Tebeşir Lekesi Nasıl Çıkar? (Basit Yöntemler)

Kimilerinin kireç taşı olarak bildiği tebeşir, büyük küçük demeden hemen hemen herkesin mutlaka bir şekilde eline geçmiştir. Özellikle ilkokul yıllarında hepimiz tebeşirle tanıştık. Ama okul dışında da çok sık kullanılan bir nesne diyebiliriz. Peki, nerelerde kullanırız bu tebeşirleri? Öncelikle öğretmenlerimizin okulda hala yaygın olarak kullandığını söyleyebiliriz. Küçük çocukların kendini geliştirebilmeleri adına tatlı uğraşları olarak mesela. Yetişkinlerin planlama ya da sunum yaparken ya da kafelerin tebeşir tahtası menülerinde de görebilirsiniz. Kısacası her alanda kullanılan bu tebeşirler maalesef bazı lekelere yol açabiliyor. Özellikle renkli olanlar! Bu yazımızda sizlere tebeşir lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabını derledik.

Kıyafetlerden Tebeşir Lekesi Nasıl Çıkar?

Burada uygulayabileceğiniz ede yıkama veya makinada yıkama olarak 2 seçeneğimiz var. İlk olarak ihtiyacınız olabilecek ekipman ve malzemeleri hazırlayarak başlayabilirsiniz. Nedir bu ekipman malzemeler?

  1. Çamaşır Deterjanı
  2. Leke çıkarıcı sprey ya da jel

Öncelikle yapılan bir yanlıştan bahsedelim. Tebeşir lekesi olan bir eşyayı veya kıyafeti sallamak. Salladığınızda ortaya çıkan tebeşir tozu etrafa yayılarak istenilmeyen bir hâl alabilir. Bir diğer nokta ise herhangi bir temizlik malzemesi kullanmadan fırça yardımıyla temizlemek. Bu da genellikle yapılan hatalardan biridir. Bu durum lekenin daha da yayılmasına neden olabilir. Peki, kıyafetlerden tebeşir lekesini çıkarmak için ne yapmamız lazım?

Halıdan Nasıl Çıkar?

Halıdan tebeşir lekesini çıkarmak için yapacağımız yöntem de yukarıda da bahsettiğimiz gibi benzer aslında. İhtiyacımız olan malzemeleri kuru bir bez yardımıyla lekenin olduğu bölgeye uygulamadan önce tuz kullanabiliriz. Tuz döktükten yaklaşık 15 dakika sonra kullanacağımız temizlik malzemesiyle ovalayabiliriz.

Koltuk ve Döşemelerden Nasıl Çıkar?

 

Koltuk ve döşemelerden tebeşir lekesi çıkarmak için de yapmamız gerekenler çok basit. Ancak burada diğerlerinden farklı olarak döşemelerde yayılma durumu söz konusu. Kesinlikle fırça vb. maddeler kullanarak lekenin yayılmasına imkân sağlamayın! Eğer çok tozlu bir durumdaysa süpürge yardımıyla önce tozunu almalısınız. Daha sonra yine bol miktarda tuz döküp 20 dakika kadar bekleyebilirsiniz. 20 dakika sonra ıslak bir beze leke çıkarıcı jel sürerek ovalayabilir ve kurumasını bekleyebilirsiniz.

Exit mobile version