Spotify Premium Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Spotify Nedir?

spotify-nedir

2006 yılında kurulmuş İsveç temelli podcast ve müzik veri akışının sağlandığı bir platformdur. Spotify, aylık abonelik modeli ile kullanıcılarına erişim imkânı tanımaktadır. Gerek zengin ve kapsamlı radyoları, gerekse daima güncel olan müzik listeleriyle dünyadaki çok fazla insanın adeta her gün üzerinde gezdiği bir yerdir. İçerisindeki müziklere kolaylıkla ve hızlıca aratıp ulaşılırken, sunduğu bu abonelik modeli dolayısıyla bazı erişilebilirlikler kısıtlanmıştır. Severek, dinlenerek kullanılan bu uygulama pek çok kişide şu soruyu uyandırmakta: “Spotify premium nasıl kullanılır?

Spotify, 2 çeşit kullanıcı türüne sahiptir;

Sabit kullanıcılar aşırı rağbet gören bu uygulamayı birtakım limitler içinde kullanırken, premium kullanıcılar uygulamadan tümüyle yararlanabiliyor. Fakat tüm bunlardan önce uygulamaya kayıt olup hesap oluşturmak gerekmekte. Spotify nasıl kayıt olunur diye soracak olursanız;

Spotify Premium Nasıl Kullanılır?

Premium kelimesinin olduğu yerlerde, kullanıcılar için ekstra olanaklar ve çoğunlukla ücret kavramlarının mevcut olduğunu bilmekteyiz. Spotify da bu kavramları premium içerisinde 4 paket halinde sunmakta. Bu paketler şunlardır;

  1. Sabit, aylık ödemesi olan kişisel abonelik,
  2. İki kişilik çift paketi olan abonelik,
  3. 6 kişinin kullanımı sağlanan spotify aile paketi aboneliği,
  4. Ekonomik, aylık ödemeli öğrenci paketi aboneliği.

Bu paketler her bireye, bütçesine ve isteğine bağlı olarak seçim imkânına sahip. Aylık ödeme seçeneğinin yanı sıra, bu abonelikleri yıllık olarak da tercih etmek mümkün. Bunlara ek olarak Spotify, bazı kampanyaları ile çok cüzi miktarlarda kullanım imkânı da veriyor. Bütçenize uygun olarak seçmiş ve almış olduğunuz premium hesabınızın sizlere uygulama içerisinde önemli ölçekte imtiyazlar sağlıyor. Bu önem spotify premium ayrıcalıkları şunlar;

Spotify Premium Nereden ve Nasıl Alınır?

Spotify premium ile sağlanan bu ayrıcalıklara sahip olmak ve tüm özellikleri engelsiz bir şekilde kullanabilmek için öncelikle Spotify hesabı oluşturmak gerekmekte. Bu aşamadan sonra telefonunuzdaki uygulamadan veya internet tarayıcınız vasıtasıyla Spotify internet sitesini ziyaret edip hesabınıza giriş yapmanız yapmalısınız. Daha sonra sitede bulunan premium kısmına geçmelisiniz.

Premium kısmında deneme opsiyonları, ücretsiz kullanılabilen bir takım fırsatlar ve premium paketler ile karşılaşacaksınız. Bunların içerisinde ekonomik durumunuza en müsait olanı seçip devamında ise ödeme aşamasına geçmelisiniz.

Mevcut bir kredi ya da banka kartınız ile satın alabileceğiniz premium abonelik, isteğiniz doğrultusunda iptal edilebilmektedir. Tüm bunlara ek olarak kimi zaman Spotify tarafından sunulan kampanyalar sayesinde bütün bu özelliklere ücret ödemeden de erişebilmek mümkün.

Spotify 3 Ay Ücretsiz Kampanyası!

Spotify premium ayrıcalıkları herkesi cezbetmeye devam ederken, şirker tarafından müzik tutkunlarını sevindirecek bir hamle yapıldı. Bu hamle sayesinde spotify 3 ay ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Normal koşullarda ilk 1 ay ücretsiz kullanılabilen ve sonrasında spotify premium için aylık 17.99 TL ödeniyor. Peki, spotify 3 ay ücretsiz kampanyası nedir?

Aleyna Tilki 26 Şubat 2021 tarihinde “Retrogarde” şarkısını sosyal mecralarda yayınlamıştı. Spotify da, bu tekli çalışmanın çıkışını kutlamak ve destek olmak için Aleyna Tilki hayranlarına bir hediye niteliğinde kampanya sundu. Katılabilmek için daha önce spotify premium kullanmamış olmak gerekmekte. Spotify 3 ay ücretsiz kampanyası ise 31 Mart 2021 tarihinde sona erecek.

Exit mobile version