Haydi Durma Ayağa Kalk ve Hareket Et!

Uzun süre evde kalmamız gereken zamanlarda hareket etmeyi unutmamalıyız çünkü vücudumuz hareket kabiliyeti oldukça geniş bir yapı ve bunu kullanmalıyız. Kullanmadığımız zamanlarda ise yavaş yavaş fonksiyonelliğini kaybetmeye başlar ve sonrasında da aktif hareket kabiliyetinde sınırlanmalar oluşur. Bu yazımda sizlere evde karantinadayken yapabileceğimiz egzersizler nelerdir onlardan bahsedeceğim.

Dünya Sağlık Örgütü haftada 150 dakika orta seviyede ya da 75 dakika ağır seviyede fiziksel aktivite yapılmasını önermektedir. Ev ortamında dahi hiçbir araç olmadan uygulanabilir.

Evde Karantinadayken Yapabileceğimiz Egzersizler:

Sabah uyandın ve yataktan kalkmadan birkaç esneme hareketi ile başlayabilirsin.

1) Çocuk pozisyonu

2) Kedi-Deve pozisyonu

 

3) Yere eğilerek esneme

 

Gün içerisinde aktif kalmak ve hareketsizliği ortadan kaldırmak için birkaç ipucum var sizlere.

  1. Çocuklarla oyun oynayın ya da dans edin birlikte temizlik yapmakta harika bir fikir olabilir hem çocuğunuz ile geçirdiğiniz vakit artacak hem de çevre duyusal gelişimine katkı sağlamış olacaksınız.
  2. İnternetten çevrimiçi egzersizleri takip edin hem ücretsiz hem de doğru yönlendirmeler ile hareket etmiş olursunuz.
  3. Telefonla konuşurken oturmak yerine evde yürüyerek bunu yapabilirsiniz.
  4. Meditasyon yapın ve belki de yıllardır iç huzurunuzu dinlemeye fırsat bulamamışken bu anı değerlendirin ve kendinizle yalnız kalın.

Kişiye özel değerlendirme ve egzersiz danışmanlığı için fizyoterapistimiz Neslihan Eda TÜRK ile iletişime geçebilirsiniz.

Exit mobile version