Pratik Tariflerle Güzellik Maskeleri

Günlük hayatın koşuşturmacası altında cildiniz pek çok açıdan yıpranır. Gün ışığına fazla maruz kalmanız, kullandığınız makyaj malzemeleri, banyo kimyasalları, alkol tüketimi, tütün kullanımı, dengesiz ve sağlıksız beklenme gibi etkenler cildinizi etkiler. Daha estetik ve daha bakımlı görünmek için güzellik maskesi çeşitlerini kullanarak cildinizi besleyebilirsiniz. Üstelik pahalı makyaj ürünlerine gerek duymadan bunu yapabilirsiniz.

Etkilerine Göre Güzellik Maskesi Çeşitleri

Güzellik maskesi kullanım amacına ve ihtiyaca göre belirlenir. Bu yüzden de etkilerine göre çeşitlere ayrılır. Bunların başında gerginleştirici karışımlar gelir. Gerginleştirici olanlar ıslakken uygulanır. Kuruduğunda kan dolaşımını ve hücre beslenmesini arttırır. Cildi gerer.

Sıkılaştırıcı karışımlar, ıslakken uygulanır. Kuruduğunda cildinizi sıkılaştırarak gerginlik yapar. Soyucu karışımlar, ölü hücreleri ve cilt salgılarını ciltten uzaklaştırır. Nemlendiriciler ise cilt yüzeyinde koruyucu bir katman oluşturur. Kırışıklıkları yok ederek yüzünüzdeki mimik çizgilerinin sıkılaşmasını ve suyun cilt yüzeyinden buharlaşmasını önlemektedir.

Uyarıcı güzellik maskesi çeşitleri yüzeysel kılcal damarları uyararak doku beslenmesini arttırır. Arındırıcı karışımlar, aşırı melanini emerek sivilceleri ve lekeleri yok eder. Yenileyici olanlar yüzeysel tabakadan ölü hücrelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Hücresel yenilenmeyi uyararak hızlanmasını sağlar.

Güzellik Maskeleri Tarifleri

Sıkılaştırıcı maske

Cilt yapısının gergin görünmesi, sağlıklı ve estetik görünmeye yardımcı olur. Gergin durmayan cilt, sarkar ve daha yaşlı, kırışık bir görüntü oluşturur. Bu da hemen hiç kimsenin isteyeceği bir durum değildir. Cildinizin daha gergin olmasını sağlayacak güzellik maskesi için yağlı ciltlerde yumurta beyazına; kuru ciltlerde ise yumurta sarısına ilave etmelisiniz. 1 yemek kaşığı hazırlanmış muz püresi, 1 çay kaşığı bal ve bir ampul E vitamini ekleyip boyun ve yüz bölgenize sürebilirsiniz. 15-20 dakika boyunca bekletmeli ve ardından maden suyu ile silmelisiniz. Düzenli olarak haftada bir yaptığınız taktirde cildinizin doğal biçimde sıkılaştığını görebilirsiniz.

Leke oluşumunu azaltan maske

Lekeler, güzellik maskesi gereksinimine en fazla gereksinim duyulan sorunlardır. Yüzümüzde lekelerin oluşmasını istemeyiz. Fakat çoğu kişi yüzündeki lekelerden, cildindeki lekelerden mustariptir. Bunlarla mücadele ettiğiniz ve azalttığınız taktirde çok daha pürüzsüz, çok daha sadece estetik bir yüze sahip olabilirsiniz.

Karışımı hazırlarken 1 çorba kaşığı taze kremayı, 1 çay kaşığı zencefili, 1 çay kaşığı zerdeçal tozunu ve 1 çorba kaşığı balı karıştırın. Malzemelerin iyice birbirine karışması için şiddetli biçimde çırpın. Elde ettiğiniz karışımı ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletip yıkayın ve gül suyu ile tonik uygulayın. Daha aydınlık, daha parlak ve gergin bir görünüme sahip olabilmek için haftada bir kez bu uygulamayı tekrarlamanızda fayda vardır.

Nemlendirici maske

Nem, cildin en temek gereksinimidir. İnsan vücudunun bazı bölgeleri çok daha fazla kurur ve daha çok nemlendirmeye gereksinim duyar. Bu yüzden kişisel bakım, kozmetik ürünlerinin büyük çoğunluğu nemlendirme üzerine yoğunlaşır. Nem dengesini kaybeden cilt, çok daha fazla ve çok daha çabuk zarar görür. Tahriş olur ve yıpranır.

Kuruyan cildinizi doğal olarak nemlendirmek için vereceğimiz tarifi kullanabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı püre haline getirilmiş olan avokado içerisine 1 çay kaşığı taze kaymağı, 1 çay kaşığı balı ve 1 ampul E vitaminini ekleyerek krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürerek 20 dakika boyunca bekletin. Ardından sadece gül suyu ile silmeniz yeterlidir. Ardından cildinizin çok daha taze, nemli ve gergin olduğunu göreceksiniz.

Canlandırıcı maske

Gerek hayatın koşturmacası gerekse kullanılan kozmetik ürünleri zamanla cildin yorgun ve mat bir görünüm kazanmasına yol açar. Oysa yorgun ve mat cildinizi canlandırmak imkânsız değil. 1 çay kaşığı zencefil tozu, 1 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 çay kaşığı bal ve çay kaşığı kahveyi karıştırın. Bütün malzemeleri iyice çırpın ve hazır olan karışımı yüzünüze sürerek 15 dakika boyunca bekletin. Enerji yüklü bu karışım sayesinde cildinizin anında canlanacağını, rahatlayacağını fark edeceksiniz.

Gül ve gençlik maskesi

Gençlik herkesin istediği ve o dönemde kalmayı arzuladığı bir çağdır. Çünkü gençlik döneminde kişinin cildi çok daha sağlıklı, çok daha estetiktir. Bunun için kullanacağınız güzellik maskesi ile cildinizin genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Birkaç adet yıkanmış taze gülün taç yapraklarını alın. Macun haline gelinceye kadar bunları ezin ve taze krema ile karıştırın. Bu karışım, cildinizdeki ölü hücreleri ortadan kaldırır ve cildinizi nemlendirir. Yüzünüzdeki çizgileri sıkılaştırır. Zaten pek çok kozmetik ürünün kaynağı olan gülden bu şekilde yararlanabilir, olağan üstü etkileriyle kendinize doğal bir bakım ürünü oluşturabilirsiniz.

Yüz kızarıklarını azaltıcı maske

Yulaf unu sayesinde yüzünüzdeki kızarıklıkların azalmasını ve daha canlı, daha estetik görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için bir tatlı kaşığı yulaf unu, bir çay kaşığı zeytinyağı ve yumurta sarısına ihtiyacınız vardır. Bunların hepsini krem kıvamına gelene kadar karıştırın ve yüzünüze düzenli olarak uygulayın. Kullandığınız karışım, cildinizi yatıştıracak ve oluşan kızarıklıkların engellenmesine yardımcı olacaktır.

Exit mobile version