Selvi Boylum Al Yazmalım Oyuncuları ve Konusu

Akıllarda kalan, hafızamızdan hiç silinmeyen filmler ne kadar çok gözükse de, ender yetişen bir bitkidir. Sen gül sanarsın, o endemik çıkar. Tüm replikleri, oyuncuları, aşkları ve bugünün temelini oluşturan hikayeleri ile unutulmazdır. 4 Yapraklı Yonca’nın yeşili koca bir Yeşilçam ağacının koca bir çınarıdır. Bu hafta da aşka yeni bir bakış açısı sunan, köklerinden yeni filizlere merhaba diyen, en çok beğenilen filmlerden Selvi Boylum Al Yazmalım konusu, oyuncuları, unutulmayan sahneleri ve daha fazlası ile karşınızdayız.

Selvi Boylum Al Yazmalım Filminin Konusu

Bir kamyon şoförü olan İlyas( Kadir İnanır), Asya’nın yaşadığı köye gelir. İstanbul’dan köye uzanan bu aşk yolculuğunda Asya ile tanışırlar. Şehir yaşamından uzaklara gittiğinde aşk yakınlaşmıştır. Asya’nın iç dünyası ile savaşında, aşk kazanır. Asya ile İlyas  birbirlerine aşık olup evlenirler. Samet adında bir çocukları olur. İlyas köyden yola çıkar. İşleri kötü giden İlyas, batan balığın peşinden yemle koşar ve Asya’yı aldatır. Asya’nın karşısına çıkmaya yüzü bir zahmet de olmasın dediğiniz büyük aşk hikayesinde yollar Asya’nın kurtuluşu olan Cemşit’e çıkar. İlyas’ın geri dönüşü ile ortalık karışır.

Selvi Boylum Al Yazmalım Oyuncuları

Yeşilçam’ın en unutulmaz isimlerine yer veren Selvi Boylum Al Yazmalım ’da kimler yer alıyor? Dört yapraklı yoncanın bakışları ile Türkan Şoray Kanunlarının yaratıcısı Türkan Şoray ile “Deli Kadir” olarak tanıdığımız Kadir İnanır yer verir. Cemşit karakterini ise Ahmet Mekin canlandırır.

Asya Kimi Seçti?

İlyas’ın büyük terk edişinden sonra Asya, Cemşit ile tanışır. Aşktan ağzı yanan, başkasının bahçesinde salıncak kurar diye boşa denmez ve Asya,  İlyas’tan olan oğlu Samet ile Cemşit’in evine yerleşir. Yıllar geçer ve Samet, Cemşit’e baba der. İlyas’ın yaralı bir halde geri dönüşü, Asya’yı bir seçime zorlar. Asya kimi seçer? İlyas ve Cemşit arasında kalan Asya, “Sevgi Emek İster” hafızalara kazınan sözüyle birlikte Cemşit’i seçer. İlyas ise elenip  yarışmacı arkadaşlara başarılar demekle yetinir.

Unutulmayan Sahneler

Birçok sahnesi ile hiçbir zaman unutulmayan, Cemşit’i seçse de İlyas’a aşkı ömür boyu olan Asya, İlyas’a olan bakışları ve içinden geçirdiği düşünceler filmin en sevilen sahnelerindendir. Asya ile İlyas’ın tanışma sahneleri, tartışmaları ile büyük aşkın habercisi olmuşlardır. Cemşit ile en unutulmaz sahnesi de her halükarda Asya’nın  “ Sevgi Emek İster” dediği sahnede İlyas’ın oğlu Samet’in Cemşit’e baba diye koşması olacaktır.

Selvi Boylum Al Yazmalım Müzikleri

Fon müziği, unutulmaz sahneleri ve sözleri ile Cahit Berkay’a aittir. Jehan Barbur ise yıllar sonra bu nostaljiye kulak vererek filmin sahnelerinden kesitlerle “Selvi Boylum Al Yazmalım” şarkısını seslendirmiştir.

Asya’nın da işi zor. Sana herkes aşık, sen de bir başkasına. Hikaye aslına baktığınızda aşka yeni bir boyut kazandırır? Sevgi Mi Emek Mi? Sorusu yıllar boyunca tartışmalı olarak kalır. Aşk ikilemi seçimleri senaryosunun dışında iç seslerindeki samimiyetleri ile karaktere yaklaşmakta Türk filmlerine bir başka pencere açar. Seviyorsanız birini, tarhananın altını kısın, yanmasın.

Nostaljiyi seviyorsanız ve Jehan Barbur’un seslendirdiği şarkıdan etkilendiyseniz ve izlemeyenlere ders olsun diyorsanız yeniden izleyebilirsiniz.

Selvi Boylum Al Yazmalım’ın Yönetmeni Kimdir?

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın 1977 yılında yaptığı oyuncu kadrosunda; Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin, Nurhan Nur, Cengiz Sezici, Elif İnci ve İhsan yüce yer almaktadır.

Selvi Boylum Al Yazmalım Samet Kim?

Asya ile İlyas’ın oğlunu Samet’i canlandıran Elif İnci, yıllar sonra birçok Türk dizi ve filmlerinde yer alır.

Raziye karakteri ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde Zıkkımın Kökü filmindeki En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Oyuncu en son ATV’de yayınlanan Kara Para Aşk dizisinde yer almıştır.

Film Eleştirmeni ve Editör Selim Şentürk

Exit mobile version