Yağ Yakıcı Besinler İçin 5 Öneri

Birçoğumuz diyet sürecine girdiğimizde bazı besinlerden mucizevi etki bekliyoruz. Bu besinlerin başında yağ yakan besinler yer alıyor. Peki gerçekten de yağ yakar diyebileceğimiz besinler var mıdır?

Yağlarımı Nasıl Yakarım?

Klasik bir pazartesi günü diyete başlamaya karar verdiniz. Hem kilo vermek hem de yağ yakmak istiyorsunuz. Çevrenizden veya sosyal medyadan aşağıdaki gibi birtakım şeyler gördünüz:

Peki bu tarz kürler veya doğru olmayan listeler vücut yağlarınızı yakar mı? Kilo vermenizde yardımcı olabilir mi? Yoksa sağlımız ile mi oynamış oluruz? Bu soruların cevabı maalesef ki sizi tatmin etmeyebilir. Çünkü bilimsel kanıta dayalı olarak; hiçbir besinin yağ yakıcı etkisi yoktur. Ama yazının ilerleyen bölümlerinde yağ yakan besin olmasalar da kilo vermenizi hızlandıracak besinler ile ilgili bilgileri sizinle paylaşıyor olacağız.

Bilimsel kanıta dayalı olarak; hiçbir besinin yağ yakıcı etkisi yoktur.

Yağ Yakıcı Diyet Var Mıdır?

Vücudumuz karbonhidrat, protein ve yağ olmak üzere 3 makro besin grubundan enerji sağlar. Sağlıklı bir beslenme programında bu makroların yeterli miktarda alınması gerekir. Vücuttaki yağ yakımı, size uygun bir diyetle ve kalori açığıyla gerçekleşir. Beslenmenize ek olarak egzersizle de desteklerseniz bölgesel yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

En Çok Yağ Yakan Besinler

Bu konuda sizlere söyleyeceğimiz olumlu şeyler de mevcut. Bilimsel çalışmalara göre bazı besinler,

Bahsettiğimiz bu metabolik olaylar ile bazı besinler yağ yakımını sağlamasalar bile kilo verme sürecimizi olumlu etkiler. Peki bu besinler nelerdir? Beraber bir göz atalım!

Yeşil Çay

Kırmızı Biber

Sirke

Hindistan Cevizi Yağı

Tarçın

Sonuç Olarak;

Günlük beslenmemize dikkat etmeyip sadece bu besinler ile zayıflamaya çalışmamız, doğru bir yöntem değildir. Bu besinlerin olumlu etkilerini görmek istiyorsak sağlıklı bir beslenme programı uygulayıp, içerisinde bu besinlere yer vermeliyiz.

Gerçek başarı, kısa sürede hızlı kilo vermek değil; doğru besinlerle ve kalıcı bir şekilde kilo vermektir.

Diyetisyen Nihal Gültepe

Exit mobile version