İmplantasyon (Yerleşme Kanaması) Nedir?

İmplantasyon Nedir?

Anne adayları bebeğin yerleşmesi sırasında oluşan kan nedeniyle korka biliyorlar. Hatta bu noktada implantasyon nedir diye doktorlara da başvuruyorlar. Bu konuda da bazı anne adayları kanama oluştuğu sırada düşük yaptıklarını düşünerek büyük bir korkuya kapılıyorlar. Fakat bu kanamanın olması son derece doğal bir oluşumdur. Anne adaylarında implantasyon durumu ile çok sık bir biçimde karşılaşılabiliyor. Bu durumda anne adayları vakit kaybetmeden doktorlarına başvurmalılar. Bu sayede hem detaylı bilgi edinirler. Hem de endişe yaşamamaya başlarlar.

Yerleşme Kanaması Ağrılı Olur Mu?

Anne adayları implantasyon dönemi yaşamaktan korkar. Hatta bu sürecin oldukça ağrılı geçtiğini de düşünebilirler. Ama bu endişeleri duymaya hiç gerek yoktur. Çünkü pek çok kadın için implantasyon dönemi hafif bir ağrı ile geçer. Hafif ağrılar ile birlikte bu süreç atlatılabilmektedir. Aynı zamanda kadınların regl döneminde çektikleri ağrılar çok daha fazladır. Bu nedenle bu yerleşme sürecindeki ağrılar daha hafif bir ağrıya neden olur. Anne adaylarındaki yerleşme döneminde hafif ağrılar ve kramplar meydana gelebilir. Ama bu süreçteki ağrılar artar ise mutlaka doktora görünmek gerekir.

İmplantasyon Döneminin Regl Sürecinden Farkı Nedir?

Kadınlarda yaşanan regl kanaması daha canlı ve kırmızı bir renkte oluyor. Regl kanaması miktarı da her kadından her kadına değişiklik gösteriyor. Ama anne adaylarındaki implantasyon döneminde pembeye yakın bir renkte kanama olur. Açık renkli bir kanama olan bu implantasyon döneminde dikkat etmek gerekir.

Bunun yanı sıra regl kanaması 5 gün ya da 10 gün arasında sürebilir. Bu regl döneminin süresi de kişiden kişiye değişir. Ama implantasyon süreci en fazla 3 saat sürmektedir. Bunun yanı sıra regl kanaması her ay düzenli bir şekilde görülür. Aynı zamanda regl kanaması akışkandır. İmplantasyon ise daha koyu kıvamlı ve belli bir akıntı halindedir.

Yerleşme Kanaması Sonucu Vücuttaki Değişimler Nelerdir?

Anne adaylarında meydana gelen yerleşme kanamasının ardından vücutta da bazı değişimler yaşanabiliyor. Bu her anne adayında farklı da olabiliyor. Çoğu zaman ağrısız bir şekilde görülen yerleşme kanaması giderek azalabilir. Bu kanama ağrılı ve ya sancılı bir sürece dönüşmüş ise mutlaka bir doktora gidilmesi gerekir. Üstüne görme yani yerleşme kanamasının ardından iştahsızlık ve yorgunluk görülebilmektedir. Bunun yanı sıra hafif düzeyli kramp ve sancılar da oluşabilmektedir. Aynı zamanda anne adaylarının sık sık idrara çıkma isteği oluşmaktadır. Bununla birlikte de kabızlık görülebilmektedir.

Yerleşme Kanamasının Anne Adaylarına Ruhsal Yansıması Nasıldır?

Yerleşme kanaması oluştuğu sırada anne adaylarının ruh halinde farklılıklar, sinir ve asabiyet de ortaya çıkabilmektedir. Bu kanama döneminin de etkisi ile birlikte vücutta ani sıcaklık artışı ve inişi de yaşanabilmektedir.

Bununla birlikte anne adayları sürekli yorgunluk hali de hissedebilirler. Yerleşme kanaması yaşayan anne adaylarının ciltlerinde yağlanma ve sivilceler görülmektedir. Bu durum anne adaylarını endişeye sürükleyebilmektedir. Vücutlarında yaşanan bu durum da tedirgin edebilmektedir. Ama bu konuda anne adaylarının sakin bir şekilde olması gerekmektedir.

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Hamileliğin ilk haftalarında fiziksel ve ruhsal değişimler görülmektedir. Bu dönemde yerleşme kanamalarının oluşması da son derece doğaldır. Bebeğin hamilelik kesesine yerleşme ve boyutunun değişmesine göre hafif ve açık renkli kanamalar da görülebilmektedir.

Hamileliğin ortalarına doğru ilerleyen süreçte çoğunlukla plasenta sorunları da ortaya çıkar. Buna bağlı olarak kanamalar oluşabilmektedir. Bu kanamalar tansiyon yükselmesi gibi durumlar da yaratabilmektedir. Aynı zamanda anne adaylarının yaşadığı kanamalar daha çok doğuma yakın süreçte de görülebiliyor.

Yerleşme Kanaması İle İlgili Merak Edilenler

Yerleşme kanaması hormonları tetikleyerek hamilelik döneminde görülmektedir. Görülmediği zaman normal aylık döngüdeki rahim duvarlarında dökülmeler görülebilmektedir. Hamile kalmak isteyenler için bu adet kanaması olur. Ayrıca yerleşme kanaması gerçekleştikten sonra ise plasenta ve embriyonun gelişimi ile fetüs de rahimde yer edinmektedir.

Exit mobile version