım alanlarını ve nasıl yapıldığını detaylandıracağız. Öncesinde nar hakkında bazı bilgilerde bulunmak istiyoruz. Kınagiller familyasının bir üyesi olan nar, küçük çekirdekli onlarca tanecikten oluşmaktadır. Ilıman iklimlerde yetişen meyve kimi zaman tatlı olurken kimi zaman da hafif ekşi veya ekşi olmaktadır. Kuraklığa dayanıklı olan Nar ağaçları güneşi sevmektedir. Bu nedenle yaz aylarında seyrek aralıklarla sulandığı zaman daha verimli ağaçlar elde edilmektedir. Ağacın boyu 2 metre ile 5 metre arasında değişmektedir. Ağacın çiçek açma dönemi ise haziran ve temmuz aylarıdır. Bu aylarda kırmızı renkli çiçekler açmaktadırlar. Narın içindeki tanecikler meyve olarak tüketilebilmekte ve çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Mutfakta yemeklerde, tatlılarda kullanılan taneciklerden sos elde edilebilmektedir.

Narın tanecikleri ile meyve suyu yapılabilmektedir. Farklı kullanım alanına sahip olan meyvenin bilinen bir kullanımı daha bulunmaktadır. Narın taneciklerinin içinde bulunan çekirdeklerle yağ elde edilmektedir. Yağ yapımında uyulması gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Doğru ürün doğru yöntemle hazırlanırsa sağlıklı ve kullanışlı yağlar elde edilmektedir. Narın çekirdeğinden elde edilen yağlar da bu açıdan değerli yağlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Sağlıklı bir meyve olan narın kullanım alanlarının farklı olabildiğinden bahsettik. Mutfaklarda önemli bir yere sahip olan meyve aynı zamanda sağlıklı bir beden için de kullanılmaktadır. Sağlıklı bir beden için toplanan narların çekirdekleri değerlendirilmektedir. Meyve olarak tüketilen narlar, sos olarak tüketilen narlar ve meyve suyu olarak tüketilen narlar aslında oldukça faydalı olmaktadır. Tüm bu faydaların yanında çekirdekten elde edilen yağ ile de cilde birçok fayda sağlanmaktadır. Peki, nar çekirdeği yağı nasıl yapılır?

Özel koşullarda üretilen ve paketlenen bu yağlar gerektiği gibi muhafaza edilirse gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir.

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Doğrudan tüketilen meyve, insan sağlığı için etkili ve faydalı olmaktadır. Bunun yanında cilt problemleri olan bireyler için çekirdekten elde edilen yağ kullanılabilmektedir. İlk olarak akla gelen cilt üzerindeki etkisi olmaktadır. Nar çekirdeği yağın faydaları ise şu şekildedir;

Nar çekirdeği yağı faydaları arasında yaygın olarak bilinen faydalar yukarıdaki gibidir. Çekirdekten elde edilen yağın geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Her besinde olduğu gibi düzenli ve doğru kullanmak son derece önem taşımaktadır. Cilt problemleri ile uğraşan bireylerin düzenli olarak yağ kullanması faydalı olacaktır. Çekirdeğin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cilt yenilenmekte, cilt üzerindeki lekeler giderilmekte ve cilt tonu eşitlenmektedir. Saç derisinde oluşan kaşıntı ve kepek de bu yağ sayesinde en az seviyeye indirilmektedir. Kısacası daha parlak cilt ve saç için nar çekirdeği yağı kullanılmaktadır.

Nasıl Kullanılır?

Nar çekirdeği yağı faydalarını detaylı olarak inceledik. Peki, bu faydaların etkisini görmek için nar çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Eğer cilt üzerinde bir sorununuz varsa ve yağı cildinize uygulamak istiyorsanız;

Nar çekirdeği yağının saça faydaları için kullanımı;

Exit mobile version