Lezzet Şölenine Davet: Sıradışı Cheesecake Tarifi

Vişneli Cheesecake Tarifi: Yumuşaklığı ve Lezzetiyle Damakları Şenlendirin

Kekin muhteşem dünyasında yeni bir lezzet arayışındaysanız, Cheese Kek tarifi tam size göre! İçindeki sırrıyla sıradan kekleri unutacak, ağızda eriyen yumuşak dokusu ve enfes peynir aromasıyla her dilimde bir mutluluk vaat edecek. Hazırlaması kolay, tadı ise eşsiz olan bu tarifle sevdiklerinize, misafirlerinize veya sadece kendinize küçük bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. Haydi, mutfakta sihirli dokunuşlarınızı yapmaya başlayın ve Cheese Kek’in eşsiz lezzetine şahit olun! Lezzet Şölenine Davet: Sıradışı Cheesecake Tarifi:

Malzemeler

Tabanı İçin;

Peynir harcı için;

Üzeri için;

Hazırlanışı

İlk olarak burçak bisküvi ve fındıkları rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştıralım. 28 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim. Kelepçenin dış yüzeyini folyo ile çevirelim. ( kenarlarının fazla kızarmaması için ) Üzerine karıştırdığımız harcı yayıp, önce kaşıkla sonra da bir su bardağının arkasıyla iyice bastıralım ve derin dondurucuya  koyalım.

Labne peynirini içindeki fazla suyu süzdürüp karıştırma kabına alalım. Üzerine şekeri ekleyip el çırpıcısıyla şeker eriyene kadar çırpalım. Nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. ( kesinlikle mikser kullanmayalım) Kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edelim. En son vanilini ekleyelim. Derin dondurucudan çıkardığımız tabanın üzerine bu karışımı döküp tezgaha birkaç kez vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.

Bir borcama su doldurup fırının tabanına koyalım. 170 derece ısıttığımız fırına cheese keki koyup üstü hafif pembeleşene dek pişirelim. Piştikten sonra cheese keki fırından hemen çıkarmayıp fırının kapağını ara bırakarak soğumasını bekleyelim. ( fırından hemen çıkarırsak kekimiz çatlayabilir)

Üzerinin sosu için vişnenin çekirdeklerini ayıklayalım. Üzerine su ekleyip blenderla çekelim. Küçük bir tencereye alıp üzerine şeker ve nişastasını ekleyip pişirelim. Son olarak fırından çıkardığımız kekin üzerine yaptığımız sosu yayalım. Buzdolabında 5-6 saat beklettikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Lezzet Şölenine Davet: Sıradışı Cheesecake Tarifi

Cheese Kek Yapımının Püf Noktaları

  1. Kekin harcını yaparken blender kullanmadan el çırpıcısıyla hazırlamalıyız.
  2. Yumurtaları birer birer ekleyip karıştırmalıyız.
  3. Kekin çatlamaması için pişirirken fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapla su koymalıyız.

 

Fıstıklı baklava tarifimizi de mutlaka denemenizi öneririz.

Exit mobile version