Çorapla Uyumanın Zararları (Günah Mı?)

Daha çok kış aylarında insanlar üşümenin de etkisiyle yataklarına çoraplarıyla girer. Pek çok kişi bu durumun normal olduğunu düşünür. Ancak bu durum sanıldığının aksine çok tehlikelidir. Bir yandan ayağınızı sıcak tutarken diğer yandan önemli rahatsızlıklara davetiye çıkarabilirsiniz. Kan dolaşımını dahi bozan bu durum oldukça tehlikelidir. Çorapla uyumanın zararları bebeklerde ve yetişkinlerde görülmektedir.

Havaların soğumasıyla beraber birçok insan çorapla birlikte yatmayı tercih eder. Her ne kadar bu durum ayaklarınızı sıcak tutmanızı sağlasa da aslında bu durum sanıldığı kadar masum değildir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, geceleri uyurken yatağa çorapsız bir şekilde girilmesi tavsiye edilmektedir.

Çorapla Uyumanın Zararları Nelerdir?

Yetişkinlerde çorapla uyumanın zararları şu şekildedir:

Çorapla yatmak ayak kokusuna neden olur mu sorusu da en çok merak edilen sorulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Sürekli çorapla uyuyan kişilerin ayakları havasız kalır ve terlemeye başlar. Bu durum ayak kokusuna sebep olurken aynı zamanda mantar enfeksiyonuna da sebep olmaktadır.

Bebeklerde Çorapla Uyumanın Zararları

Bebeklerin de tıpkı yetişkinler gibi uyurken çorap giymeleri doğru değildir. Yetişkinlerde görülen tüm problemler bebeklerde de ortaya çıkabilir. Bu nedenden dolayı özellikle lastikli çoraplarla uyumak sağlık açısından doğru değildir.

Islak Çorapla Yatağa Girilir mi?

İlginç gelse de ıslak çorapla yatağa girmek sanıldığının aksine oldukça yararlıdır. Grip ve soğuk algınlığı gibi semptomları azalttığı söylenmektedir. Öte yandan lastikli çorap olmaması koşuluyla kan dolaşımını da hızlandırmaktadır. Bu durumun sürekli tekrarlanmaması tavsiye edilmektedir.

Çorapla Uyumak Günah mı?

Çorapla uyumak konusunda en çok merak edilen konulardan biri de budur. İslam dinine göre, çorapla uyumanın herhangi bir sakıncası yoktur. Elbette çorabın temiz olması koşuluyla bu durum geçerlidir. Kirli çoraplarla yatağa girmenin caiz olmadığı bilinmektedir. Aynı şey kıyafetler içinde geçerlidir. Günlük giyilen ve kirli olan kıyafet ve çoraplarla yatağa girilmesi uygun değildir.

Exit mobile version