Sömestr Tatili – Evde Sanat Etkinlikleri

Tatili Sanatla Geçirelim Mi? Evde Sanat Etkinlikleri

Sömestr tatili başladı. Pandemi dolayısıyla tatilini evde geçirecek olan çocuklarınız, bütün gün teknolojik aletlere maruz kalmasın istiyorsanız, onlara her gün farklı bir sanat dalı etkinliği sunabilir ve bu esnada ruhsal olarak güçlenmelerine de katkı sağlayabilirsiniz. Peki, evde sanat etkinlikleri neler?

1. Resim

Mandala boyama, bir diğer deyişle “resim meditasyonu“. Çocuklarımız güzel vakit geçirirken, zihinleri de sakinleşsin…

2. Müzik

Ritim, çocukların dikkat ve algı gelişiminde en önemli unsurlardan biri. Evdeki malzemelerle oluşturduğunuz bateriniz onu hem eğlendirecek, hem de motivasyonunu arttıracak.

 

3. Dans

Dans etmek kendini ifade etmenin sözsüz yoludur. Çocuğunuzun hem fiziksel hem sosyal gelişimine katkı sağlamak isterseniz, farklı kanallardan yaşına uygun dans videoları açın, birlikte hareketleri tekrar etmeye teşvik edin. Gün sonunda belki size bir gösteri de hazırlayabilir…

@setenaycengiz instagram hesabında da sizin için videolar var 😉

4. Tiyatro

Yastıklar, çarşaflar, sandalyeler kullanarak evde bir sahne oluşturun. Küçük bir skeç hazırlayın, hatta seyircileriniz olacaksa küçük biletler, davetiyeler de hazırlayın ve akşam ev ahalisine çocuğunuzla birlikte sunumunuzu yapın.

5. Sinema

Kış aylarının vazgeçilmezi ev sinemanıza başlamadan önce mısırları patlatmayı unutmayın. Hem sizin hem çocuğunuzun severek izleyeceği bir film önerisi: Ters Yüz. İyi seyirler…

6. Fotoğraf

Fotoğraf çeken çocuğun merak duygusu serbest kalır, keşfeder ve bireyselliğin tadını çıkarır. Eline bir fotoğraf makinesi verin, ev içinde daha önce dikkat etmediği ayrıntılar bulup çekmesini isteyin. Bakalım neler keşfedecek…

7. Heykel

Evde en kolay şekil verebileceğimiz şey elbette oyun hamurları. Bu kez çocuğunuzla duygu hamuru çalışması yapabilirsiniz. Ona bir duygu söyleyin, söylediğiniz duygunun yüz ifadesini ya da emojisini oyun hamuruyla yapmasını isteyin. Duygularını kendi yaptığı sanatla keşfetsin.

8. Edebiyat

Kitaplar benim için insanın bir parçası, bir uzvu gibidir. Çocuğunuzun da hayat yolculuğuna farklı bakış açılarıyla başlamasını istiyorsanız yaratıcı yazarlık etkinlikleri yapabilirsiniz. Bir örnek olarak; ona bir masal okuyun ve masalı en can alıcı yerinde durdurun. “Bu masalın yazarı sen olsaydın nasıl devam ederdin?” diye sorun. Ve kendinizi çocuğunuzun sınırsız hayal gücüne bırakın.

Tüm çocuklarımıza mutluluk ve sanatla dolu bir tatil diliyorum…

Psikolojik Danışman Setenay Cengiz

Exit mobile version