Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkar? (Pratik Yöntemler)

Özellikle kadınların kişisel bakımlarının vazgeçilmez bir parçası olan saç boyama işlemleri, büyük titizlik ve dikkat gerektirmektedir. Saç boyası çeşitlerinin kıyafete, yüze ve ellere bulaşmasının yanı sıra özellikle halılara bulaşması en istenilmeyen durumların başında yer almaktadır. Bu yazımızda birçok istenmeyen yere bulaşan saç boyası lekesi nasıl çıkar sorusunu pratik yöntemlerle çözüme kavuşturacağız.

Saç Boyası Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Bu renkli ürünlerin halıya bulaştığı fark edilir edilmez temizleme işlemine geçilmelidir. Çünkü uygulama esnasında çabucak kuruyan bu ürünler, kuruduktan sonra halı yüzeyinden çıkartılması neredeyse imkansızdır. Halı üzerinde henüz kurumamış olan sıvı durumdaki ürün bir peçete veya bez yardımıyla kesinlikle temizlenmemelidir.

Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Saç boyası kıyafetlere bulaştığında oldukça hızlı ve seri davranılması gerekmektedir. Leke üzerine hemen aseton dökülerek beklenilebileceği gibi bulaşan ürünün temizlemesinde en etkili yöntem sirke ve sabun yöntemidir.

Bu yöntemde;

Ardından kıyafetin rengine ve kumaşına göre uygun olan sıcaklık aralığında çamaşır makinesinde yıkanmalıdır.

Bunun dışında eğer ürün daha yeni kıyafete bulaşmışsa kıyafetin altına havlu kağıt serilerek üzerine hemen saç spreyi sıkılmalıdır. Bu sayede aşağı geçen lekeyi kağıt havlu kolaylıkla içine alarak hapsetmektedir.

Deriden Nasıl Çıkar?

Saç boyası özellikle kulak, ense ve alın bölgelerinde istenmeyen gölgelenmelerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu ürünlerin cilde bulaşmaması için alınabilecek ilk önlem boya yapmadan önce cildin her yerine vazelin sürmektir. Vazelin, yağlı bir dokuya sahip olduğu için ürün cilde değse dahi kuru peçeteyle bile kolaylıkla temizlenebilmektedir.

Eğer cilde temas eden ürün, rengini tene bırakmışsa, bu bölgelere diş macunu sürülerek kuruması beklenmelidir. Ardından ılık su ile durulandığında bu gölgelenmelerden eser kalmamaktadır.

Tırnaktan Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Saç boyama işlemi esnasında eldivenin delinmesi sonucu özellikle tırnak diplerine ve kenarlarına nüfus eden ürün, tırnaklar üzerinde uzun süre kalabilmektedir. Tırnaklara işlemiş olan ürünün en kolay temizlenme yöntemi saç spreyi uygulamasıdır. Renk bulaşmış olan tırnak üzerine sprey sıkılarak yaklaşık 5 – 10 dakika beklenilmeli ardında ılık su ve sabun ile eller yıkanmalıdır.

Bir diğer yöntem ise diş macunudur. Leke kalan tırnaklara diş macunu sürülerek kuruyana kadar beklenilmeli, ardından ılık su ve sabun ile bolca yıkanmalıdır.

Ele Bulaşan Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Ellerdeki deri, katmanlar halinde bulunur ve saç boyası bu katmanlara tek tek işlemektedir. Renklendirme işlemi biter bitmez, ellere bulaşmış olan ürün, alttaki katmanlara işleyerek renk tutmadan bir an önce çıkartılmalıdır. Bu renkli ürünlerin ellerden çıkartılması için birkaç farklı yol bulunmaktadır.

Saç Boyası Mobilyadan Nasıl Çıkar?

Saç boyası, mobilyanın cinsine ve kumaşına göre farklı yöntemlerle temizlenmelidir. Özellikle deri ve türevlerine bulaşan ürünler ılık su, deterjan veya aseton ile kolayca temizlenebilirken, kadife ve türevlerine bulaşmış olan ürünlerin uzman kişiler tarafından buharlı makineler ile temizlenmesi gerekmektedir.

Kumaştan Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Ürünün bulaştığı kumaş cinsine göre temizlenme şekilleri farklılıklar gösterse de bulaşmış olan renkli ürünün en genel anlamda temizliği

Exit mobile version