Mutlu Evlilik Sırları

Mutlu Evlilik İçin Neler Yapmalı?

 

Evlilik hayatında karşılıklılık prensibi unutulmaktadır. Çiftler çaba harcamadan, sıkıntı çekmeden veya uğraşmadan mutlu bir evlilik hayatı sürdürmek isterlerse bu çok da mümkün olmamaktadır. Mutlu evlilikte çiftler zorluklar karşında bir birleriyle anlaşarak bunu aşmak için uğraşırlar, belirli bir bedel öderler ve aslında evliliklerine yatırım yaparlar. Bu gibi evlilik yaşamlarında çiftler, küçük bir problemle karşılaştığı zaman “bu adam veya bu kadın beni mutlu etmiyor, mutsuzum” şeklinde ifadeler kullanarak yeni arayış içine girmezler. Peki, mutlu evlilik sırları nelerdir?

Mutlu bir evliliğiniz olabilir;

 

Evlilik hayatında çiftler bir engelle karşılaştıkları zaman bu evliliği sürdüremiyorum yerine bu engelin üstesinden nasıl gelebilirim? diyerek bu durumu çözüme götürmek için emek harcaması gerekmektedir. Eşler çoğu zaman mutluluk beklentisi içerisindedirler fakat bu bekledikleri mutluluğu yaşamadıkları zaman, ortak bir yolda yürüdüklerini unutmayıp, hemen bu yoldan vazgeçme hesabı yapmayarak, kendi kişiliklerini koruyarak evliliklerini nasıl devam ettireceklerini düşünmelidirler. Unutulmaması gereken bir nokta, mutlaka her bir sorunun çözüm yolu vardır, sadece bunu bulmak gerekir.

Kaliteli ve mutlu bir evlilik için fedakârlık ve çaba harcamak en önemli koşuldur. Çiftler karşılıklı çaba sarf ediyorsa ve fedakârlık yapıyorsa önlerinde mutlu bir evlilik yaşamaları için bir engel kalmaz.

Mutlu Bir Evlilik Zor Mu?

Buraya küçük bir not koymak istiyorum. Boşanma sonrasında ikinci evliliğini yapan bir danışanım böyle ifade etmişti: “ Şimdi ki evlilik ilişkimi ve davranışlarımı düşündüğüm zaman, eski eşime yapmadığım fedakârlığı yeni eşime yaptığımı görüyorum. Sanırım, eski eşimle de bu şekilde ilişkimize karşılıklı fedakarlık gösterebilseydik boşanmayacaktık.” Aslında burada eski eşine göstermediği fedakârlığı şuan ki eşine gösterdiğini söylemektedir. Oysa ki eski evliliğinde de bu fedakârlığı gösterseydi ve eşini anlamak için çaba sarf etseydi güçlü fırtınanın üzerinden gelinecek ve kaliteli, mutlu bir evlilik olacaktı. Birey, sevmediği veya zorlandığı bir şeyle karşılaştığında hemen yönünü değiştirmek istiyorsa bunu evlilik hayatında da yapabilir. Yani küçük bir sorunda, engelde evliliğini bitirmeyi tercih edebilir. Evlilikte çiftlerin yaşam felsefesi eşimle ne şekilde mutlu olurum, eşimin ihtiyaçlarını nasıl anlar ve karşılarım?  sorularının yanıtı olduğu zaman, zorlukların ve engellerin üstesinden gelinecek ve çiftler evliliklerinde mutlu ilerleyecektir.

Mutlu Evlilik Sırları

Her evlilik bir süre sonra alışılmış duruma gelir. Bu alışkanlığın olmaması için, farklı biçimlerde iletilmesi gerekir. Eğer ki birey, evliliğini renkli ve farklı yapabilirse alışkanlık halinden kurtulur. Tabii ki toplumda stabil yaşayarak mutlu olan bireylerde vardır fakat yeni ve farklı şeyler bulmanın da mutluluğu başkadır. Evlilik yaşamında bireylerin yaşına uygun davranabilmesi önemlidir. Zihne yalnızca belirli zevk alanları alıştırılırsa, o gerçekleşmediğinde yaşam nedeninin yok olacağı düşünülür. Örneğin, çiftlerin cinsel yaşamı zayıfladığı zaman farklı zevk alanları bulabilirler. Böylece yaşam nedenlerini kaybetmemiş olurlar ve evliliklerini olumlu yönde sürdürmeye devam ederler.

Uzman Klinik Psikolog Özge Sarıca

Exit mobile version