Kilo Verdiren Baharatlar

Bu yazımızda sizlere kilo verdiren baharatlar konusundan bahsedeceğiz. Fakat kullanmadan önce mutlaka bir uzmana başvurmanızı öneririz. Çetin geçen her kışın özlettiği kadar özlemiştik bu yazı da. Gelsin diye kış ayı boyunca dört gözle beklediğimiz yaz gelmiş kapıya dayanmıştı. Hem kış ayının üzerimizde yaratığı rehavet hem vücut hareketlerini minimize ederek battaniye altından çıkmaya pek hevesli olmadığımız bir dönem daha bitmişti işte. Özlemle hasretle beklediğimiz sıcaklar tenimizi kavurmaya başlamıştı. Şimdi çiçeklerin açtığı, böceklerin uçuştuğu bu dönemde insanın ruhu da uçuşmuyor değildi. Sıcak tutsun ve vücut ısımızı korusun diye giydiğimiz kazakları, hırkaları atıp, montları baza altına saklamanın zamanıydı artık. Onların yerine ise çiçekli tişörtler, askılı badiler, rengarenk uçuş uçuş etekler hazırlandı. Ama durun bir saniye. Kış ayından kurtulan ruhumuz büyük bir hevesle yaza coşkunca giriyordu evet ama peki basenlere ve göbeklere yansıyan kışın izleri.

Her yaz olduğu gibi bu yaz da kendimizi plajlarda beğenebilmek için yeni formüller aramaya, spor salonlarına yazılmaya başladık. Daha önceleri deneyip de faydasını görmediğimiz tariflerin yerine yenilerini bulmalıydık. Durun durun hiç telaşa kapılmayın. Plajda rahat rahat uzanabilmek için, istediğimiz görüntüye ulaşabilmek için ve o hatta üzerimizde hayal edip durduğumuz mayoyu giyebilmek için hâlâ vaktimiz var. Ne mi yapacağız peki. İşte yapılması gereken birkaç detayı kısaca belirttik.

Bu maddeler neredeyse ezbere bildiğimiz şeyler. Ancak yerine getirme konusunda ne kadar istikrarlıyız orası tartışılır. Peki size bu maddeleri uygulamaya koyulduğunuzda kilo vermenize yardımcı olacak ve bu süreci hızlandıracak küçük bir ipucu versem. Baharatlar. Evet doğru duygunuz. Yemeklerin lezzetlerini tamamlasın ve üst seviyelere taşısın diye içlerine eklediğimiz baharatlar aynı zamanda kilo vermemize de yardımcı oluyorlar. Metabolizmamız üzerinde etkilidirler. Daha hızlı yağ yakmamızı sağlarlar. Metabolizmanın çalışmasını hızlandırırlar. Salgılanmasını hızlandırdığı hormonlar sayesinde daha dinç ve enerjik olmamıza yardımcı olurlar. İşte gelin size şimdi tek tek isimlerini ve faydalarını anlatalım.

Kilo Verdiren Baharatlar Nelerdir?

Daha ince bir vücuda sahip olmaya karar verdiğinizde bu kararınızı yerine getirirken size yardım edecek baharatlar vardır. İşte gelin kısaca bunlara bakalım.

Toz Kırmızı Biber

Aktar ve marketlerden kolaylıkla temin edebileceğimiz toz kırmızı biber baharatlar arasında zayıflamaya en çok yardımcı olanıdır. Yemeğe lezzet ve biraz acılık versin diye kattığımız toz kırmızı biber metabolizmamızın daha hızlı çalışmasına yardım edecektir. Böylece yağ yakımı hızlanarak artacaktır. Metabolizmayı hızlandırdığı bilimsel olarak ispatlanan toz kırmızı biber aynı zamanda iştahı da kapatarak çok yemek yemenin önün geçer.

Ara öğünlerinizde toz kırmızı biber katılmış bir kase yoğurt tüketmeniz zamanla zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Burada esas olan düzenli olarak tüketmektir. Düzenli tüketildiği zaman metabolizma üzerindeki etkilerini kısa zamanda gösterecektir. Ama belirtmek isteriz ki tek başına toz kırmızı biberli yoğurt yemeniz de zayıflamanızı sağlamaz. Çokça hareket etmek vücudunuzu hareket halinde tutmak en temel kuraldır.

Tarçın

 

Içtiğimiz süte, yediğimiz keke kattığımız ve kokusuyla bizi mest eden tarçın konu diyete geldiğinde zayıflamamıza da yardımcı oluyor. Kan şekerini düzenlemesiyle bilinen tarçın bunun yanı sıra kötü huylu kolesterolün düşmesine de yardımcı oluyor. Kan şekerinin düzenlenmesi sebebiyle ani tatlı krizlerinin yaşanmasına engel olan tarçın aynı zamanda metabolizmanın çalışmasını da hızlandırıyor. Aktar, market ve hatta mahalle bakkalında kolaylıkla bulabileceğiniz tarçının temini böylece pek kolaydır.

Zencefil

Soğuk algınlığına iyi gelen içtiğimiz karışımlara sık sık ilave ettiğimiz zencefil karın tokluğu hissi vermektedir. Bu sayede can sıkıntısı hallerinde aklınıza ilk gelen şey kayıntı yapmak ya da mutfakta sürekli bir şeyler atıştırmak olmayacaktır. Vücut sağlığı üzerinde pek çok etkisi bulunan zencefil kilo vermemize de yardım edecektir.

Karabiber

Toz kırmızı biber gibi kilo vermeye yardımcı olduğu bilimsel olarak ispatlanmış bir diğer şey karabiberdir. İçeriğindeki piperine maddesi sayesinde yağ yakımını hızlandırmaktadır. Bunun yanı sıra sindirimi kolaylaştırdığı bilinen karabiber hem sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak hem de zayıflamanızı kolaylaştıracaktır.

Zerdeçal

Vücutta biriken toksinlerin atımına yardımcıdır. Özellikle safran ve karaciğerin çalışımına yardım ederek fonksiyonlarını kaliteli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar. Bu sayede vücudun detoksuna yardımcı olur. Bu durum kilo verme sürecini olumlu yönde etkiler.

Hardal Tohumu Tozu

Hardal tohumları turpgiller ailesinden bir sebze olan hardaldan elde edilmektedir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunan bu tohumlar ve tozlu karışımı pişirmeye de uygundur. Vazgeçemediğimiz et yemeklerine eşsiz bir aroma veren hardal tohumu göbek bölgesindeki yağların yakımını hızlandırması ile kilo vermemize yardımcı olur.

Tere Tohumu ve Toz Karışımı

Tere tohumu ve bu tohumun çekilmiş tozunu tükettiğinizde metabolizmanız hızlanacak ve çalışma kapasitesi artacaktır. Bu sayede daha etkili çalışmaya başlayacaktır. Tiroidi tembel olan kişilerin tere tohumu ve toz karışımını düzenli olarak tüketmesi tiroidin daha verimli çalışmasına yardımcı olacaktır.

Kakule

Kilo verdiren baharatlar arasında kakule de vardır. Kahve ile kakule kadar iyi giden pek az şey vardır. Kakule muazzam bir tattır. Harika yağ yakıcı özelliğe sahip olan kakule yüzyıllardır sağlık bilimi içerisinde kullanılmaktadır.

Exit mobile version