Ev Aksesuar Fikirleri ve Öneriler

Ruhunuzun Detayları

“ Aksesuarlar “

 

Ev Aksesuar Fikirleri ve Önerileri...

Bir mekanı yenilemek veya baştan tasarlamak bir süreç ister. Doğru adımlar atılması için ise tasarım kararınız üzerine yoğunlaşmalısınız. Bu yüzden bir profesyonel destek almanızı öneriyorum. Çünkü yanlış malzeme veya kötü bir işçilik hem sürekli olarak bütçenize zarar verecek; Hem de tadilat psikolojisi huzurunuzu kaçıracaktır.

Mekan doğru karar ve ekiple ortaya çıktıktan sonra kısa süreçler içerisinde aksesuarlar ile ortam atmosferini dilediğiniz şekilde tasarlayabilirsiniz. Bir mekan birkaç ayda bir yenilenmez fakat aksesuarla bu değişikliklere gidebilirsiniz.

Ev Aksesuar Fikirleri İçin Ruhunuzun Detayları

Aksesuarlar, hayal dünyamızın kesiştiği noktalardır ve detaylar her zaman kim olduğunuz hakkında bilgiler verir. Ruh halimizden parçalar  tarzımız, neleri kendimize yakın hissettiğimiz, Seçtiğimiz parçalarda gizlidir. Sakin miyiz yoksa enerjik mi? Minimalist miyiz yoksa maksimalist mi? Geçmişten esintiler mi huzur verir  yoksa fütürizmle mi ilerlemek isteriz? İşte bu cevapların çoğu detaylarda, aksesuarlarda saklı. Hadi gelin hangi aksesuar tasarımları size daha yakın keşfedelim…

Egzotik Atmosferi Yakalayın!

 

Biliyorsunuz ki son zamanlarda fazlasıyla gündemde bu yaklaşım. Genelde işletmelerde görüyoruz, fakat evinizin, ofisinizin veya iş yerinizin bir alanını veya duvarını bu atmosfere ayırabilirsiniz. Tropikal grupları, neon farklı malzemelerden duvar yazıları, yerden veya masaüstü için renkli seramik veya doğal taş vazolar, bitkiler ihtiyacınız olabileceklerden. Desenli bir duvar kağıdının üzerine doğru karar ve renk geçişiyle tablolar ve duvar aplikleri de ekleyebilirsiniz.

Ev aksesuar fikirleri için egzotik veya aykırı köşelerde hareketliliği kaybetmemeniz gerekiyor. Eşya kalabalığına gitmeden; Ahşapları, metalleri, tablolardaki fırça darbelerini, el boyamalarını, desenli duvar kağıtlarını (Hayvan figürlü, çiçekli vb. Doğanın izlerini veya bir manzaranın basılı olduğu…) soft pembeleri, yeşilleri, canlı mavileri, turuncuları, saydam veya seramik vazoları, canlı çiçekleri, baş ucu lambalarını enerji verecek şekilde bir araya getirebilirsiniz .

Duvar Renkleriyle Birlikte Yürüyün!

Eğer duvarda doğanın renkleri varsa, topraklar, sarılar, maviler; Buna yoğun olarak doğal taşlar, hasırlar, ortamı sıcaklaştıracak ahşaplar kullanın. Çiçek kullanmak romantikleştirirken, kaktüsler ve minimal otlar, formlu vazolarda ortamda etnik bir hava yakalayacaktır .

Enerjik renkler tercih ettiyseniz; (Örneğin maviler veya fuşya gibi canlı renkler…) kontrast renkler veya tonlamalarla aksesuarları devam ettirebilirsiniz. Yansıtıcı görevi gören cam, metal gövdeli lambalar, gold detaylı kulplarınıza renkli vazolarınız, modern çerçeveli aynalarınız, masaüstü veya duvar büstleriniz eşlik edebilir .

Eski ve Yeniyi Harmanlayın!

Antika ve vintage parçaların, modern çizgilerle entegre kullanılıp; başarılı sonuç ortaya çıkartmayacağı mekan yoktur sanırım. Yeni aldığınız mobilyalarla eski eşyalarınızı veya antika aksesuarları birlikte kullanmak eklektik bir karma yaratacaktır. Ev tekstil kumaşları, deriler, oyma ahşap mobilyalar, gövdesi el işçiliği lambalar, tablolar, pirinç ve metalik modern materyallerle antik parçaları güncel trendlerle birleştirecektir. Ev aksesuar fikirleri için; Ahşap malzemeler, siyahlar, antrasitler, koyu yeşiller veya bronzlar paletinizde mutlaka olsun derim.

Raflardan İndirin!

Vitrin kültürü olan bir toplumuz. Hatta eskiler, fincan vb. takımları camekan kapaklar ardından misafirlere gösterirdi .

Siz alışılagelmişi yıkın. Farklı sergileme türleri aksesuarlarınıza değer katacaktır. Örneğin bir büstü pirinç bir duvar apliğinin aydınlatmasında veya sac çerçeve içinde duvarda sergileyebilirsiniz. Antika bir objeyi raflara çıkarmak yerine, bir İtalyan evindeki gibi masa üstünde sergileyebilirsiniz.

Halılar

Halılar tasarlanan mekanın can alıcı noktalarındandır. Türklerden Dünyaya yayılan halı ve kilimler her motifte bize farklı şeyler hissettirir. Mekanımızda kullandığınız halıları tablo gibi, iki aplik arasında duvarda da kullanabilirsiniz. Veya halka açık bir dış mekanda ortamın havasını sıcaklaştırabilirsiniz.

Aksesuar çok geniş bir tasarım aralığındadır. Evinizin tarzına uygun adımlar atın. Doğal taşlar ile etnik desenleri, antikalarla materyalleri, kitapları, dergileri, objeleri sizde olan değerine göre cesurca veya her köşede rahatça sergilemekten korkmayın. Seçtiğiniz aynalar odalarınızda daha güzel gösterirken, tablo ve heykeller sanat galerisini andırır. Hatta yeri geldiğinde sade bırakabileceğinizi de unutmayın.

Exit mobile version