Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır? (Faydaları)

Hint yağı, Hindistan’da bulunan bitki türlerinden biridir. Sütleğengiller familyasına ait bu bitkinin tohumlarının ezilmesinden ortaya çıkmaktadır. Son yıllarda çeşitli bitkilerin yağları hem saç hem cilt bakımında kullanılmaktadır. Bir çok kremin, saç bakım ürününün içinde de bulunan bu yağlar, saf haliyle daha etkilidir. Hint yağı, başka yağlarla karıştırılarak kullanılabileceği gibi tek başına da kullanılabilir. Cilt üstünde etkili olmasının yanı sıra saçlar için mucizeler yaratmaktadır. Hint yağı saça nasıl uygulanır? Diyenler için 2 tane yöntem hazırladık. Ayrıca saça faydaları da göz ardı edilmemeli diye düşündük.

Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Mucizevi Hint yağı, saç dökülme sorunu olanlar için birebirdir. Saç köklerinin beslenmesinde, kaybedilen saçların yerine yenilerinin çıkmasında son derece etkilidir. Peki saça nasıl uygulanır?

En basit haliyle sadece Hint yağı uygulayabilirsiniz. Bir de uzmanlar diyor ki olarak sizlere saçlarınız için mucize hint yağlı kür hazırladık. Mutlaka deneyin.

Malzemeler

Uygulanışı

  1. Öncelikle 100 ml spreyli boş bir şişe alalım. Evde daha önceden kullanıp bitirdiğimiz kolonya şişeleri oldukça uygun.
  2. Marketlerde 50 ml şeklinde satılan bu yağların her birinin yarısını bu şişede birleştiriyoruz.
  3. Saçımıza dipten uca sıkarak uyguluyoruz.
  4. Streç filmle sarıp en az 2 saat bekletiyoruz.
  5. Saçımızı ılık suyla şampuanla yıkıyoruz.

Saçları yumuşacık yapan bu kür, özellikle yıpranmış saçlar için önerilmektedir. Rengini açtığınız veya çok fazla boyama işleminden geçirdiğiniz saçlar için haftada 3 gün kullanabilmektedir.

Hint Yağı Saça Ne Sıklıkla Uygulanır?

Saç dökülme problemi olanlar haftada 2 kere Hint yağı uygulayabilirler. Yıpranmış saçlar için kullananlar haftada 3 gün kullanabilirler. Sadece saç uzatma, parlaklık, yumuşaklık için kullanıyorsanız da ayda 2 kere kullanabilirsiniz.

Hint Yağı Saçta Kaç Saat Kalmalı?

Saça faydaları saymakla bitmeyen bu yağı saçınızda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Yıpranmış saçlar için özellikle uç kısımlarına uyguladığınız ürünü, 12 saat saçınızda tutabilirsiniz. Eğer dökülme veya bakım için kullanıyorsanız 2 saat bekletip yıkamanız yeterlidir.

Hint Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Hint yağı, içerisinde barındırdığı çok sayıda vitamin ve mineral sayesinde saçı dipten uca beslemektedir. Sizin için hint yağının saça 6 farklı faydasını sıraladık.

  1. Yüksek oranda e vitamini içermesinden ötürü saçları nemlendirir. Yıpranmış saçlar için tedavi edici özelliktedir.
  2. Tligriselid yağ asitleri ve omega barındırması saçları hızlıca uzatmaktadır.
  3. Antibakteriyel olması saç derisinde oluşan hastalıkları önleyici niteliktedir. Saç kıran veya egzama gibi rahatsızlığı olanlara da önerilmektedir.
  4. Düzenli kullanılması sayesinde saç uçlarındaki çatal görüntüyü yok eder. Kırıkları onarır.
  5. Saç diplerini güçlendirerek dökülmesini engeller.
  6. Masaj yaparak uygulanması, kan dolaşımını da arttırarak yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Saçları gürleştirir.
Exit mobile version