Kebabiye Faydaları (14 Ayrı Özellik!)

Bilimsel bitki ismi piper cubeba olan kebabe, karabibergiller ailesinin bir ferdidir. Yaygın kullanılan isimlerinden ise Hindistan eriği ve kebabiye olarak bilinmektedir. Karabiberin akrabası olan bu bitkinin anayurdu Çin ve Endonezya ülkeleridir. Başlıca yetiştiği yerler ise Endonezya’nın Sumatra ve Cava adalarıdır. Bu sebepten Cava biberi gibi bir unvana da sahiptir. 8 ile 10 metre arası boyu uzayabilen ama genellikle budanıp yarı boyu korunan odunsu ve şişkin gövdeli çok yıllık bir bitki çeşididir. Üçgenimsi yaprakları ile 8 ile 15 santim arası başak oluşturmaktadır. Meyveleri kısmen etlidir; önce yeşil olmakta sonra kırmızıya dönmekte ve olgunlaşma evresinde ise sararmaktadır. Bu meyveler karabibere oranla birazcık daha küçüktür ve 4 ile 5 milimetre çapa sahip buruşmuş görüntüsü olan tanecikler olmaktadır. Meyvelerini kurutup toz haline getirdikten sonra kebabiye, gerek baharat olarak gerekse doğal bir ilaç şeklinde imkanlar sunmaktadır. Peki, bize bu imkanları sağlayan kebabiye faydaları nelerdir?

Kebabiye Faydaları Nelerdir? (Kebabe Otu)

Şifalı bitkiler dünyasının merak edilen ve bilinen üyelerinden bir tanesi olan kebabiye, temel yararları ile pek çok hastalığa tedavi olmakta ve sağlık açısından istenilen bazı artılara sahip olmaktadır. İşte 14 farklı alanda kebabiye faydaları:

Kebabiye Nasıl Kullanılır?

Kebabiye Çayı Nasıl Yapılır?

Şifalı bitki çayları içinde yer alan bu çay için ihtiyaç duyulacak malzemeler; 1 su bardağı su ile ortalama 5 gr. kebabe tozu. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik bir tariftir.

  1. 1 su bardağı miktarı suyun içine yaklaşık olarak 5 gr. kadar kebabe tozunu koyunuz.
  2. 4 ile 5 dakika arası bir süre kaynatınız.
  3. Kaynattıktan sonra birkaç dakika boyunca iyi demlenmesi açısından bekleyip demlemeye bırakınız.
  4. Tahmini olarak 10 dakika içerisinde kebabiye çayı hazır.

Kebabiye çayı, yukarıda bahsedildiği üzere öksürük ve ses kısıklığını konusunda oldukça etkilidir. Yaygın bir biçimde kullanıldığı bilinen bu çaya, hem kısmen tat vermek hem de etkisinin daha da güçlenmesi açısından şunları da ekleyebilirsiniz;

Kebabiye Zararları

Günde 1 ya da 2 fincandan fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Birçok bitkide olduğu üzere kebabiye bitkisinde de yan etkiler söz konusu olabilmektedir. Aşırı tüketimi halinde karaciğere ya da başka organlara zarar verebilme olasılığı taşımaktadır. Doktor, uzman ve konu ile alakalı bilgi sahibi olan kişilerin kontrol ve gözetimi altında kullanılması ve tüketilmesi şiddetle tavsiye edilmektedir.

Exit mobile version