Sürprizlerle Dolu Sülük Terapisi

 

Sürprizlerle Dolu Sülük Terapisi

Hirudoterapi, tıbbi amaçlarla sülüklerin kullanıldığı bir tedavi yöntemidir ve antik çağlardan beri hekimler tarafından benimsenmiştir. Sülük tedavisi ile ilgili en eski kaynaklar, MÖ 15. yüzyılda Babil hekimlerine kadar uzanır. İbn-i Sina’nın kitaplarında da sülük tedavisine yer verilmiştir. Sürprizlerle Dolu Sülük Terapisi

Günümüzde sülük tedavisi, biyolojik etkileri açısından eşsiz bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir. İngilizler, sülüklere “canlı eczane” adını vermişlerdir.

Tedavi edici özelliklere sahip sülüklerin birkaç türü bulunur, bunlar arasında H. medicinalis ve Hirudo verbana yer alır ve bu sülüklere “tıbbi sülük” denir.

Sülükler, vücut ağırlığının 3 ila 10 katı kadar kan emerler. Vücut ağırlığı arttıkça emdikleri kan miktarı da artar ve bir yıla kadar beslenmeksizin yaşayabilirler.

Sülükler, kan emerken kendi salgılarını vücuda verirler. Bu salgı, yaklaşık 100 biyoaktif madde içerir. Bu maddelerin bazıları kanın pıhtılaşmasını önlerken, bazıları mevcut pıhtıları çözebilir, bazıları ağrı kesici özelliklere sahiptir ve bir kısmı da kan basıncını dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca sülük tedavisinin antidepresan, antibakteriyel ve antioksidan etkileri de belirlenmiştir.

Sülük tedavisi etkin bir şekilde şu hastalıklarda kullanılmaktadır

Sülük tedavisi uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır

Unutmayın, bu bilgiler genel bir özet niteliğindedir ve her birey için farklılık gösterir. Bu nedenle sülük tedavisi düşünen herkesin öncelikle bir sağlık uzmanına danışması önemlidir.

Exit mobile version