Greyfurt Suyunun Faydaları ve Zararları

greyfurt-suyu-neye-iyi-gelir

Greyfurt suyunun faydaları en az meyvenin kendisi kadar merak edilir. Özellikle kış aylarında pazarlarda, marketlerde sıklıkla karşılaşılan meyve, turunçgiller ailesinin bir türüdür ve görünüşü itibariyle portakala oldukça çok benzetilir. Fakat dış kabuğu benzer gibi görünse de içi açıldığında rengi ve tadı başta olmak üzere pek de benzer olmadıkları görülür. Ekşimsi bir tadı vardır ve rengi kırmızıya dönüktür.

Meyve, kültür formda yetişir ve birden fazla çeşidi vardır. Çekirdekli ve çekirdeksiz alt türleri bulunmasına karşın Jamaika gibi yerlerde tatlı formları da vardır. En çok Asya ülkelerinde tüketilmekte ve alternatif tıpta da asırlardır kullanılmaktadır. Bilimsel araştırmalara göre günde bir bardak greyfurt suyunun faydaları hiç de azımsanacak seviyede değildir.

Greyfurt Suyunun Faydaları Nelerdir?

Greyfurt Suyunun Zararları

Greyfurt suyunun faydaları yanında çeşitli yan etkilerinden de bahsetmek gerekir. Doğrudan zararından söz edilemese de aşırı kullanımı ve başka ilaçlarla, besinlerle kullanımdan kaynaklı, bağışıklık sisteminden kaynaklı, alerjisi olanlardan kaynaklı olumsuzluklar yaşanabilir. Bu noktada detayları şöyle listeleyebiliriz:

Greyfurtun Olumlu Etkileri

Greyfurt suyunun faydaları yanında meyvenin genel faydalarından da ne işe yaradığından da bahsetmekte fayda var. Öncelikle söz konusu meyve, potasyum, kalsiyum, bakır, magnezyum ve sodyum maddeleri bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden yağını elde etmek için soğuk pres (cold press) yöntemi kullanılır. Elde edilen yağın cilt sağlığına oldukça başarılı faydaları vardır.

Meyveden elde edilen yağ, masaj salonlarında oldukça yaygın kullanılır. Doğrudan cilde uygulanan yağ, selüloit gibi oluşumların doğal yollarla çözümüne yardımcı olur. Cildin sıkılaşmasını sağlar ki bu özellikle bayanların en çok mustarip oldukları sorunlardan birisidir. Herkes cildinin daha sıkı, daha gergin olmasını ister. Bu sayede kırışıklıklar, mimik çizgileri ortadan kaldırılabilir. İşte söz konusu meyvenin yağı cildin sıkıştırılmasında son derece etkilidir.

Göğüslerde uygulanabilir. Eğer meyvenin yağı göğüslere uygulanırsa sıkılaşmasını ve toparlanmasını desteklemektedir. Baş ağrısı yaşayanlar alın ve enseye sürebilirler. Beyni uyararak ve rahatlatarak ağrıların dindirilmesine yardımcı olur.

Bunlar haricinde meyvenin yağını kuru bir cilde sahip olanların kullanması pek uygun değildir. Eğer cildiniz böyle ise daha fazla kuruluğa sebep olabilir. Yine cildinize sürdükten sonra emilmeden güneşe çıkmanız kesinlikle önerilmez.

Exit mobile version