Aralıklı Oruç (Intermittent Fasting)

Sağlıklı Zayıflamada En Etkili Çözüm

sağlıklı zayıflamada etkili çözüm

Son zamanlarda özellikle ünlü isimlerce dile getirilmesinden sonra aralıklı oruç diyeti sıkı takipçi kazanmıştır. İçinde bulunduğumuz çağda; hızlı, sık ve fazla yemek yemek kaçınılamayan bir durum. Bunun neticesinde de maalesef insülin direnci düşüyor, yağ birikiyor ve obeziteye kadar varan sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Aralıklı oruç diyeti işte bu konulara alternatif olarak ortaya çıkmış bir beslenme şekli çünkü sürdürülebilir ve çok basit. Intermittent fasting olarak da bilinen aralıklı oruç hakkında çok şey duydun fakat hala kafanda soru işaretleri varsa bu yazımız tam da sana göre. Sağlıklı zayıflamaya istediğin şekilde ilerlemek istiyorsan İşte sana rehber!

Yeni Bir Başlangıç Tarifi: Aralıklı Oruç Nedir?

Aralıklı Oruç Diyet Listesi Yok, Zamanını Ayarla ve Zayıfla!

Aralıklı oruç esasında yeme saatlerini düzenleme sisteminden oluşan beslenme şeklidir. Öğün saatlerini metabolizmana uygun olarak ayarlayıp takip etmek sana kalıyor. Diyetlerin çoğunda en yakınılan durumların başında istediğini yiyememek ve canların sürekli bir şeyler istemesi geliyor. Aralıklı oruç diyetinin en çekici yanı da burada gizli çünkü aralıklı oruçta hiçbir gıda kesin olarak yasaklı değil. Bu durum da baktığın her yerde seni cezbeden ve diyetini bozmak için bekleyen yiyecekleri görmene engel oluyor. Aralıklı oruç aranda su, şekersiz çaylar, sade kahve ve sade soda içmen de serbest. İstediğini ye ve zayıfla tabii zaman ayarına dikkat etmek kaydıyla!

Aralıklı Oruçta Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Her ne kadar bir diyet listesi olmasa da aralıklı oruçta da mutlaka yediğin şeylere dikkat etmelisin. Karbonhidrat alımını azalttığında ve kalorilere bakarak yiyecekler tükettiğinde zayıflama da peşinden gelecektir. Açlık süresine dikkat etmek, besin dengeleriyle yiyecek tüketmek sadece zayıflamak isteyenlerin başvuracağı bir yaklaşım da değildir. Formunu koruyan ve daha fit olmayı amaçlayan herkes bu beslenme şeklini uygulayabilir. Sağlıklı yaşamın temellerinden olan şekerden ve ambalajlı ürün tüketiminden uzak durmak aralıklı oruçta da geçerlidir. Gece yemek yemenin önüne geçen bu tarz beslenme de bir diğer uyulması gereken husus ise vücuda yağ yakması için engel olmamak bunu da yapmanın şekli atıştırmalıklardan uzak durmaktır. En önemli hususlardan biri de aralıklı oruca başlamadan önce, mide sorunu, diyabeti, kalp rahatsızlığı gibi kronik rahatsızlıkların varsa mutlaka doktor kontrolünde başlaman.

Ne Zaman Yediğin Kadar Ne Yediğin de Önemli

Sağlıklı beslenme olmadan, ağır yemekler yiyerek aralıklı oruç yardımıyla verdiğin kiloları geri alabilirsin. Bu yüzden yediğin öğünlere çok dikkat etmelisin. Yeme düzenini oluşturdun ve kendine uygun aralıklı oruç modelini bulduysan Juico diyetisyeni tarafından senin için hazırlanmış öğünlere göz atabilirsin. Haftalık diyet şeklinde hazır olarak sana sunulan öğünler katkısız, şekersiz ve detoks etkisi içeriyor. Juico sağlığını ve formunu önceliğine alıyor sen de bu öncelikten yararlanabilirsin!

Exit mobile version