Kahve Telvesi Maskesi: Cildinizin Hatırı İçin!

Lezzetinin, keyfinin ve benzeri durumlarının yanı sıra kahvenin sağlığımız için sahip olduğu faydaları da göz ardı etmemek gerekir. Besin değerinin zenginliği ile bize kazandırdığı yararlarıyla birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Türk kahvesinin bu etkilerinin yanında cilt bakımına olan dokunuşu ile kadınların ilgisini çekmektedir. Cilt bakımı konusunda önemli yere sahip olan yer alan kahvenin uygulama şekli ise kahve telvesi maskesi ile sağlanmaktadır.

Yüze Kahve Telvesi Sürmek Fayda Sağlar Mı?

Kadınlar hayatın her noktasında göz alıcı ve etkileyici bir görünüşü taşımak isterler. Bu konuyla alakalı olarak devamlı bir çaba sarf edip, ciltlerinde oluşan problemleri gidermek ve cilt gereksinimlerini tamamlamayı arzularlar. Günlük hayatta yaşadıkları birçok olumsuz unsur sebebiyle ciltlerinde yıpranma ve yorgunluk ile karşılaşabilmektedirler. İstenilen görünüşe sahip olabilmek adına bazı makyaj malzemeleri kullanarak, kimyasal karışımlar ve buna benzer pek çok uygulama ile ciltlerinde bazı sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedirler.

Soğuk veya çok sıcak hava şartları ciltleri yıpranabilmekte ve çatlamalar oluşturabilmektedir. Yorgun görünüşe yol açabilmekte ve bazı zaman tahmin edilmeyen sıkıntılar ile de uğraştırabilmektedir. Bu sebepten ötürü kadınların cilt bakımı için daha özenli adımlar atması gerekmektedir. Doğal yöntemlerle olan bu ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmaları gerekmektedir. Hem etkileyici hem dikkat çekici görünüşlerin elde edilmesi ve elbette sağlık açısından da oluşan boşlukları doldurabilmek için kimyevi unsurları devre dışı bırakmak gerekmektedir. Doğadan bize sunulan armağanları değerlendirmek büyük önem taşımaktadır. Ciltteki sorunlara da seri bir çözüm getirebilmek için doğal yöntemler tercih edilen bir seçenek konumundadır. Bu noktada yüze kahve telvesi sürmek elbette fayda sağlayacaktır.

Cilt Bakımındaki Yeri

Uzmanlar ve güzellik sektörünün bilirkişileri son zamanlarda zengin içeriğiyle bilinen kahve telvesinin faydaları ile cilt bakımının artılarından söz edip tavsiyeler vermektedir. Yapılan araştırmalarda, sürekli tüketilmekte olan kahve telvesinin etkilerinin cidden önemli bir boyutta olduğu anlaşılmaktadır. Doğal kaynakların içinde yer eden kahvenin, sahip olduğu vitamin ve mineral değerleri ile iyi geldiği konulardan bir tanesi de şüphesiz kadınların canını en çok sıkan selülit problemidir. Buna ek olarak kahve telvesi ile yapılabilecek cilt bakım uygulamalarıyla cilt üzerindeki çatlaklara bir çıkış yolu oluşturulabilmektedir. Aynı zamanda ciltte meydana gelebilen kötü kokuya da çare bulunabilmektedir. Pürüzsüz bir cilt için de önem taşırken, sıkı ve ışıldayan cilt için sıkça tercih edilmektedir.

Kahve Telvesi Faydaları

Sıkı ve yenilenmeye sahip olacak bir cilt için diğer kahve çeşitlerine göre Türk kahvesi telvesinin büyük ölçekte etkili sonuçlara sahip olduğu bilinmektedir. Elbette her cilt türüne göre faydaları az ve çok değerinde değişkenlik gösterebilmektedir. Kahve telvesi faydaları ise şu şekildedir;

Şeklinde sıralamak mümkündür. Vücutta tıpkı bir koruma kalkanı görevi üstlenmekte ve iyileşme sağlamaktadır.

Selülit Tedavisi

Genellikle yazın kısa ve açık giysilerin seçilmesinden ötürü gözler önüne daha çok çıkan ve çoğunlukla bacak bölgelerinde oluşan selülit, kadınların istemediği bir durumdur. Günümüzde ise bu sorunlara cilt bakımı ile engel olmak söz konusudur. Bu bağlamda selülit derdine çözüm olarak en yaygın bilinen çözüm biberiye yağı olmaktadır. Buna ek olarak Anadolu bölgesinin kültüründe önemli bir yeri olan Türk kahvesi telvesinin selülitlere karşı koyduğu bilinmektedir. Tümüyle çözüm oluşturması, kökten yok etmesi için elbette düzenli bir şekilde kullanmak gerekmektedir. Kahve telvesi ile selülit tedavisi için;

Böylece selülit sıkıntısı yüksek ölçekte azaltılabilmekte ve üstelik yol edilebilmektedir.

Kahve Telvesi ile Yüz Maskesi

Yüz maskesi konusu açılınca kahve telvesi de geniş bir kullanıma sahip bulunmaktadır. Hatta güzellik uzmanlarının da belirttiği üzere çok fayda sağlamasının yanında, sahip olduğu tane tane yapısı ve kafein değerleriyle ölü derilerden kurtulma ve yüz için canlanma etkisi barındırmaktadır.

Cildinizin hatırı için kahve telvesi ile yüz maskesi yapabilmeniz için;

Uygulanışı

  1. Masaj yapacak şekilde yoğunluklu olarak çene, alın ve burun bölgelerine uygulayınız.
  2. Ortalama 5 dakika bekleyiniz, sonrasında ılık su ile yıkayınız.
  3. Haftada 2 kez uygulamanız öneriliyor.
  4. Böylelikle yüzünüzde parlaklık ve canlılık kavramlarını tekrar kazanacaksınız.

Not: Kahve telvesinin en büyük avantajlarından bir tanesi de tüm cilt tipleri için uygun olmasıdır. Her cildin kendine has sorunları ile baş edebilmektedir. Yalnız ciltlerin hassaslık derecesine göre, kısmen zarar verebilir. Zarardan kasıt kısmi yan etki olarak değerlendirilebilir. Bu sebeple eğer hassas bir cilde sahipseniz yüz maskesi uygulaması yaptığınız kahve telvesini cilde verebileceği olumsuz etkileri göz önüne alarak, öncelikle bileklerinize azıcık sürüp olumsuzluk gözlemleyip gözlemlemeyeceğinizi fark ettikten sonra kullanımına devam etmeniz tavsiye edilmektedir.

Exit mobile version