Vücut Elektriklenmesi Neden Olur, Nasıl Geçer?

Vücut Elektriklenmesi Neden Olur?

vücut elektriklenmesi neden olur

Birisiyle temasımızda veya tokalaşmamızda istem dışı bir ürkme bir boşalma anı ve çıt diye bir ses duyulması neredeyse hepimizin başına gelmiştir. Vücut elektriklenmesi neden olur? Sinir sistemiyle alakalı olduğu bilinen bu etkileşimlerin tıpta henüz bir nedeni bulunamamıştır. Nöronların boşta kalmasıyla açıklanmaya çalışılsa da henüz net bir sebebi bulunamamıştır. Bu yüke plastik giysiler neden olabilir, ancak aslında vücudumuzda depolanan statik enerjinin bir tezahürüdür.

Vücudumuzdaki milyonlarca hücre elektrik üretir. Bu hücrelerin transmembran gerilimi, bir potansiyel yaratmaya yardımcı olur. Öte yandan hücre zarı, belirli iyonların geçebileceği kanallara sahiptir. Hücreye enerji ihtiyacı olduğunda bu kanallardan biri açıldığında devre tamamlanmış olur ve sistem tam olarak çalışır hale gelir. Bu elektrik eğitiminin ne olduğunu merak ediyorsanız, Yaşam Aktivitelerine bir göz atın. Bütün bunlar, bu elektrik sistemlerinin amaçlandığı gibi çalışmasını gerektirir. Yani günlük hayatın koşuşturmacasında ne yaparsanız yapın, bu enerjiyle yaşadığınızı unutmayın.

Benzer bir durum olan saç elektriklenmesi için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kış Aylarında Neden Daha Çok Elektriklenme Oluyor?

Kış aylarında daha çok elektriklenme olmaktadır. Peki, vücut elektriklenmesi neden olur? Statik elektrik diğer bir adıyla durgun elektrik insan vücudunun özellikle yüzey kısmında biriken elektrik yüküdür. Bu durumu sürekli yaşamaktayız. Kışın daha fazla yaşamamızın ana sebebi ise yünlü kıyafetler giyiyor oluşumuz. Yüklendiğimiz bu elektrik toprağa verilmezse giderek birikerek gerilim 30.000 volt ile 1.000.000 Volt arasında değişir hale gelir ve bu enerji ilk bulduğu iletken maddeyle temasta karşı tarafa bir elektrik boşalmasına sebep olur.

Vücutta Elektriklenme Nasıl Geçer?

Exit mobile version