Süet Ayakkabı Nasıl Temizlenir? (Pratik)

Günlük yaşantıda en çok tercih edilen türlerden biri de süet ayakkabılardır. Yılın her mevsiminde rahatlıkla giyilebilen bu ayakkabılar, şık görünümünün yanı sıra oldukça da sağlıklıdır. Aldığınız ürüne göre değişiklik gösterse de genel olarak ortopedik yapıdadır. Bu tür süet ayakkabıların bakımı ise her zaman en çok düşünülen konular arasında yer almaktadır. Aslında süet ayakkabıları temizlemek sanıldığının aksine oldukça basit bir işlemdir. Peki, süet ayakkabı nasıl temizlenir? 

Süet ayakkabı modelleri en çok sevilen ve tutulan modeller arasında yer almaktadır. Bu ayakkabılar diğer ayakkabı çeşitlerine göre daha çabuk kirlenmektedir. Sürekli detaylı temizlik yapamayacağınız için nemli bir bez vasıtasıyla günlük kirden ayakkabınızı arındırabilirsiniz. Ancak detaylı temizlik işin içine girdiğinde ise durum tamamen değişmektedir.

Süet Ayakkabı Evde Nasıl Temizlenir?

Her yaştan ve her cinsiyetten insanın beğenerek kullandığı bu ayakkabıların temizliği çok zor değildir. Her ne kadar kolay bir temizleme işlemi sanılsa da dikkat gerektirmektedir. Aksi takdirde ayakkabınıza zarar verebilirsiniz.

Süet ayakkabı kirlendiği zaman uygulanması gereken yöntem oldukça basittir. Bir nemli bez ile kirli ayakkabınızı hızlı bir şekilde temizleyebilirsiniz. Saf alkol, deterjan ya da ıslak bez kullanımı sonucu ayakkabınızda aşınmalar ve deformeler görülebilir. Süet ayakkabılar için özel üretilen ayakkabı fırçası da alınabilir. Bu fırça ile ayakkabınızı tek bir yönde fırçalayarak temizleyebilirsiniz. Temizleme esnasında nemli bez kullanmalısınız. Aşırı ıslak bez kullanımından mümkün olduğunda kaçının. 

Nemli bez ve fırça vasıtasıyla süet ayakkabınızı temizlemenize rağmen kirler çıkmıyorsa yapılacak işlem şunlardır;

Süet Ayakkabılar Ne ile Silinir?

Süet ayakkabıları silmenin en iyi yöntemi nemli bez kullanılmasıdır. Bu nemli bez ile ayakkabınızı silebilirsiniz. Hatta süet ayakkabı fırçası edinerek bu fırça yardımıyla da temizlik yapabilirsiniz. Nemli bez seçimi yaparken çok dikkatli olmalısınız. Bez kesinlikle ıslak olmamalı. 

Islak Bezle Silinir mi?

Kesinlikle hayır. Süet ayakkabının yapısına zarar verdiğinden dolayı ıslak bezle süet ayakkabı temizliği yapmamanız önerilmektedir. Ayrıca sürekli tüy ve pamukçuk oluşmasına da neden olursunuz. Ayakkabınızın daha uzun ömürlü ve daha canlı gözükmesi için nemli bez kullanmanız yeterli olacaktır.

Solmuş Süet Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Çeşitli nedenlerden ötürü solan süet ayakkabılarınızı temizlemek için ekstra dikkatli olmalısınız. Solmuş ürünü daha da soldurabilir hatta deforme olmasına bile neden olabilirsiniz. Bu sebepten ötürü ayakkabıyı aynı yukarıda anlattığımız gibi ayakkabı fırçası ile tek yöne doğru temizleyin. Daha sonra nemli bez ile ayakkabınızı sildikten sonra ayakkabı bakım spreyini kullanın. Bu spreyi kullandıktan sonra bir gün ayakkabınızı güneş ışığı almayan bir ortamda bekletin.

Süet Ayakkabı Makinede Yıkanır Mı?

Süet ayakkabıları temizlemek her ne kadar basit bir işlem olsa da yine de dikkat gerektiren bir iştir. İnsanlar bu gibi durumlarda ilk olarak çamaşır makinesini tercih etmektedir. Ancak süet ayakkabılarda durum çok daha farklıdır. Süet ayakkabıların yıkanması asla tavsiye edilmemektedir. Çamaşır makinesinde yıkanan bu ayakkabıların yapısı tamamen bozularak oldukça sertleşmektedir. Ayakkabınızı ıslak bez ile silerseniz ya da çamaşır makinesinde yıkarsanız ayakkabınız çok çabuk deforme olacaktır. Ayrıca ayakkabınız sertleşecek ve kumaşı da derinleşecektir.

Süet Ayakkabı Yağmurda Bozulur mu?

Süet ayakkabı gibi hassas türleri zorlu hava koşullarında kullanmanız tavsiye edilmemektedir. Yağmur, çamur ve karlı alanlarda süet ayakkabınızı kullanırsanız çok çabuk deforme olur. Aynı zamanda ayakkabının eski canlılığı kalmaz ve çok çabuk solar. 

Süet ayakkabılarınızın temizliği ile uğraşmak istemiyorsanız bir kuru temizlemeye verebilirsiniz.

Exit mobile version