İlişkinizi Monotonluktan Kurtaracak 10 Öneri!

İlişkiler zamanla evlilik içinde veya evlilik öncesi flört döneminde monotonlaşabilir. Bazı çiftler bu durumu aşkın ve heyecanın bittiğine bazıları ise birbirlerine çok alışmaları sebebiyle her şeyin bir rutine oturduğuna bağlar ve normal olduğunu kabul eder. Zaman içinde tutum ve davranışların ilk günlerden farklılık göstermesi kabul edilemez bir durum değildir fakat bu durum artık çiftlerin ilişkilerinde sorun yaratmaya başlıyorsa monotonluğu bozmaya ihtiyaçları vardır. İlişki monotonluktan nasıl kurtarılır, işte ilişkinizi monotonluktan kurtaracak 10 öneri!

İlişki Monotonluktan Nasıl Kurtarılır?

1. Evden Farklı Zamanlarda Ayrılıp Kahve İçmek için Buluşun

Özellikle evli çiftler dışarıda bir şey yapacaklarsa oraya genelde birlikte giderler, evden birlikte çıkar ve birlikte geri dönerler. Eşinizle dışarıda buluşup kahve içmeyeli ne kadar oldu? İşte bu monotonluğu kırmak için basit bir fırsat. Buluşacağınız yer ve saati kararlaştırarak randevulaşın. Evden farklı zamanlarda ayrılın, görüşmeye gideceğiniz yere giderken farklı yolları kullanın ve eskiden buluşup bir şeyler yaptığınız günlerden konuşun.

2. Yeni Tarifler Deneyin

Yemek yapmak ve yemek günlük rutinimiz içinde olan bir durum. Bunu keyifli hale getirmek ve birlikte kaliteli zaman geçirmek için yeni tarifler bulun ve birlikte deneyin. Çift olarak gidebileceğiniz aşçılık atölyelerine katılarak profesyonel destek alabilir veya kendi evinizin aşçıları olabilirsiniz.

3. Senin Hakkında En Sevdiklerim Oyununu Oynayın

Telefonlardan ve televizyondan uzaklaşıp birbirinize odaklanın ve birbiriniz hakkında en sevdiğiniz şeyleri sırayla eşinizle paylaşın. Bu özellikler tamamen size kalmış her şeyi söyleyebilirsiniz.

4. Sevgi Notları Bırakın

Eşinizin bulabileceği ya da görebileceği yerlere küçük sevgi notları bırakın ve bunu bir rutin haline getirin. Sabah uyandığında görmesi için aynaya yapıştırılmış bir not da olabilir işe gittiğinde fark etmesi için montuna konmuş ufak bir mektup da.

5. Yeni Yerler Keşfedin

Durumunuz neye imkân veriyorsa ona uygun olacak seyahat planları yapın. Yaşadığınız yerde daha önce hiç gitmediğiniz ormanlık bir alana gidip evden termosunuza koyup getirdiğiniz kahvenizi içmek de bu etkinliğe dahil.

6. Sebep Yokken Kutlamalar Yapın

Doğum günleri ve evlilik yıl dönümleri tahmin edilebilir kutlamalar ve bazen bunları kutluyor olmak da ilişkinin monotonluklarından biri olabiliyor. “Kutlamak için bir nedenimiz yok” demeyin. Mutluluğunuzu, keyfinizin yerinde olmasını, bağlılığınızı, sevginizi ve sizin için değerli olan her şeyi her gün kutlayabilirsiniz.

7. Çadır Kurun

İmkânınız varsa çadır kurulabilecek bir deniz kenarı veya ormanlık alana çadır kurun, konaklayamayacak olsanız bile gününüzü orada geçirin. İmkânınız yoksa evinizdeki çarşaflarla yaratıcılığınızı konuşturun ve bir film gecesi düzenleyin.

8. Mektup Yazın

Birbirinize düzenli aralıklarla mektuplar yazın. Uzak mesafeli bir ilişkiniz varsa bu mektupları postalayabilirsiniz. Aynı şehirde veya evde yaşıyorsanız bir mektup kutusu belirleyip o kutuya düzenli olarak mektuplarınızı bırakabilirsiniz. İşinizi ciddiye alıp mektubunuzu zarfa koyarak vermeniz de eşinizin hoşuna gidebilir.

9. Hediyeleşin

Maddi değerinden çok düşünülerek alınmış ya da emek verilerek yapılmış hediyeler daima daha kıymetlidir. Eşinizin hoşuna gideceğini düşündüğünüz ufak şeyleri ya da ihtiyaçlarını onun için aldığınızda güzel bir hediye paketi ile verin. Yine eşinizin hoşlanacağını düşündüğünüz ufak el yapımı hediyeler ile ona sürprizler yapın.

10. Fiziksel Teması İhmal Etmeyin

Sürekli yan yana olmanın getirdiği rahatlık ile gün içinde sarılmayı ve birbirinize sevdiğinizi söylemeyi ihmal ediyor olabilir misiniz? Eşinizin beklemediği anlarda ona sarılın ve sevdiğinizi söyleyin.

Aile Danışmanı Asena Şeşen

Exit mobile version