Uzun Süreli Flörtün Evlilik Hayatına Etkisi

Uzun süreli flört ve evlilik…

Evlilik, insanoğlunun hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Kişi, evlilik kararı vermesiyle alışkın olduğu ortamdan farklı bir ortama geçiş yapar. Bu durum da maddi ve manevi bir çok sorumluluğu beraberinde getirir.

Flört ise kişilerin birbirlerini daha yakından tanımak ve uyumlarını her alanda test etmek amacıyla arkadaşlık, sevgililik ve cinsellik içeren duygusal ilişki biçimine denmektedir.

Araştırmalara göre kişilerin uzun süreli flört yaşamasının, evlilik algıları ve eş seçimlerindeki kriterler konusunda fikir vermesi açısından oldukça önemlidir. Günümüzde görücü usulü evlenmek eski yaygınlığını yitirmiş, kişilerin birbirini tanıyarak, flört ederek evlenme yaklaşımı yaygınlaşmıştır. Buna bakılarak eş seçimi kararında toplumlardaki dönüşümün etkili olduğunu da söylemek mümkündür. Evlilik sosyal bir kurumdur. Evlenme yoluyla kişiler aile kurup, çocuklar yetiştirerek sosyalleşmektedirler. Bununla birlikte insanların evlenmesinin tek nedeni neslin devamlılığını sağlamak değildir. Yapılan araştırmalarda insanların neden evlendiğine dair bir çok neden bulmuştur. Bunlardan bazıları;

gibi durumlardır.

Uzun Süreli Flört Yaşayan Çiftler Eş Seçiminde Nelere Dikkat Ediyor?

Ailenin onay vermesi başlıca gelen kriterlerdir. Bunların yanı sıra;

Kişilerin eş seçimi için önemli niteliklerdir. Buradan hareketle rahatlıkla görebiliriz ki biz kendimize sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda benzer insanları seçme eğilimindeyiz. Kendimize ve ailemize benzer partnerler seçmek evliliğe olan adaptasyon sürecimizi kolaylaştırır.

Evlilikten Önce Flört Etmek Neden Önemlidir?

Uzman Psikolog Büşra YİĞİT

Exit mobile version