Kalça Terlemesine Çözüm Önerileri

Kalça Terlemesi Nedenleri Nelerdir?

Anatomide kalça bölgesi daha özel bir yapıya sahip olduğundan dolayı özellikle pantolon, etek ve iç çamaşırı gibi kıyafetlerin altında kalması sonucunda ısı seviyesi daha yüksek olarak gerçekleşir. Kadınlara oranla bu bölgede terleme olayı erkeklerde daha sık görülen bir durumdur. Bunun nedeni ise erkeklerin, kadınlardan vücut ısılarının 0,5 – 1 derece daha fazla yüksek olmasından kaynaklıdır. Doğal olarak erkeklerin kalça bölgelerindeki terlemeler daha normal karşılanmaktadır. Fakat bu terleme durumu aşırı bir şekilde oluyor ve de günlük hayatı etkiliyorsa bu noktada kalça terlemesine çözüm önerileri düşünülebilir.

Ter bezleri vücudumuzda iki farklı şekilde yer almaktadır. Vücut bölgesinin üst kısımlarında yer alan ter bezleri genel olarak beyaz bir sıvı halinde ter damlacıkları bulundurur. Ancak bu ter damlacıkları aşırı derecede rahatsız eden bir durum değildir. Ama kalça bölgesinde var olan ter bezlerinde bu durum koyu renkte ve kokulu bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu da son derece rahatsızlık veren bir hadisedir. İşte bu yüzden pek çok insan kalça terlemesine çözüm önerileri aramanın yollarına başvurmaktadır. Kalça terlemesinin bazı sebepleri arasında şunları sayabiliriz;

Kalça Terlemesine Karşı Çözüm Önerileri Nelerdir?

Özellikle yaz aylarında ve yapılan aşırı aktivite hızlı hareket etme gibi noktalarda kalça bölgesinde oluşabilecek terlemeyi önlemek adına bazı tedbirler alınması gerekiyor. İlk olarak hijyen ve kişisel bakıma özen gösterilmeli. Kalitesiz ve hava almayan iç çamaşırları kullanmamalı ve tercih etmemelisiniz. Bahsettiğimiz gibi yaz mevsiminde ve nemli olan bölgelerde bulunuyorsanız günlük duşunuzu ihmal etmemelisiniz.

Kalça terlemesine çözüm önerileri olarak bir diğer konu beslenme düzeniyle alakalıdır. Beslenme düzeninde yaşanan düzensizlikler hemen hemen her bölgede terlemeyi olumsuz yönde etkileyecektir. Bol tüketilen baharatlar, aşırı sıcak yenen yemekler de terlemeyi tetiklemektedir. Fastfood tarzı yiyeceklerden olabildiğince uzak durulmalı, içerdiği yağlar kalitesiz bir beslenme sağlayacağı için vücutta terleme noktasında artış gösterecektir.

Devamlı olarak kalça terlemesine maruz kalan bireylerin günlük öğünlerini iyi bir dengede tutmalı ve hatta gerekirse uzman bir diyetisyenden yardım almaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra alkol ve kafein tüketimini de azaltmak son derece önem taşımaktadır. Çünkü alkol ve kafein içeren şeyler vücutta bulunan ter bölgelerini harekete geçirmektedir. Bir diğer önemli nokta ise boy ve kilo konusudur. Aşırı kiloya sahip olan insanların normal kiloda olan kişilere göre terleme olasılığı daha yüksektir. Obezite sıkıntısı çekenlerin özellikle kalça bölgesinde ve göbeğinin altında terlemeler oluşmaktadır. Bu sebeple eğer obezite sorununuz var ise diyet ve egzersiz yöntemlerine başvurmalı ve alternatif çözümler aramalısınız. Bunları uyguladığınızda şikayetleriniz büyük oranda azalmış olacaktır.

Kalça Terlemesinde Bitkisel Çözüm Yolları

Kalça bölgesinde meydana gelebilecek olan terlemeyi önlemede elbette bitkisel çözüm yolları mevcuttur. Doğal olarak başvurabileceğiniz bu yöntem sayesinde problemlerinizi büyük ölçüde azaltabilecek istediğiniz sonuçlara ulaşabileceksiniz. Bitkisel tedavi olarak oluşturulacak menüler ya da bitki çayları son derece etkili olacaktır. Örnek verecek olursak;

Elma Sirkesi

İçeriğinde bulundurduğu etken maddeler sayesinde vücudun ter bölgelerinde baskılayıcı etki göstermektedir. Ayrıca elma sirkesini, terleme sorunu yaşadığınız bölgeye masaj şeklinde uygulayarak aşırı terlemenin etkisini azaltmış olacaksınız.

Ada Çayı

Terlemeyi azaltan bitkiler arasında kesinlikle ada çayını örnek verebiliriz. Ada çayı, cilt üzerinde sıkılaştırıcı ve ter önleyici özelliği sayesinde mutlaka tercih edilmelidir. Ada çayının düzenli tüketilmesi durumunda bu sorunu hafifletmiş olacaksınız. Bir bardak tüketildiğinde bile etkisini gösterebilir ve ter bezlerini daraltabilecek şekilde fayda sağlayabilir. Ayrıca uzmanlar tarafından da önerilen ada çayı limonla birlikte karıştırıldığında mentol etkisi yaratacağından dolayı terlemeyi azaltmada çok faydalı olacaktır.

Siyah Çay

Özellikle kahvaltı kültürümüzde ve hemen hemen hayatımızın her alanında önemli bir konuma sahip olan siyah çayın terlemeyi önleyici özelliği olduğunu biliyor muydunuz? Kalça terlemesine çözüm önerileri arayanlar için önemli bir konu olan siyah çayın, düzenli tüketilmesinde ter bezlerine karşı baskılayıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Siyah çayın içerisinde bulunan maddeler vücudun gözeneklerini açmasıyla birlikte hava sirkülasyonunu sağlayarak terlemeyi önleyici etki oluşturmaktadır. Bununla birlikte terlemeden dolayı kaynaklanan kötü kokuyu da gidermede etkileri vardır. Sorununuz olan kalça bölgesindeki terlemeyi önlemek adına siyah çayın bu antiseptik özelliğinden faydalanmanızı öneririz.

Domates

En fazla tüketilen besin maddeleri arasında yer alan domates, terleme konusunda da azaltıcı ve önleyici bir etkiye sahiptir. Kalça terlemesine çözüm önerilerinin bir diğer unsuru olan domates özellikle sabah erken saatlerde suyunun sıkılması ve bu şekilde tüketilmesiyle ter bezlerinde oluşabilecek hareketlenmeleri önleyerek ter gözeneklerini kapatacak etki gösterecektir. Domates suyunun da düzenli kullanılması durumunda da şikayetleriniz azalacaktır.

Limon

Bol bol tükettiğimiz ve her alanda kullanabildiğimiz limon da terlemeyi azaltan besinler arasında yer alıyor. Limon, içerisinde son derece doğal deodorant özelliği barındırıyor. Limon suyunu elde ederek bir bardağın içinde belirli bir süre bekletmek şartıyla vücuda uygulanması durumunda vücut ısısını dengeleyip soğutucu bir etki sağlayacaktır.

Exit mobile version