Limon Suyu Faydaları (Bilinmeyen Özellikleri)

Limon Suyu Neden Önemli?

limon-suyu-faydalari

Limon suyu faydaları konusuna girmeden önce limondan ve tarihçesinden bahsetmek istiyoruz. Turunçgiller ailesinin bir üyesi olan limon aslında bir ağaçtır. Sarı rengi, tadı ve kokusu ile çok özel bir bitkidir. Sıcak iklimlerde yetişmektedir. Bir yılda iki defa hasat elde edilmektedir. Yemeklere kattığı farklı aroması ile de mutfaklarda çok fazla tercih edilmektedir. Asya’nın güneyinde limonun ilk defa keşfedildiği düşünülmektedir. Ülkemize ise 1300’lü yıllarda Arap ülkelerine seyahat eden kişilerin getirdiği bilinmektedir.

Limonu tüketmenin çeşitli seçenekleri bulunmaktadır. Ancak bu seçenekler günlük hayatta en kolay şekilde tüketmenin yolu ise limon suyu olarak içmektir. Özellikle sabahları ılık bir limon suyunun sağlık açısından çok yararlıdır.

Sabahları kahve içmek yerine ılık bir suyun içerisine bir bardak kadar yeterli olmaktadır. Yarım bir limonu sıkarak karıştırmanız ile hazır olmaktadır. Hazırlaması hem çok kolay hem de çok kısa sürmektedir. En taze şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü limonun içerisinde bulunan yararlı bileşenler yavaş yavaş kaybolmaya başlamaktadır. Bu değerli bileşenlerin vücuda düzenli olarak alınması ise hastalıklara karşı alınan etkili bir yöntemdir.

Limon Suyu Faydaları Nelerdir?

Limon ve limon suyu üzerine çok fazla araştırma ve çalışmalar yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre antioksidan bakımından çok zengin olduğu belirlenmiştir. Limonun içerisinde C vitamini bulunmaktadır. Çok fazla olduğu için vitamin deposu olarak da ifade edilebilmektedir. Limon suyu faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir;

Yiyecekler sindirilirken bağırsakta hem zararlı hem de yararlı bileşenler görülmektedir. Bu zararlı bileşenlerin vücuttan atılması gerekmektedir. Çünkü birikmesi halinde önemli sağlık problemlerin yaşanmasına neden olabilmektedir. Limon suyunun tüketilmesi ile bu zararlı bileşenler vücuttan atılmasını sağlamaktadır.

Cilt Sağlığına Faydaları

Vücudumuzda en hassas yapıya sahip olan cilt en küçük bir değişiklikte farklı farklı tepkiler vermektedir. Ciltte yer alan sağlıklı ve genç olmasını sağlarken kırışıklıkların oluşmasını engellemektedir. Limon suyu faydaları içerisinde yaşlanmayı önleyici etkisi ile cilt dostu bir besindir.

Cilt bakımında yağlı ciltler için ideal bir temizleyicidir. Sivilce problemi yaşayan kişiler farklı farklı çözümler aramaktadır. Limon suyu, sivilcelerin oluşmasını engelleyerek ışıl ışıl bir cilde sahip olunabilmektedir.

Sağlıklı bir cilt için derinlemesine temizlik yapılmalıdır. Limon suyunu pamukların üzerine damlatarak yüzünüze yavaş yavaş sürebilirsiniz. Böylelikle cildiniz doğal bir şekilde kirlerden arınmış olacaktır.

Kanserden Korunmak İçin Limon Suyu

Kanser son yıllarda çok sayıda kişinin yakalandığı bir hastalıktır. Vücudun çeşitli bölgelerinde kontrolsüz bir şekilde kanser hücreleri çoğalmaktadır. Tedavi süreci ise çok zordur. Eğer sağlıklı iken dikkat edilirse kansere yakalanma ihtimali de düşmektedir. Limon suyunun içerisinde yer alan antioksidanlar serbest radikaller ile savaşarak bağışıklık sistemini korumaktadır.

Sağlıklı günler dileriz…

Exit mobile version