Duvar Kağıdı Nasıl Kolay Sökülür?

Son dönemlerde oldukça popüler olan ve birçok ev sahibi tarafından tercih edilen bir uygulama olarak, duvar kağıtları öne çıkmaktadır. Bu uygulama sonrasında birçok ev sahibi, belli bir zaman geçtikten hemen sonra farklı bir görüntü kullanmak ister. Bu noktada ise devreye duvar kağıdı sökme yöntemi girmektedir. Bu işlemin doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir.

İşlem öncesinde ve sonrasında yapılması gereken önemli adımlar vardır. Yüzey alanının zarar görmemesi için oldukça hassas ve dikkatli şekilde ilerlenmesi gerekir. Bu doğrultuda materyalin sahip olduğu yapı ve yüzey alanına temas düzeyi önemlidir. Bu ilkeler göz önünde bulundurularak ve hassas bir şekilde ilerlenerek işlem kolaylıkla tamamlanabilir.

Duvar Kağıdı Sökme İşlemleri

Duvar kağıdı sökme işleminde, dikkat edilmesi gereken birçok farklı nokta bulunmaktadır. Bu ipuçlarından ilki, sökme işlemini uygulayacağınız alanın ön hazırlığının olmasıdır. Küçük parçalar halinde çıkarmak isterseniz, işlem oldukça uzun ve yorucu bir hale gelmiş olur. Bu işlemi en kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirmek için izlemeniz gereken adımlar oldukça kolay ve pratik. Yapı marketlerden alabileceğiniz “çözücü ve sökücü” madde ile yapacağınız işlemde izlemeniz gereken adımlar;

Bu işlem oldukça kolay ve hızlı bir biçimde sonuç vermektedir. Çözücü kullanmak istemediğiniz ya da bu maddeye ulaşamadığınız zamanlarda alternatif olarak;

Söküldükten Sonra Boya Uygulanabilir Mi?

İşlem özellikle yeni uygulamaların yapılması ve boya badana işlemlerinin kolayca uygulanması için yapılmaktadır. Duvar kağıdı sökme yöntemi doğru bir şekilde yapıldığı takdirde, boya işlemini kolayca uygulayabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini verdiğimiz direktifler doğrultusunda uygulamanız halinde, oldukça profesyonel bir sonuç alabilirsiniz.

Uygulama sonrasında yüzeyi doğru bir şekilde fırçalamak, sonrasında uygulanacak astar, boya gibi maddelerin yüzeye daha doğru tutunmasını sağlayacaktır. Bu doğrultuda seçtiğiniz yöntem her ne olursa olsun akabinde boya uygulaması yapmayı planlıyorsanız; fırçalama işlemini verimli bir şekilde yapmanız size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Boya uygulamasının öncesinde, kazıma işleminin ardından kesik ve delik oluştuysa, bu boşlukların doldurulması gerekir. Boşlukları doldurmak için alçı kullanarak yüzeyi pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

İç mekanda doğru renk kullanımı nasıl olmalı merak ediyorsanız, Mimarımız Gülce Yılmaz’ın içeriğine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version