Kuşburnu Marmelatı Nasıl yapılır? (Faydaları)

Kuşburnu; Eylül, Ekim ve Kasım aylarında dalından soframıza uzanan bir meyvedir. Gerek kurusuyla gerekse tazesiyle oldukça lezzetlidir. Müthiş lezzetiyle ve vücudumuza olan faydalarıyla en değerli besinlerden biridir. Peki kuşburnundan yapılan, kahvaltılarımıza renk katan, kokusuyla kendine hayran bırakan Kuşburnu marmelatı nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Denediğimiz tarifler içinde en güzelini bulduk. Kuşburnu marmelatını hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde tüketebileceğiniz muhteşem kıvamına getirdik. İçeriğimizde sizlere kuşburnu marmelatı nasıl yapılır? Kaç kaloridir? Faydaları nelerdir? Gibi sorularınızın cevabını verirken en doğru araştırmaları yaptık.

Kuşburnu Marmelatı Tarifi

Kuşburnu marmelatı nasıl yapılır? dediniz en iyisini biz yaptık. Püf noktaları tarifimizin içinde mevcut. Bütün adımları tek tek eksiksiz yaptığınızda en kıvamlı ve güzel kuşburnu marmelatını siz yapmış olucaksınız.

Malzemeler

Yapılışı

  1. Elimizdeki kuşburnunu güzelce yıkayalım.
  2. Saplarını ayıklayalım. Üzerindeki tüyleri iyice temizlediğimize emin olalım.
  3. İyice yıkadığımız kuşburnunu tencereye alalım.
  4. 1 su bardağı suyu üzerine ekleyip haşlamaya bırakalım.
  5. Kuşburnunun haşlandıktan sonra dağılmaya başladığını görüceksiniz. Ne çok yumuşak olucak nede sert.
  6. Dağılan kuşburnunu ince delikli bir süzgeçten iyice geçirelim. Süzgeçten geçirme işini 3-4 kez yaparsanız daha garanti bir sonuç alırız. Tortu kalmayacak kıvamı olucak.
  7. İyice ezdiğimiz tortusuz kuşburnunu tekrar tencereye alalım.
  8. Üzerine 250 gram şekeri koyup pişirmeye bırakalım.
  9. Kaynamaya başlayan kuşburnunu marmelatını devamlı karıştırıyoruz.
  10. Dibi tutmamasına özellikle dikkat edelim uzun uzun karıştıralım.
  11. Rengi olduğundan 2-3 ton koyulaşınca 2 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
  12. Hazırladığımız kuşburnu marmelatını kavanoza sıcakken koyalım sımsıkı kapayalım. Ters çevirdiğimiz kavanozu beze saralım. 24 saat geçtikten sonra buzdolabında ya da güneş görmeyen raflarda saklayabilirsiniz.

Kuşburnu Marmelatı Faydaları

Kuşburnu, Karadenizde yabani gül olarak da adlandırılmaktadır. Kayalık bitki türlerinden biri olan kuşburnunun kendisi gibi marmelatı da oldukça faydalıdır. Lezzetlimi lezzetli kuşburnu marmelatının faydaları neler? İçindeki potasyum, kalsiyum ve vitaminler vücudumuza önemli ölçüde faydalar sağlamaktadır.

Kuşburnu Marmelatı Kaç Kalori?

Kuşburnu marmelatı nasıl yapılır, faydaları nelerdir? gibi sorularınızı cevaplandırdık. Özellikle tatlı düşkünü ve kilosuna dikkat etmek isteyen kadınlarımız için kalorisine bakalım.

Hem açlığınızı bastırıp hem de tatlı ihtiyacınızı karşılarken vücudumuza da faydaları olan bu marmelata bir şans vermeyi unutmayın.

Sağlıklı ve lezzetli kuşburnu marmelatı tarifimizi mutlaka deneyin!

Exit mobile version