Kivinin Faydaları: Saç ve Ciltte Yenilik!

Kivi meyvesi, temeli Çin’e dayanan bir bitki aracılığıyla ortaya çıkmıştır. 1904 yılında Yeni Zelanda’ya gelen kivi, bunun ardından 25 yıl süreyle bölgenin bahçıvanları tarafından yetiştirilmeye başlanmıştır. Yetiştirilen bu meyveler daha sonraları ABD’ye yollanmış ve çiftçiler bu alanda yetiştirme yapmaları konusunda cesaretlendirilmişlerdir. Sonunda 1970’li yıllar ve sonrasında kivi meyvesi tam olarak ortaya çıkmış ve yaygınlaşmıştır. Kivilerin birçok farklı yetiştirme yerleri bulunmaktadır. Bu sayede de her mevsimde kivi bulunabilmesi mümkündür. Bu bakımdan da insanların tüketeceği ve kendilerine yarar sağlayacağı bir meyve olarak bulunması kolay olduğundan yine insanlara fayda sağlamaktadır. Peki kiviler sağlık anlamında ne faydalar sağlamaktadır? Kivinin faydaları nelerdir? Özellikle çeşitli meyvelerin insanların sağlığı için büyük öneme sahip olduğu bilinmektedir. Kiviler de bu meyvelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kivinin birçok çeşit faydası bulunmakta ve insanlar için vücudun işleyişiyle alakalı yine farklı alanlarda birçok hususa etki etmektedir.

Kivi Besin Değeri

kivi besin değeri

Kiviler, C, K, E vitamini ve potasyum gibi yararlı birçok bileşen barındıran meyvelerdir. Her bir vitaminin ve potasyumun insan vücudunda çeşitli yararları bulunmaktadır. Ayrıca sadece vitamin bakımından değil, barındırdıkları lif ve antioksidan özellikleri bakımından da kiviler çeşitli yararlar sağlamaktadır. Lifli bir gıda olmaları dolayısıyla sindirim ve boşaltım sistemiyle alakalı, özellikle bağırsaklarla ilgili de çeşitli faydaları olduğunu söylemek mümkündür.

Kivi besin değeri ve içeriğinde barınan bileşenlerin özelliklerini tek tek incelemek gerekirse:

Kivinin Faydaları

Kiviler yukarıda sayılan bileşenleri barındırmaları bakımından birçok farklı yarara sahiptirler. Yeterli miktarda tüketilmeleri ve sağlıklı bir diyetin parçası haline getirilmeleri halinde etkilerini kısa sürede göstermektedirler. Kivinin faydaları olarak sayılabilecek unsurlar şunlardır:

Kivinin Cilt ve Saç Bakımındaki Etkisi

İnsan sağlığı dışında kivinin cilt ve saç üzerinde de son derece olumlu faydaları olduğu gözlenmiştir.

Exit mobile version