Çörek Otunun Faydaları

çörek otu nedir

Tarihin her döneminde çörek otu çok değerli olmuştur. Kral Tutankamon’un mezarı açıldığında bulunan en dikkat çeken şey de çörek otudur. Güzelliği ile destan olan Kleopatra’nın güzellik sırlarından biridir. Dönemin büyük doktoru Hipokrat karaciğer hastalıkları üzerine yaptığı incelemeler sonucunda ise tedavide kullanılabileceğini ifade etmiştir. Hz. Muhammed’in bir hadisinde de çörek otunun doğanın içerisinden gelmesinin yanında bin bir derde deva olduğu o dönemlerde dahi bilindiği düşünülmektedir. Peki, çörek otunun faydaları nelerdir?

Çörek Otunun Faydaları;

Çörek otunun faydaları arasında çeşitli nedenlerden oluşan yaraları iyileştirme özelliği bulunmaktadır. Uzun yorucu bir günün ardından halsizlik hissinin kaybolması içinde çörek otunun çok faydalı olduğu bilinmektedir.

Kan şekeri vücutta belirli bir seviyede olmalıdır. Eğer şekeriniz yüksek ve düşürmek için çalışıyorsanız çörek otunu tercih edebilirsiniz. Şekerini düşünürken seviyesinin de korunmasına yardımcı olmaktadır.

Siyah renkli küçük küçük taneler çöreklerin ve böreklerin üzerine eklenerek çok farklı bir lezzet katmaktadır. Bunun yanı sıra faydaları ile de çok sayıda araştırmaya konu olmuştur. Aslında tohumu çok yağlıdır. Çörek otu yağı şeklinde de tüketilebilmektedir.

İçerisinde ise timokinon ve timol içermektedir. Bunun yanında timohidrokinonda vardır. Bu üç bileşen çörek otunun çok faydalı olmasında çok etkili olmaktadır. Vücudun ihtiyaçlarına göre bu bileşenler savaşarak sağlıklı olunmasını sağlamaktadır. Yumurtanın beyazında da bulunan bir protein olan albüminde vardır. Besin değeri olarak çok zengin bir besindir. Sadece hamur işlerinde değil düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Böylelikle pek çok hastalığa karşı da vücudunuz koruma altında olacaktır.  Ancak faydaları içerisinde üzerinde en dikkat çekeni ise zayıflamak isteyen kişilerinde en büyük yardımcısıdır. Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenilmesi çok da kolay olmamaktadır.

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişiler için çörek otu ile istedikleri ölçülere rahatlık ile sahip olabilirler. Ayrıca kiloların kalıcı bir şekilde verilmesini de sağlamaktadır. Çünkü iştah duygusunun kapanmasını sağlayarak günlük alınan kalori miktarının azalmaktadır. İhtiyaç duyulan kadar alındığı içinde kilolar yavaş yavaş verilmeye başlanmaktadır.

Çörek Otu Neden Zayıflatmaktadır?

 

Yapılan araştırmalar sonucunda yenilen besinlerin bir kısmının enerji ihtiyacı için vücutta depolandığı bilinmektedir. Depolama şekli ise yağlar olmaktadır. Çörek otunun özellikleri içerisinde daha hızlı bir şekilde vücutta emilmesini sağlamak ve yağa dönüşmesini engellemesidir. Hem vücudunuzun enerji ihtiyacı karşılanırken hem de yağ oluşmamaktadır.

Karaciğer içerisinde biriken maddelerden temizlenirken sindirim sisteminin daha hızlı çalışmaktadır. Bu durumda metabolizmayı hızlandırarak yağ yıkımını kolaylaştırmaktadır. Bağırsaklarda ise parçalanan besinlerin çok hızlı bir şekilde geçmesini sağlayıcı etkisi de gösterdiği için her yönü sağlıklı bir sindirim sisteminin dostudur.

Çörek Otu Yiyerek Nasıl Zayıflanır?

 

Metabolizmadaki etkileri incelendiğinde zayıflamak üzerine çok etkili olmasının yanı sıra nasıl tüketildiği de çok önemli bir noktadır. Böreklerde ya da çöreklerde yenmemelidir. Bunun yerine her gün üç öğün yemeklerden önce alınmalıdır. Yarım saat kadar öncesi olması idealdir. Ölçü ise bir tatlı kaşığıdır.

İlk yapmanız gereken bir havan içerisinde iyi bir şekilde ezilmelidir. İçerisinde bulunan faydalı bileşenlerde bir araya geldiği için bu şekilde yapılması önerilmektedir. Toz halinde satılan çörek otunun yerine susama benzeyen şeklinin alınması daha iyidir.  Bu şekilde tüketmek istemeyen kişiler içinde farklı bir seçenekte çiğnemektedir.

Ezme ve çiğnemenin dışında ise suyun içinde bekletilerek de yiyebilirsiniz. Ölçüler ise bir bardak suya bir buçuk çay kaşığından biraz daha fazla çörek otu olmaktadır. Bunun için bir gece öncesinden karıştırılarak sabaha kadar beklenmelidir. Sonrasında ise sabah uyanınca kahvaltıdan önce çörek otu suyunu içebilirsiniz. Sadece suyu değil içerisinde bulunan çörek otlarını da yiyebilirsiniz.

Dördüncü bir seçenek olarak da sirke ile birlikte tüketilme gelmektedir. Özellikle diğer seçeneklere oran ile kilo verme süreci daha hızlı olmaktadır. Çünkü sirkede çörek otu gibi zayıflamak isteyen kişilerin tükettiği besinlerden biridir. İki etkili besinin bir araya gelmesinden oluşan bu seçenek ile kilolarınızdan kurtulurken sağlıklı bir şekilde beslenmiş olmaktasınız.

Sirkeyi ilk önce su ile seyreltmelisiniz. Bir bardak suyun içerisine yaklaşık olarak bir çorba kaşığı kadar sirke eklenmelidir. Karıştırıldıktan sonra üzerine de bir çay kaşığı kadar çörek otu eklenmelidir. Bu karışımın ağzı kapatılarak bir saat beklenmelidir. Süre dolduktan sonrada içebilirsiniz.

Kilo verme süreci kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu nedenle net bir sayı ile ifade etmek imkansızdır. Ama ortak nokta çok daha kolay bir şekilde geçilmesidir. Kullanmadan önce alerjinizin olup olmadığı mutlaka öğrenilmelidir. Aksi taktirde istenmeyen durumlar ile de karşı karşıya kalınabilmektedir. Eğer bir alerjiniz yoksa çok rahat bir şekilde yiyebilirsiniz.

Exit mobile version